Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ - ΚΑΛΥΜΝΟΣ

-Μελισσοκομος ΠΑΤΕΡΑΣ ΘΕΟΦΙΛΗΣ Καλυμνος

21/10/2007. Ο Θεοφιλης αντιμετωπιζε πολλες δυσάρεστες καταστασεις, οπως και ολοι οι μελισσοκομοι της Νησιωτικης αλλα και της Ηπειρωτικης Ελλαδας. Στην Καλυμνο τα πραγματα ηταν βεβαια πολυ χειροτερα απο την παντελη ελλειψη ανθοφοριας, λογω της παρατεταμενης ανομβρίας και της μορφολογίας του εδαφους. (Βραχώδης νησος).
Για να βοηθήσει τα μελισσια του τα ειχε μετεφερει προηγουμένως στην Κω και μετα την επαναφορα τους στην Καλυμνο διαπιστωσε τα εξης:

  • Νοζεμιαση: Προσβολη ολων των κυψελων απο Νοζεμιαση οξειας μορφης με παρουσια περιττωμάτων εντος και εκτος κυψελων και στον περιβαλοντα χωρο.
  • Ελλειψη γονου.
  • Απώλεις πληθυσμου.
  • Ολες οι αιτιες αποδιδονταν στην παντλεη ελλειψη ανθοφοριας και παραπεταμενη ανομβρια.
Στο διαστημα 26/9 - 10/10 2007 Εγιναν τρεις εφαρμογες με τους Χυμους Αλοης Βερα Νο 15 ψεκαζοντας το μιγμα κατ' ευθείαν επανω στις μελισσες.
Μετα το περας των εφαρμογων τα συμπτωματα της Νοζεμιασης εδειξαν να εξαφανιζονται.
Μερικες ημερες αργοτερα τα συμπτώματα της Νοζεμιασης εκαναν παλι την εμφανιση τους, υποδηλωνοντας το γεγονος οτι το στελεχη της Νοζεμιασης και περισσοτερα ηταν απο οτι αρχικα ειχε υπολογισθει αλλα εγιναν και ανθεκτικώτερα.

23/10/2007 Συστησαμε στον Θεοφιλη την επαναληψη των εφαρμογων με ψεκασμο, με τον εμπλουτισμο των Χυμων Αλοης Βερα Νο 15 με ταμπλετες Προπολης Νο 27 με σκοπο την συνδυασμενη αυξηση της μικροβιοκτονου δρασης της Αλοης Βερα και της Προπολης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Κατα την περίοδο 25-10 /10-11-2007 εγινε η επαναληψη των εφαρμογων με το ανωτερω μιγμα. Μετα το περας των εφαρμογων ολα τα συμπτώματα της Νοζεμιασης εξαφανίστηκαν οριστικα.
20/4/2008 Τελευταία αναφορα απο τον Θεοφίλη. Πολυ δυναυα μελισσια. Κανενα κρουσμα Νοζεμίασης η αλλης πάθησης.

Το δ'υσκολο περιστατικο αυτο, ερχεται να επιβεβαιωσει και να υπογραμισει το γεγονος οτι ακομη επειτα και απο μια "αποτυχημενη" προσπαθεια ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΜΕ αλλα ουτε ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΩ.
Το ειπαμε χιλιαδες φορες και θα το ξαναπουμε. η Αλοη Βέρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΕΙΑ κατα "παντος νοσου και μ,,,,,,,ς".

Μπορει να αποκαλειται και "θαυματουργο φυτο", αλλα θαυματα απο μονη της δεν κανει.
Χρειαζεται και η ανθρωπινη παρεμβαση και σκεψη αλλα και υπομονη και επιμονη, που δυστυχως δεν διαθετουν ολοι οι ανθρωποι.

Δεν ειναι πλεον συμπτωση, οτι οσοι πλεον προβαίνουν σε περιοδικες προληπτικες εφαρμογες τεσσερις-πεντε φορες τον χρονο, οχι μονον δεν αντιμετωπιζουν καμμια παθηση, αλλα διατηρουν τα μελισσια τους με μια απιστευτη ευεξια καθ' ολη την διαρκεια του χρονου και βλεπουν τα μελισσια τους να πολλαπλασιαζονται διαρκως.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλεφ. 6944-710993

Δεν υπάρχουν σχόλια: