Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΜΕΛΙΣΣΕΣ -ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ -ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΛΙΟΥ

Πολύ πιθανό, οι επισκέπτες της ιστοσελίδας αυτής, ίσως και να διερωτώνται κατά πόσο οι συνεντεύξεις που δημοσιεύονται και μάλιστα από μελισσοκόμους μεγάλης εμβελείας, αποσκοπούν στην δημιουργία εντυπώσεων και μόνο. Η αλήθεια είναι πώς οι μελισσοκόμοι αυτοί, έχοντας σαν κύριο επάγγελμα τους την μελισσοκομία, ωφελημένοι τα μέγιστα από τις εφαρμογές, έχουν τον χρόνο και την δυνατότητα να κουβεντιάζουν μαζί μας διεξοδικά τις εξελίξεις στα μελισσοκομεία τους κατά τις στοχευμένες επισκέψεις στην περιοχή τους.
Οι «μικροί» μελισσοκόμοι είναι συνήθως «παγιδευμένοι" σε δύο και τρείς δουλειές ταυτόχρονα με το «χόμπι» τους, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν ακόμη και να μας ενημερώνουν για τα αποτελέσματα πού έχουν.
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σχόλιο του Σωτήρη, μελισσοκόμου από την Πεντέλη σε τηλεφωνική συνομιλία 3 λεπτών,
« Αλέξανδρε, Γενάρη μήνα οι κυψέλες είναι ασήκωτες. Πού στο καλό το βρήκαν τόσο μέλι? Δεν ήξερα ότι και τα «μάρμαρα» δίνουν μέλι!!!!!!!!».

Υπάρχουν όμως και οι λαμπρές εξαιρέσεις. Ο Γιώργος από μια περιοχή της Εύβοιας, παρ’ ότι είναι στην κυριολεξία «πνιγμένος» στην δουλειά λόγω θέσης του στην εταιρία πού εργάζεται, είχε την καλοσύνη, να συγκεντρώσει τα αποτελέσματα από τις εφαρμογές των προιόντων Αλόης Βέρα και να βρει τον χρόνο να μας στείλει το μήνυμα πού ακολουθεί, και το οποίο παραθέτουμε αυτούσιο.
++++++++++++++++++++
02/03/2010

Αγαπητέ Αλέξανδρε Καλημέρα,

Μετά από 15 περίπου μήνες ήρθε η ώρα του απολογισμού.

Έχοντας κάποιες μελισσοκομικές εμπειρίες από την εφηβική μου ηλικία ακολουθώντας το Πατέρα μου, είχα αγαπήσει το τα μελίσσια. Έτσι τον Απρίλιο το 2008 ξεκίνησα με 8 Μελίσσια, τα οποία έκανα 13. Πέρασε μια μελισσοκομική περίοδος το 08 μεταξύ φθοράς και Αφθαρσίας. Από τα 8 παραγωγικά μελίσσια πήρα 85 κιλά μέλι σε ένα τρύγο. (Δηλαδή 10,6 κιλά ανα κυψέλη)

Όλο το καλοκαίρι έψαχνα να βρώ τι δεν πηγαίνει καλά, γιατί, δε μου άρεσε καθόλου η όλη κατάσταση. Αρχές του Οκτωβρίου είχα τη πρώτη Επαφή μαζί σου και ξεκίνησα τις εφαρμογές με τα προϊόντα Αλόης Βέρα στις 12/10/08 με τα 13 μελίσσια μου 3-5ρια. Μετά τις δύο πρώτες εφαρμογές με ενστάλαξη, σύμφωνα με τις οδηγίες σου, παρατήρησα:



- Ραγδαία αύξηση υγιούς γόνου από τοίχο σε τοίχο.

-Ευεξία και ευρωστία στις μέλισσες.

-Στο τέλος των έξι εφαρμογών που έκανα οι κυψέλες ήταν πολύ καθαρές στη βάση τους και τα πλαίσια έλαμπαν.

-Καμμία Ασθένεια.

Τα ξεχειμώνιασα όλα. Γενάρη – φλεβάρη ‘09 δύο φορές ζαχαροζύμαρο σύμφωνα με οδηγίες σου με χρήση και διατροφικής σκόνης βανίλιας και των άλλων προϊόντων. Μάρτη – Απρίλη έκανα 6 εφαρμογές με ενστάλαξη και το Απρίλη επιλεκτικά χώρησα 10 παραφυάδες των 4 πλαισίων με έτοιμες Βασίλισσες, τις οποίες συνέχισα να τροφοδοτώ με τα προϊόντα Αλόης Βέρα κατά τακτά χρονικά διαστήματα το καλοκαίρι.

Τα 13 παραγωγικά μελίσσια τα πήγα στο έλατο 6 - 30ρια και τα 7 σκόπιμα δυνατά 20ρια.
Αποτέλεσμα. Τρύγησα 3 φορές. Στις 22/06/09, 09/07/09 και 26/07/09. και πήρα 540 κιλά. (Δηλαδή 41,5 κιλά μέλι ανά κυψέλη).

Ο πρώτοςΤρύγος είχε πολύ ανθόμελο.

Μετά το τρίτο τρύγο έκανα άλλες 3 εφαρμογές. Δεν πήγα στο πεύκο μετά από επιλογή μου και έκανα άλλες 6 εφαρμογές στο Οκτώβριο-Νοέμβριο ’09 και ζαχαροζύμαρο το Γενάρη ’10.

Σημερινή κατάσταση των 23 μελισσιών μου. Έκανα επιθεώρηση το Σάββατο 27/02/10.


Πληθυσμός υγιέστατος, μέλισσες δυνατές,
Κυψέλες πεντακάθαρες.
Μελίσσια 16 οχτάρια-δεκάρια με γόνο 5-6 πλαίσια από τοίχο σε τοίχο (επιθεώρηση σε 5). Μελισσια 3 - 13ρια, 14ρια (Δε τα κατέβασα το χειμώνα).
Υπόλοιπα 4 μελίσσια, 6ρια & 7ρια με 3-4 πλαίσια υγιέστατο γόνο.

Σημειωτέον το Σάββατο έκανα τη πρώτη εφαρμογή με ενστάλαξη. Μέχρι τώρα δεν έχω κάνει χρήση των ταμπλετών πρόπολης και βασιλικού. Πολτού.

‘Όπως καταλαβαίνεις ξεκινά η νέα μελισσοκομική περίοδος με τους καλύτερους οιωνούς και αυτό χάρη στα προϊόντα Αλόης – Βέρα & στη πολύ καλή μας συνεργασία.

Ευχαριστώ
Γιώργος ……..
Εύβοια

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ο Γιώργος, λόγω έλλειψης χρόνου, και θέσεως στην εταιρία πού εργάζεται, παρεκάλεσε να μην δημοσιοποιήσουμε τα πλήρη στοιχεία του και το τηλέφωνο-γεγονός πού το σεβόμαστε απόλυτα- πλην όμως μας εξουσιοδότησε να δώσουμε το αριθμό τηλεφώνου, υπό εχεμύθεια, σε όποιον θέλει να έχει μια συζήτηση μαζί του σε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας.

Εμείς ευχαριστούμε θερμά τον Γιώργο που είχε την ευγενή καλοσύνη και να βρει τον χρόνο να μας κάνει γνωστά τα αποτελέσματα των εφαρμογών με τα προιόντα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ, και εξαιρετική τιμητική συνεργασία που απολαμβάνουμε συνεργαζόμενοι μαζί του τα τελευταία 3 σχεδόν χρόνια και του ευχόμαστε να πάει ακόμη καλύτερα φέτος.
Μακάρι να βρεθούν και άλλοι μιμητές του Γιώργου και να μας γνωστοποιούν και αυτοί τα αποτελέσματα που έχουν.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλέφωνο 6944-710993
E-mail: info@bees-aloevera.com


++++++++++++





Δεν υπάρχουν σχόλια: