Σάββατο 10 Μαΐου 2008

ΒΑΡΡΟΑ / ΟΞΑΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗΡΜΙΚΙΚΟ ΟΞΥ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ?

Πρώτη ευρωπαϊκή διάσκεψη Μελισσοκομίας (Apidology), Udine 19-23 Σεπτεμβρίου 2004
===========================

Συμπεράσματα της μελέτης επι των αποτελεσμάτων των μολυσματικών και άλλων στρεσογοννων παραγόντων στη μέλισσα, απο την χρησιμοποιηση ανοσοκυτταροχημικων μεθόδων.

Υπο του Gregorc Aleš, Κτηνιατρικη Σχολη του Πανεπιστημίου της Λουμπλιάνα, Gerbičeva 60, 1000 Λουμπλιάνα, Σλοβενία
Ηλεκτρονικη διεύθυνση : ales.gregorc@guest.arnes.si
------------------------------------------
Στην μελετη αυτη, οι προνύμφες μελισσων, εμβολιασθηκαν με το βακτηριο Paenibacillus larvae,(προκαλει την Αμερικανικη Σηψιγονία) και κατοπιν με το αντιβιοτικο Οξυτετρακιλινη (Oxytetracycline), και το ακαριοκτόνο Amitraz, δηλαδή οξαλικα και μηρμηκικα οξέα. (oxalic and formic acids.).

Υιοθετήθηκαν κυτταρολογικές τεχνικές για να αξιολογήθή η νεκρωση των κυττάρων που προκλήθηκε στις προνύμφες των μελισσών μετά από τον εμβολιασμό τους με το βακτηριο, με την Οξυκετρακυλινη και το Amitraz.

Η νεκρωση των κυττάρων προσδιορίστηκε χρησιμοποιώντας διάφορες ανοσοκυτταροχημικές τεχνικές ονομαζομενες TUNEL.

Αποδειχθηκε οτι:
Το Amitraz ενεργει σαν μια πρώτη ώθηση για την προγραμματισμένη νεκρωση των κυττάρων.
Το βακτηριο Paenibacillus προκάλεσε τη νέκρωση μόνο.
Το οξαλικό οξύ (OA) προκάλεσε την νεκρωση των κυττάρων στις προνύμφες μελισσών.

50 ωρες μετα την εφαρμογη του ΟΑ στις προνύμφες εντοπισθηκε η θετικη επιδραση του προιοντος στο 10% των επιθηλιακων κυτταρων του εντερου στον μεσοστομαχο των προνυμφών ηλικίας 3 ημερών, ενω αυξηθηκε κατα 100% στις προνύμφες ηλικίας 5 ημερών.

Στις προνύμφες στις οποιες εγινε εφαρμογη του μυρμηκικου οξέως, εδειξε να αυξανεται ο βαθμός vacuolation και κοκκιοποίησης του κυτταροπλάσματος.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι μερικές ανοσοκυτταροχημικες μέθοδοι αποδεικνύονται χρήσιμες για τη μελέτη της ιστοπαθολογιας και καταδεικνύουν τις δυνατότητες παρακολούθησης των επιδράσεων των μολυσματικων και πριβαλλοντικων στρεσσογόνων παραγοντων στον οργανισμο των μελισσων..
+++++++++

Τα συμπεράσματα της μελέτης αυτης ερχονται σε τελεια αντιθεση με την επικρατουσα πρακτικη, οπου οι μελισσοκόμοι στην πλειονοτητα τους χρησιμοποιουν Οξαλικο και Μιρμικικο Οξυ για να καταπολεμησουν την Βαρόα.

Η προκαλούμενη νεκρωση των κυττάρων, οπως αναφερεται στην ανωτερω μελετη, εχει σαν φυσικο επακολουθο τον θανατο των μελισσων.

Μήπως η χρησιμοποιηση αυτων το οξέων συμβάλλει στους ανεξηγητους θανατους των μελισσων η ακομη και στις εξαφανισεις των μελισσων?
++++++++

Ο Χυμος Αλοης Βερα Νο 15, συμβάλλει αποφασιστικα στην αναπαραγωγη νεων κυττάρων στον οργανισμο, προσφεροντας απιστευτη ευεξια.

Θα πρέπει οι μελισσοκόμοι να λαβουν πολυ σοβαρα υπ'οψην τους την δραστηριοτητα του Χυμου αυτου.

Αλεξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: