Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ & ΧΕΙΜΩΝΑΣ


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ -  ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΣΜΑ

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική περίοδος για την δημιουργία του «ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ», με αποτέλεσμα έχουμε πολύ δυνατά μελίσσια τα οποία θα ξεχειμωνιάσουν με πολύ περιορισμένες έως μηδενικές απώλειες, και θα είναι έτοιμες να ξεπεράσουν το «κρίσιμο στάδιο» της άνοιξης. Εάν λοιπόν ξεκινήσει η σωστή προετοιμασία από τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο με τις εφαρμογές των προϊόντων το αποτέλεσμα θα είναι να έχουμε ένα πολυπληθή στρατό από φθινοπωρινές μέλισσες οι οποίες φρέσκιες, ξεκούραστες και γεμάτες ενεργητικότητα θα ξεχυθούν στην έναρξη της νέας περιόδου να φέρουν πίσω τα αγαθά της φύσης σε αφθονία.
Έχει παρατηρηθεί επιστημονικά και πρακτικά μετά το τέλος του ξεχειμωνιάσματος και κατά την έναρξη της περιόδου εξασθένηση των μελισσών.  Το γεγονός αυτό οφείλεται στην έλλειψη σημαντικών συστατικών από τις τροφές (αμινοξέα, βιταμίνες κ.τ.λ.) και στις αντίξοες συνθήκες.

Οι μέλισσες από το φθινόπωρο αποθηκεύουν στον οργανισμό ένα Πρωτεϊνικό Λιπόσωμα το οποίο λαμβάνουν από τη γύρη.  Τον χειμώνα αρχίζει η κατανάλωση του πρωτεϊνικού λιποσώματος μέχρι εξαντλήσεως του.
Η ατμοσφαιρική μόλυνση είναι καταλυτική και ειδικά το φθινόπωρο για τα μελίσσια.  Σε περιοχές που η ατμόσφαιρα είναι μολυσμένη από εκπομπές αερίων και χρήση χημικών ουσιών (π.χ. φυτοφάρμακα) ή από φυσικές καταστροφές (π.χ. πυρκαγιές) η γύρη έχει προσβληθεί από βλαβερά συστατικά με αποτέλεσμα το πρωτεϊνικό λιπόσωμα να είναι μολυσμένο κατά συνέπεια ρήξη του ανοσοποιητικού συστήματος των μελισσών.

Είναι γνωστό από μελέτες ότι τα σπορίδια Nosema Apis, υπεύθυνα για τη Νοζεμίαση, εμποδίζουν την απορρόφηση της γύρης με αποτέλεσμα τον υποσιτισμό των μελισσών.
Η μόλυνση του περιβάλλοντος και των εδαφών γεννά ερωτηματικά για την ποιότητα των τροφών, όπως και η εκτεταμένη επεξεργασία τους.  Είναι επιστημονικά αποδειγμένο ότι το 80% των ωφέλιμων συστατικών  χάνονται κατά την επεξεργασία.  Οι χημικές ουσίες που περιέχονται στις τροφές για την καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών και ειδικά της Νοζεμίασης είναι αποτελεσματικές με μεγάλο τίμημα για τους μελισσοκόμους και υπολειμματική δράση των ουσιών στα παραγόμενα προϊόντα ακόμα και για δύο χρόνια.

Συμπερασματικά, αμέσως μετά τον χειμώνα εμφανίζονται παθήσεις στα μελίσσια, όπως η Νοζεμίαση, και απώλειες πληθυσμών που θεωρούνται «λογικές».
Η προετοιμασία του Ξεχειμωνιάσματος αρχίζει σε λίγο, επιλέξαμε προϊόντα της εταιρίας, δοκιμασμένα για την αξιοπιστία τους από μελισσοκόμους τα τελευταία τρία χρόνια:  Χυμός Αλόης Βέρα Νο15, Γύρη Νο 26, Πρόπολη Νο27, Βιταμίνες Β12 Νο188 και Διατροφικό Ρόφημα Νο38, με την ανάμειξη τους στο ζαχαροζύμαρο.  Παρατηρήθηκε εντυπωσιακή αύξηση του πληθυσμού έως και 100%.  Η εμπλουτισμένη τροφή θα βοηθήσει στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού των μελισσών, τις Βασίλισσες να έχουν καλή ωοτοκία κατά την έναρξη της περιόδου όπως και στα ακόλουθα:

·        Ισχυροποίηση του Ανοσοποιητικού Συστήματος

·        Αποτοξίνωση από βλαβερές ουσίες και μικρόβια

·        Εξισορρόπηση του Νευρικού Συστήματος

·        Πρόληψη παθήσεων

·        Εμπλουτισμό με αμινοξέα της αιμολέμφου των μελισσών και της Βασίλισσας

·        Εμπλουτισμό πρωτεϊνών, απαραίτητων για την ενίσχυση του οργανισμού και του πρωτεϊνικού λιποσώματος
Θα τονίσουμε ότι όλα τα συστατικά των προϊόντων της FOREVER, δεν περιέχουν συνθετικά παράγωγα και χημικά συστατικά.  Όλα τα συστατικά είναι απόλυτα φυσικά και εξαιρετικής, εγγυημένης, αγνότητας.

Για οποιαδήποτε απορία ή περεταίρω πληροφορία είμαστε στη διάθεση σας!
ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Αλέξανδρος Κουτρουμανίδης - Τηλέφωνο 6944710993 WHATSUP 6978847581
E-mail : info@bees-aloevera.com
Αντωνία Ζαπάντη (Γεωπόνος)- Τηλέφωνο 6946002397
E-mail : sales@bees-aloevera.com
Ανεξάρτητοι Συνεργάτες FLP


++++++++++++
Περισσοτερα για τις ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ,Αποφυγή του ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ-C.C.D. ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, οπως Νοζεμιαση-Nosema Apis , Δυσεντερία,ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ οπως Ασκοσφαιρωση -Chalkbrood & Σακκόμορφος Γόνος -Sacbrood,την ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ, την ΔΙΑΡΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ και αλλες καταστασεις, ανατρεξετε στα σχετικα κεφαλαια στην ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ του ιστολογίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: