Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2008

ΑΣΚΟΣΦΑΙΡΩΣΗ - ΚΙΜΩΛΙΑΣΗ -Μηκυτας apis Ascosphaera- ΣΑΜΟΣ

το ακολουθο περιστατικο το βρηκαμε καταχωρισμενο στο http://samos-bees-aloevera.blogspot.com

.....»ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΑΣ ΤΟΛΜΟΥΝ»

Λάβαμε την ακολουθη επιστολη(χειρογραφη) στο φαξ την 1η Ιουλίου 2008, απο τον μελισσοκόμο ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΚΩΣΤΑ -Ιατρο - απο το Καρλοβασι Σάμου.
=========================================================
Κατ’ αρχην θελω να ευχαριστησω τον Πρόεδρο τουΜελισσοκομικου Συνεταιρισμου Σάμου κ. Ζαχαρίου Γιάννη για την εμπιστοσύνη πού εδειξε στό πρόσωπό μου για την αναθεση των εφαρμογων με τα προιοντα Αλόης Βέρα στην ευρύτερη ευθύνη του Συνεταιρισμού σας.
Κατα δεύτερο λόγο ενα μεγαλο ευχαριστώ στον τοπικο αντιπρόσωπο κ. Αθανασόπουλο Παναγιώτη και τον Γενικό Υπεύθυνο του ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ κ. Κουτρουμανίδη Αλεξανδρο, για την συνεργασία που ειχαμε καθ’ ολο το διάστημα των εφαρμογων.
Ο σκοπος της δοκιμης ηταν η διαπιστωση της επιδρασης απο τις εφαρμογές των προιοντων Αλόης Βέρα στην καταπολεμηση της Ασκοσφαίρωσης, και ταυτοχρονα η διαπιστωση της επιδρασης των προιοντων αυτων ως προς την αυξηση του πληθυσμου των μελισσων.

Για τις εφαρμογες με τα προιοντα και τις υποδείξεις του ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ επελέγησαν 35 μελισσοσμηνη εκ των οποιων 30 με 10 πλαίσια, και 5 με 18 πλαίσια.
Απο αυτα, τα 25 ειχαν προσβληθει απο ΑΣΚΟΣΦΑΙΡΩΣΗ εκ των οποιων μαλιστα τα 5 με 18 πλαισια πολυ βαρειά..

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Διατρητα κελλια. Οι προνυμφες βρισκοταν σε ορθια θέση. Χρωμα λευκό ασβεστωδες. Υφη γονου πολυ σκληρη.

Για την εξαλειψη της Ασκοσφαιρωσης συνεστηθησαν απο το ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ 4 εφαρμογες, οι οποιες εγιναν ως εξης:

19/05/2008  Πρώτη εφαρμογη
26/05/2008  Δεύτερη εφαρμογη
02/06/2008  Τρίτη  εφαρμογη
09/06/2008 Τεταρτη εφαρμογη

ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ : Ενσταλλαξη επανω και αναμεσα στα πλαίσια

Οι δοσολογιες και οι ποσοτητες εγιναν συμφωνα με το χορηγηθεν εντυπο απο το ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ

Τα προιοντα που χρησιμοποιηθηκαν:
Χυμοι Αλοης Βερα Νο 15, Ταμπλετες Γύρης No 26 και ταμπλετες Βιταμινων Β12 με Φολικο Οξύ Νο 188, ολα της Forever Living Products.

21/06/2008 ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΜΑΤΑ
Εγινε ενδελεχης ελεγχος στα μελισσοσμήνη που εγινε η εφαρμογη και εξηχθησαν τα κατωθι συμπεράσματα:
1)Οσον αφορα τον πληθυσμο υπηρξε μία ραγδαία ανάπτυξη πράγμα που μου εκανε να θυμηθω την πραγματικη και δυνατη Ανοιξη. Στα μελισσοσμηνη με 10 πλαίσια η ωοτοκία ανεπτύχθη και στο δεκατο πλαίσιο, παρ’ οτι η εισαγωγή νέκταρος εις την κυψέλη ηταν πολυ φτωχή και τα πλαίσια που ανεφερα δεν ειχαν ουτε σταγόνα μέλι. ( ρΞ πλαίσιο αριτερα και δεξια), και στα 5 διώροφα μελισσοσμήνη η αναπτυξη ηταν αναλογη. Θέλω δε να προσθέσω οτι ανα 15νθήμερο ενισχύθηκε η τροφοδοσία απο 1 κιλο ζαχαροζύμαρο ανα κυψέλη. Επίσης μου διέφυγε να αναφερω οτι τα μελισσοσμήνη που επελεγησαν για τις εφαρμογες , εκτος της προσβολης τους απο ΑΣΚΟΣΦΑΙΡΩΣΗ ηταν και τα πιο αδύναμα απο θεμα πληθυσμου.

2)Οσον αφορά την ΑΣΚΟΣΦΑΙΡΩΣΗ απο τα 25 μελισσοσμήνη , τα 22 ητοι, 20 μονόροφα συν τα 2 διώροφα ΕΘΕΡΑΠΕΥΘΗΣΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ. Για τα 3 διώροφα υπήρξε μεγαλη διαφορά ως προς την προσβολη. Η εξαλειψη της ασκοσφαίρωσης ξεπερασε το 80%. Πιστεύω οτι στην επομενη επιθεώρηση θα εχει εξαλειφθει και απο αυτα τελείως η ασκοσφαιρωση.

Με εκτίμηση
(Υπογραφη/Σφραγις)
ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ ΚΝΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Αν. Δ/ντης Γεν. Ιατρικης ΕΣΥ
Γενικο Νοσοκομειο Σαμου
Κέντρο Υγείας Καρλοβασσου

Υ.Γ. Ο κ. Χριστοφης Κ., ερχεται να επιβεβαιωση τα αποτελεσματα των αλλων μελισσοκόμων, και να καταδειξει οτι, ενω γινονται οι εφαρμογες για την καταπολεμηση της Ασκοσφαιρωσης, ο συνδυασμος των καταλληλων προιοντων, προκαλει και την αυξηση του πληθυσμου των μελισσοσμηνων. Δηλαδη "μ'ενα σμπαρο...δυο τρυγονια"....

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλεφ. 6944-710993
e-mail: info@bees-aloevera.com

===============================================================================

Περισσοτερα για τις ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, οπως Νοζεμιαση, τις ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ οπως Ασκοσφαιρωση & ΣΑΚΟΜΟΡΓΟΣ ΓΟΝΟΣ,για την ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΩΝ,την ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ και αλλες καταστασεις, ανατρεξετε στα σχετικα κφαλαια στην ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: