Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ - ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΤΡΙΧΩΝΙΔΟΣ

Μελισσοκόμος - Γιολδάσης Κωστας -Ραραβολα Τριχωνίδος, Αιτολωακαρνανιας,

Ενα μηνα μετα το περας των εφαρμογων για την καταπολεμηση της Δυσεντερίας,(Βλεπε ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ), παρατηρησε οτι πληθυσμος στις κυψέλες αυξήθηκε κατα 100%.

Θέλησε να μαθει ποια ειναι η αιτια που προκαλει αυτην την αυξηση του πληθυσμου.

Εξηγήσαμε στον Κώστα, οτι στον αιμολεμφο των βασιλισσων κυκλοφορουν και τα αμινοξεα τα οποια συμβαλλουν στην σωστη λειτουργία του οργανισμου, ειδικα δε κατα την περιοδον της ωοτοκίας.
Σύμφωνα δε με τις υπαρχουσες ερευνες διαφορων Πανεπιστημιακων Εντομολογικων Ινστιντουτων του εξωτερικου που ειναι δημοσιευμένες στο Διαδίκτυο, ενα απο τα αμινοξεα που παιζουν σημαντικο ρολο κατα την διαρκεια της ωοτοκίας ειναι η ΠΡΟΛΙΝΗ.

  • Στον Χυμο Αλοης Βερα Νο 15 περιεχονται 20 αμινοξεα και μεταξυ αυτων και ΠΡΟΛΙΝΗ και μαλιστα σε υψηλές ποσοτητες.
  • Στις Ταμπλετες Γύρης Νο 26 περιεχονται 22 αμινοξεα και φυσικα μεταξυ αυτων και ΠΡΟΛΙΝΗ.
  • Στις ταμπλετες Προπολης Νο 27 περιεχονται επισης 22 αμινοξέα και μεταξύ αυτων και ΠΡΟΛΙΝΗ.

Οταν ο Κωστας ψεκαζε τις μελισσες με τον Χυμο Αλοης Βέρα, οι μελισσες οι οποιες επαιρναν το χυμο η μια απο την αλλη, τον μετετρεπαν σε τροφη και ταιζαν την βασιλισσα ουσιαστικα με προσθετες ποσοτητες ΠΡΟΛΙΝΗΣ. Αυτο ειχε σαν συνεπεια την αυξημενη ωοτοκία και την μετεπειτα αυξηση του πληθυσμου.

Ο Κωστας εδωσε δειγμα του Χυμου Αλοης Βερα σε Χημειο του Αγρινιου, και το Χημειο διαβεβαιωσε τον Κωστα οτι ο Χυμος περιεχει μεγαλες ποσοτητες ΠΡΟΛΙΝΗΣ και για αυτο παρουσιασθηκε αυξημενος γονος.
Απο το Χημειο πληροφορησαν επισης τον Κωστα οτι ΠΡΟΛΙΝΗ βρισκεται και στον κροκο του αυγου, αλλα χρειαζονται 120 περιπου αυγα για να δωσουν την ιδια ποσοτητα ΠΡΟΛΙΝΗΣ που περιεχει ο Χυμος της Αλοης Βερα.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλεφ. 6944-719-993

Δεν υπάρχουν σχόλια: