Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΤΑΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΜΕ ΚΑΥΣΤΙΚΗ ΠΟΤΑΣΣΑ & ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ???

Η κυρία Σοφία Γούναρη, του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών Αθηνών, με τον άρθρο της πού δημοσιεύεται στο τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2010, του περιοδικού «Μελισσοκομική Επιθεώρηση»(σας συνιστούμε να το διαβάσετε), αρχίζει να βάζει μερικά πράγματα στην θέση τους.

Στο άρθρο αυτό περιγράφονται με λεπτομέρειες οι καταστροφικές συνέπειες της ισογλυκόζης και της ζάχαρης στον οργανισμό των ανθρώπων .
Τα δύο αυτά βασικά προιόντα για την διατροφή της μέλισσας, παράγονται από διάφορες γλυκαντικές ουσίες, προερχόμενες από το καλαμπόκι, το οποίο προέρχεται από γενετικά τροποποιημένους (μεταλλαγμένους) σπόρους και πέραν των αλλων βλαβερών συστατικών τους , περιέχουν και καυστική σόδα η οποία χρησιμοποιείται στην άλεση/τεμαχισμό του καλαμποκιού.

Η καυστική σόδα η υδροξείδιο του νατρίου παράγεται με ηλεκτρόλυση πυκνού διαλύματος χλωριούχου νατρίου. Η κάθοδος σ’ αυτή την διαδικασία είναι υδράργυρος.

Έτσι μπορούμε να έχουμε καυστική σόδα με υπολείμματα υδραργύρου και στην συνέχεια τρόφιμα, στην επεξεργασία των οποίων χρησιμοποιείται η καυστική σόδα, και είναι πολλά, με υπολείμματα υδραργύρου.
Να θυμίσουμε ότι ο υδράργυρος προκαλεί στον άνθρωπο νευροτοξικές και γονιδιο-τοξικές διαταραχές

Αυτά λοιπόν συμβαίνουν στον οργανισμό του ανθρώπου.
Και τι γίνεται με τις μέλισσες????? Αναφέρει λοιπόν η κυρία Γούναρη μεταξύ αλλων……

«Υπάρχει η ετήσια αναφορά πού μελετά τα αίτια του Συνδρόμου Κατάρρευσης των Μελισσιών, η οποία κοινοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2009.
Στην αναφορά αυτή ευθαρσώς πια αναφέρεται κατ΄ αρχήν ότι «….κανένας όμως από τους παράγοντες που μελετώνται δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την εμφάνιση του συνδρόμου.
Η κατάρρευση οφείλεται στη συνύπαρξη και συνεργιστική δράση πολλών διαφορετικών παραγόντων, όπως προσβολές από παθογόνα, υπερεκμετάλλευση, μεγάλες μετακινήσεις, χρόνια δηλητηρίαση από φάρμακα που χρησιμοποιούν οι μελισσοκόμοι η στον αγρό, μεγάλες περίοδοι «πείνας» η τροφοδότηση με τροφές που δεν καλύπτουν τις ανάγκες του μελισσιού.
Μένοντας σ’ αυτό οι μελέτες έδειξαν ότι πολλές τροφές που χρησιμοποιούν οι μελισσοκόμοι με ισογλυκόζη (HFCS), φτάνουν μια υψηλή περιεκτικότητα σε υδροξυ-μεθυλο-φουρφουράλη (HMF), εξαιτίας της έκθεσης τους σε υψηλές θερμοκρασίες (κακές συνθήκες μεταφοράς και συντήρησης). Υψηλές συγκεντρώσεις HMF προκαλούν δηλητηρίαση στις μέλισσες.

Το 50% μελισσών σε κλουβιά που ταΐστηκαν με ισογλυκόζη πέθαναν την 17η ημέρα.
Το 38% μελισσών σε κλουβιά που ταΐστηκαν με σιρόπι ζάχαρης πέθαναν την 17η ημέρα

Αυτά είναι μέρος των αποτελεσμάτων από την τροφοδοσία των μελισσών. Τα υπόλοιπα γνωστά.
Ας δούμε τώρα πέρα από τις ζημιές που προκαλεί η ζάχαρη και η ισογλυκόζη στον οργανισμό των μελισσών και την ζημιά που προκαλείται στην τσέπη του μελισσοκόμου από την τροφοδοσία με σιρόπι.
Σε ένα μελισσοκομείο 150 κυψελών, για την παραγωγή 15-20 κιλών μελιού, ο μελισσοκόμος θα χρειαστεί 1,5-2 σακιά ζάχαρης τον χρόνο για κάθε κυψέλη.
Το κόστος ενός σακιού ζάχαρης είναι περίπου 50,00 ευρώ.
Για την τροφοδοσία των 150 κυψελών θα δαπανηθούν περίπου:
• 225 -300 σακιά ζάχαρης Χ 50,00= 11,250.00-15,000.00 Ευρώ.
ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΣΑ Ο ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ??????

Άς συγκρίνουμε τώρα το κόστος τροφοδοσίας των μελισσών με τα προιόντα Αλόης Βέρα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ, για ένα χρόνο για αυτές τις 150 κυψέλες.

Υπολογίζουμε ότι κατά την διάρκεια του χρόνου, θα χρειαστούν 15 συνολικά εφαρμογές, οι οποίες θα καλύψουν πλήρως τις διατροφικές ανάγκες των μελισσών.
Για την τροφοδοσία αυτών των 150 κυψελών δυναμικότητος 1500 πλαισίων πληθυσμού το κόστος κάθε μιας εφαρμογής(τροφοδοσίας) με τα προιόντα μας, ανέρχεται στο ποσό των 126,00 ευρώ.
Επομένως στον χρόνο επάνω το συνολικό κόστος ανέρχεται :
• 15 εφαρμογές Χ 126,00 =1,890.00 ευρώ
Επειδή όμως σε πολύ άσχημες καταστάσεις, όπως κενά ανθοφορίας, θα χρειαστεί κάποια παραπάνω εφαρμογή, ίσως το κόστος αυτό ν’ ανέβει λίγο παραπάνω.

Με αυτό το κοστολόγιο παίρνουμε:
• -40-50 κιλά ανά κυψέλη μέλι εξαιρετικής ποιότητας
• -Διαρκή ευεξία του οργανισμού των μελισσών.
• -Συνεχή πολλαπλασιασμό του αριθμού των μελισσών.
-Εξαφάνιση των παθήσεων από τον οργανισμό των μελισσών.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα που έφεραν οι Μελισσοκόμοι από μερικά νησιά των Δωδεκανήσων, αλλα και απο άλλες περιοχές της Ελλάδας,οι οποίοι από τον προηγούμενο χρόνο, αντικατέστησαν το σιρόπι και τις άλλες τροφές, με τα προιόντα Αλόης Βέρα.
Ξόδεψαν για τα προιόντα 2,000 έως 3,000 Ευρώ τον χρόνο.
Εξοικονόμησαν από 9,000 έως 13,000 ευρώ τον χρόνο από την ζάχαρη.
Πήραν 20 έως 30 κιλά μέλι παραπάνω τον χρόνο από κάθε κυψέλη.

Εσείς θα εξακολουθήσετε να ταΐζετε με ΚΑΥΣΤΙΚΗ ΠΟΤΑΣΣΑ, ΧΛΩΡΙΟ & ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ τα μελίσσια σας??????

Καί θα ταϊσετε με τέτοιο μέλι που θα παραχθεί τα παιδιά σας?????

Σταματήστε να δηλητηριάζετε τα μελίσσια σας, και να ζημιώνετε τήν τσέπη σας.

Στο χέρι σας είναι να μετατρέψετε την μελισσοκομία από ένα επαχθές και ζημιογόνο επάγγελμα σε μια ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.

Εμείς και οι Μελισσοκόμοι αυτοί, είμαστε στην διάθεση σας για να σας βοηθήσουμε να το πετύχετε.

Αλέξανδρος Κουτρουμανίδης
ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλέφωνο 6944-710993
E-mail: info@bees-aloevera.com

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Περισσοτερα για τις ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-Bees Population Increase,Αποφυγή του ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ -COLONY COLLAPSE DISORDER -C.C.D. ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, οπως Νοζεμιαση-Nosema Apis , Δυσεντερία,ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ οπως Ασκοσφαιρωση -Chalkbrood & Σακκόμορφος Γόνος -Sacbrood,την ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ -Honey Harvest Increase, την ΔΙΑΡΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ-Bees Health και αλλες καταστασεις, ανατρεξετε στα σχετικα κεφαλαια στην ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ του ιστολογίου.

10 σχόλια:

to.melissaki είπε...

Αλέξανδρε δεν βλέπο κανένα σχόλιο από μελισσοκόμο γιατί? Τα δικά σου προιόντα με ζάχαρη δεν ταίζοντε?

Αλέξανδρος είπε...

Αγαπητό μου "μελισσάκι", κατ' αρχή να σ' ευχαριστήσω θερμά για τον κόπο σου να βάλεις ενα σχόλιο στη σελίδα μου. Μακάρι και άλλοι να κάναν το ιδιο.
Να διευκρινήσουμε τώρα κάτι.
Εαν ενοείς οτι περιέχεται ζάχαρη στα προιόντα που δουλεύουμε και ταίζουμε στίς μέλισσες σε πληροφορώ οτι σε κανένα προιόν δέν υπάρχει ίχνος ζάχαρης.
Στη διάθεση σου πάντα
Φιλικά / Αλέξανδρος

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΠΩΩΣ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΣΟΚΟΜΟΣ
ΚΑΘΟΤΙ ΑΡΧΑΡΕΙΟΣ.ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΥΡΙΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ ΑΝΑΜΥΓΝΙΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΗ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ Κ ΛΑΘΟΣ ΣΥΧΟΡΕΣΤΕ ΜΕ ΕΙΜΑΙ ΑΡΧΑΡΙΟΣ.ΑΡΑ ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΑΣ ΣΕ ΔΙΑΛΥΜΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΔΕΝ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΖΑΧΑΡΗ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΑ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΛΟΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΖΑΧΑΡΗ. ΑΝ ΝΑΙ. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ?.

Αλέξανδρος είπε...

Αγαπητέ μου "Ανώνυμε",
Τι σιρόπι το παρασκευάζουν οι μελισσοκόμοι πού συνεργάζονται μαζί μας με ΝΕΡΟ & ΜΕΛΙ.
Μόνον οταν δεν υπάρχει μέλι, είτε γιατί ο μελισσοκομος βρίσκεται στο ξεκινημα, είτε απλά δεν υπάρχει, αναγκαστικά θα το παρασκευάσει το σιρόπι με χάζαρη απο ζαχαρότευτλα και όχι επεξεργασμένη. Καί μόλις πάρει μέλι, αρχίζει και αποθηκεύει για να το έχει για το σιρόπι.
Τα προϊόντα Αλόης Βέρα δεν υποκαθιστούν την τροφή. Λειτοθργούν συμπληρωματικά στην διατροφή.
Φιλικά/Αλέξανδρος

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΑΠΑΝΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΙΟ ΠΑΝΟ ΤΟΣΑ ΣΑΚΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ. ΚΟΣΤΟΣ Κ ΑΥΤΟ Κ ΛΟΓΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ.ΑΡΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΜΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΕΡΕΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΑΚΙΑ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΠΟΥ ΔΑΠΑΝΑ Ο ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΜΕΛΙ ΣΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ.ΓΙΑΤΙ Κ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΗ ΑΜΕΣΑ Ο ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ Κ ΤΟ ΚΡΑΤΑ ΑΠ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΤΟΥ.ΣΩΣΤΑ?

Αλέξανδρος είπε...

Πολύ σωστά αγαπητέ μου.
Χρόνια αγωνίζομαι για να το καταλάβουν αυτό οι μελισσοκόμοι. Αλλά βλέπεις οι περισσότεροι προτιμούν να φτιάχουν ζαχαρόμελο παρά μέλι και μετά να καταριούνται την τύχη τους γιατί το μέλι τους καταλήγει στα σκουπίδια.
Βλέπεις επικρατεί, δυστυχώς ακόμη, η εντύπωση πως άν φλομώσεις τίς μέλισσες με ζάχαρη θα πάρεις και πολύ μέλι. Όπου λοιπον τό εφαρμόσανε και λούζανε τίς μέλισσες με τα βυτία σιρόπι η καταστροφή ήλθε πολύ γρήγορα. Φαντάζομαι διαβάζεις τον θρήνο και οδυρμό για το τί γίνεται στήν Κρήτη. Βλέπεις η εύκολη λύση είναι παρούσα και εδώ. Φταίει η Nozema Ceranae και οχι ο υδράργυρος με τόν οποίο δηλητηριάζουνε τον οργανισμό των μελισσών.
Γιά διάβασε όμως τί προκαλεί την Nozema Ceranae και έλα να τα ξαναπούμε.

Φιλικά
Αλέξανδρος

Ανώνυμος είπε...

Κ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΔΕΝ ΕΧΟΩ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΠΣΕΥΣΩ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΣΤΕΚΩΜΕ ΣΤΟ ΠΟΙΟ ΠΑΝΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ 15ΕΦΡΜΟΓΕΣ Χ 126 ΕΥΡΩ 1890ευρω ΣΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΑΡΑ ΟΧΙ ΕΚΣΙΚΟΝΟΜΙΣΗ 9,000 ΩΣ 13,000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Κ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ. ΕΝΑΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΑΣ

Αλέξανδρος είπε...

Αγαπητέ μου φίλε,
Συμφωνώ ότι υπάρχει τό κόστος του μελιού να υπολογίσεις, αλλά μην ξεχνάς ότι το μέλι είναι περιουσία των μελισσών και όχι δική σου, καθώς είναικαι η βασική τροφή τους.
Ο Νοικοκύρης Μελισσοκόμος κρατά στην αποθήκη μέλι τό οποίο δεν πουλά, αλλα το δίνει πίσω στίς μέλισσες για τροφή και έτσι έμαθα και εγω να μην το υπολογίζω σαν έσοδο που επηρεάζει τό κόστος.
Φιλικά

kopa είπε...

Καλησπέρα,
Εγω που είμαι καινούργιος και θέλω να τα δυναμώσω για να ξεχειμωνιάσουν τι πρέπει να τα τροφοδοτήσω γιατί εχω μπερδευτεί?

Αλέξανδρος είπε...

Διονύση,
Σου έχω στείλει e-mail με ολες τις πληροφορίες για την ενδυνάμωση του πληθυσμού.
Τσεκάρησε σε παρακαλώ το e-mail σου.
Ευχαριστώ