Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΗΨΙΓΟΝΙΑ - Ιστιαία Ευβοιας

Μελισσοκόμος - ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ - Ιστιαια, Ευβοιας

Αρχες Αυγουστου 2007, εμφανισθηκαν συμπτωματα ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΣΗΨΙΓΟΝΙΑΣ, σε μια κυψελη στο μελισσοκομειο του

  • Η κυψελη απομονωθηκε απο τα υπολοιπα μελισσια και μεταφερθηκε σε διαφορετικο χωρο.(αναρωτηριο).
  • Η Σηψηγονια ειχε προσβαλλει 2 πλαισια γεματα γονο.
  • Η διαγνωση που εγινε απο τον Αντωνη , εδειχνε τρυπες στα καλυματα του γονου, και εντονη δυσοσμια σαπιλας που υπηρχε στην κυψελη.
Ετσι συμπεραινεται οτι η παθηση ανεκαλυφθη οταν ειχε φθασει σε προχωρημενο σταδιο.

Τα δυο πλαισια με τον προσβεβλημενο γονο αφαιρεθηκαν απο την κυψελη και καηκαν.

Σε συννενοηση με τον Αντωνη, τοποθετήθηκε αμεσα μεσα στην κυψέλη Χυμος Αλοης Βερα Νο 15, ταμπλετες Προπολης Νο 26 αναμεμιγμενα με αχνη ζαχαρη, διχως την προσθήκη νερου. ζυμαρι)

Μετα απο 48 ωρες εγινε ψεκασμος του ολοκληρου του μελισσιου (οπως και για την Νοζεμιαση), με ενισχυμενη ομως αναλογια Χυμου

Σε περιοδο 5 ημερων μετα την εφαρμογη, προς μεγαλη εκπληξη, ανακουφιση και ικανοποιηση, ο Αντωνης παρετηρησε την παραγωγη νεου υγιεστατου γονου.

Για ακομη μεγαλυτερη προστασια ο Αντωνης εκανε ακομη ενα ψεκασμο στις 17/8/2007, εκλεισε την κυψελη και την επιθεωρησε μια εβδομαδα αργοτερα.

Η παρατηρησε του Αντωνη ηταν οτι, εκτος απο την εξαλειψη των συμπτωματων της Σηψηγονιας, η αποκατασταση της υγειας των μελισσων ηταν πλεον εμφανης.

Ο Αντωνης κατεληξε στο συμπερασμα οτι η εφαρμογη δια ψεκασμου, οπως συνισταται απο το Κεντρο μας, ειναι η πιο αποτελεσματικη μεθοδος για γρηγορα αποτελεσματα.

Ο Αντωνης εκφραζει μια συγκρατημενη αισιοδοξια για το τελικο αποτελεσμα, πιστευοντας εστω με επιφυλαξη, οτι πλησιαζει το τελος των δυσαρεστων καταστασεων που ταλαιπωρουν τους μελισσοκομους.

Η αισιοδοξια του αυτη πηγαζει απο το γεγονος οτι αλλοι μελισσοκομοι στην περιοχη Ιστιαίας οι οποιοι ενωριτερα χρησιμοποιωντας τον Χυμο Αλοης Βερα Νο 15, καταπολεμησαν με επιτυχια και την Νοζεμιαση και την Ασκοσφαιρωση. (Βλεπε ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ - ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ -Νίκος Αρσενόπουλος).

Ετσι φαινεται οτι ο Χυμος Αλοης Βερα Νο 15 θα εχει και ευργετικη επιδραση και στην καταπολεμηση της Ευρωπαικης Σηψηγονιας.

1/3/2008. συναντηση με τον Αντωνη στην κοπη της πιττας του Μελισσοκομικου Συνεταιρισμου Ιστιαίας. Αναφέρθηκε οτι δεν υπαρχει ιχνος κρούσματος Ευρωπαικης Σηψηγονίας στα μελισσια του.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλεφ. 6944-710993

Δεν υπάρχουν σχόλια: