Τρίτη 29 Απριλίου 2008

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΑΠΟΙΚΙΩΝ (C.C.D.)

Αγαπητοι μου φιλοι Μελισσοκόμοι .

Πολυς λογος και πολλα τα κρουσματα «καταρευσης» αποικιων παρατηρηθηκαν την τελευταια χρονια στην Ελλαδα. Ειχαν προηγηθει αυτα τα κρουσματα στον υπολοιπο κοσμο ακομη πιο πριν και οι επιστημονες εψαχναν και ψαχνουν να βρουν τις αιτιες που προκαλουν την καταρευση των αποικιων.

Οι προσφατες ερευνες απεκαλυψαν οτι οι μελισσες εγκαταλειπουν ανεξηγητα τις κυψελες τους, παρατωντας τις προνυμφες, αυγα, σφραγισμενο γονο και τροφες.

Με την χαρτογραφηση του DNA των μελισσων, βρεθηκαν πανω απο 8 ειδη βακτηριων, μυκητων, ιων, και παρασιτων στο σωμα υγιων και μη μελισσων.


Οι γενετικα τροποποιημενοι σποροι Gaucho εδωσαν λαβη για το 1ο Ευρωπαικο Συνεδριο Μελισσοκομιας στο Ουντινε της Ιταλιας μεταξυ19-23 Σεπτεμβριου 2004, του οποιου τα κατα πλειοψηφια συμπερασματα κατεδειξαν οτι ευθυνονται για τις μεγαλες απωλειες των μελισσων.

Η υπερβολικη χρηση εντομοκτονων και γεωργικων φαρμακων λειτουργουν προσθετικα και βοηθουν ακομη περισσοτερο τετοιου ειδους καταστασεις, δηλητηριαζοντας στην ουσια τις μελισσες.

Η καθημερινη μολυνση του περιβαλλοντος, οι μεγαλες πυρκαιες που ξεσπασαν στην χωρα μας, βαζουν και αυτες ενα χερακι.


Προσφατα, Αμερικανοι ερευνητες ανακαλυψαν οτι ολες οι κυψελες που προσεβληθηκαν και υπεστησαν την «Διαταραχη Καταρρευσης Κυψελης» (Colony Collapse DisorderCCD), υποδεικνυοντας εαν ιο ως αιτια αυτης της καταστασης.

Ο ιος αυτος ονομαζεται «ΙΟΣ ΟΞΕΙΑΣ ΠΑΡΑΛΥΣΗΣ».

Ο ιος αυτος κανει την εμφανιση του σε κυψελες που εχουν προηγουμενως αποδεκατισθει οι πληθυσμοι των μελισσων απο την Νοζεμίαση αλλα και απο αλλες παθήσεις.


Με το περασμα του χρονου, ερχονται στήν επιφάνεια τα αποτελεσματα μελισσοκόμων, ο οποιοι μη επαναπαυόμενοι στα πρωτα θετικα αποτελεσματα των προιοντων Αλοης Βερα κατα της Νοζεμίασης, της Ασκοσφαιρωσης αλλα και των αλλων παθήσεων, συνεχισαν κατα την διαρκεια του χρόνου, ανα περιοδους να κανουν εφαρμογες των προιοντων Αλοης Βερα και ειδικα του Χυμου Νο 15.

Τα αποτελεσματα αυτων των εφαρμογων φαινονται στο παρακατω παραδειγμα:


Μελισσοκομος ΑΝΕΣΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ -Πευκί—34200 Ιστιαία Ευβοίας

----------------------------------------

Ο Δημήτρης ηταν ανησυχος απο τα κρουσματα απωλειων που ειχε στα μελίσσια του κατα την διαρκεια του 2007. Οι ανησυχίες του οφείλονταν στα συχνα κρουσματα Νοζεμιασης, στην εξαφανιση των πληθυσμων λογω δηλητηριασεων απο τα γεωργικα φαρμακα με τα οποια ραντιζαν τις καλλιεργειες, και οι ανησυχίες του αυτες εγιναν εντονώτερες οταν συμβουλευόμενος ειδικους επιστήμονες του κλαδου Μελισσοκομίας του ανεφεραν οτι εκτος απο την Νοζεμίαση, ειναι παρα πολυ πιθανον οτι τα μελίσσια του επεσαν θύμα του «Συνδρόμου Καταρρευσης Αποικιων»

(CCDCollapse Colonies Disorder)..


Ο Δημήτρης ειναι και Αντιπροεδρος του Μελισσοκομικου Συνεταιρεισμου Ιστιαίας.


Συζητώντας ο Δημήτρης το θεμα της εξαφανισεως των πληθυσμων με τιν Νικο Αρσενοπουλο –Γενικο Γραμματέα του Συνεταιρισμου-, ο Νίκος τον ενημκερωσε για την πορεία των δικων μελισσιων, μετα τις βαρύτατες απώλειες που ειχε τον Μαϊο του 2007, και του συνεστησε να προβει αμεσα στην χρηση των Χυμων Αλόης Βέρα Νο 15, επικαλούμενος τα θαυμάσια αποτελεσματα που εβλεπε και την πληρη αναδιοργανωση της βελτιωμένης πορείας των μελισσιων του κατα τον Οκτώριο του 2008.

06/10/2007 Ο Δημήτρης προμηθευτηκε τους πρωτους Χυμους Αλοης Βερα Νο 15 και ξεκινησε αμεσως τις εφαρμογες κατα το διαστημα του Οκτωβρίου 2007.

Οι πρωτες του παρατηρησεις πριν απο τον εγκλεισμο των μελισσων για το ξεχειμώνιασμα, ηταν η απιστευτη ευεξια των μελισσων και η υπαρξη νεου ΣΥΜΠΑΓΟΥΣ ΓΟΝΟΥ.


Κατα την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2008, προσεθετε τους Χυμους στο Ζυμάρι και τροφοδοτουσε τις μελισσες σε τακτα χρονικα διαστηματα.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κατά την ερναρξη της νεας περιόδου 2008, κατα την καθιερωμένη επιθεώρηση των μελισσιών (τέλος Φεβρουαρίου 2008), παρετηρησε τα εξης αποτελεσματα:


Απίστευτη ευεξια των μελισσων σε ολα τα μελισσια

Γονος πολυ δυνατος και ΣΥΜΠΑΓΗΣ

Καμμια ενδειξη οιασδήποτε παθησης

Κανένα ιχνος ΝΟΖΕΜΙΑΣΗΣ.


27/4/2008 ο Δημήτρης ανέφερε ακομη ενα αξιοπερίεργο αποτελεσμα.

Με το ξεκινημα της νέας περιοδου, εκανε κατα την περίοδο Μαρτίο 2008, ακομη μια εφαρμογη (3 φορες ανα 6 ημερες) δια ψεκασμου αναμιγνύοντας μαζι με τους Χυμους Αλοης Βερα Νο 15 και ταμπλετες βιταμινων Β12 ( Forever B12– Folic Acid) Νο 188..

Ενω καθε χρονια, στην ιδια περιοχη λογω των ψεκασμων στα φυτα και γενικα στις καλλιεργειες της περιοχης, ειχαν σαν αποτελεσμα τις ομαδικες δηλητηρισεις των μελισσων με αποτελεσμα τις σοβαρες απώλειες, την φετεινη χρονια παρα τους ψεκασμους των φυτων και των καλλιεργιων, ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ απο τα φυτοφάρμακα δεν παρατηρηθηκαν και εξεφρασε τις απορίες του.


Εξηγησα στον Δημήτρη πως εκτος απο την ενισχυση του αμυντικου συστήματος των μελισσων, ο Χυμος Αλοης Βέρα δρα κατ’ εξοχήν ως αποτοξινωτικο σε ολους τους οργανισμους, λογω του περιοχομενου του σε σαπωνινες.. Οι Σαπωνινες ειναι αφρώδεις μικρο-οργανισμοι που δρουν σαν αντιμικροβιακα εναντια στα βακτηρια, τους ιούς και τους μήκυτες, δρουν σαν καθαριστικα αποβαλλοντας τις τοξινες απο τον οργανισμο, επιτρέποντας την σωστη λειτουργία του ανοσοποιητικου συστήματος και ταυτοχρονα δρουν και σαν αντισηπτικα.


Ο Δημήτρης, εχοντας πλεον αντιληφθει οτι η Αλόη Βέρα δεν ειναι ΠΑΝΑΚΕΙΑ, αλλα χρειάζεται και η σωστη διαχείρηση της απο τον μελισσοκόμο, θα εφαρμοζει περιοδικές εφαρμογες κατα την διαρκεια του χρονου, ειδικα τις περιοδους των μετακινήσεων των μελισσιων σε διαφορετικους τοπους νομης.


Ακριβώς οτι εκανε ο Νικος Αρσενόπουλος και γλυτωσε απο καθε προβλημα και ο οποιος «παραπονειται» σημερα, οτι κουραστηκε να τοποθετει καινουργια πλαισια. Οι κυψελες τους εγιναν αισίως 30άρες.


Τα πλήρη στοιχεία του Δημήτρη και του Νίκου ειναι στην διαθεση καθε σοβαρα ενδιαφερομενου.


Με φιλικους χαιρετισμους

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ

Τηλεφ. 210-9823241 /6944-710993

e-mail: info@bees-aloevera.com

http://bees-aloevera.blogspot.com





Δεν υπάρχουν σχόλια: