Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

ΣΗΨΙΓΟΝΙΑ -ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ

Παρακολουθώντας με μεγαλο ενδιαφερον και διαβαζοντας προσεκτικα διαφορα αρθρα για την Αμερικανικη Σηψηγονια, ,(π.χ. Ν. Βερναδακης, Κ. Μυγδαναλευρος, Ν. Σκαρεας, κλπ), αντιλαμβανομαι οτι ολα στηριζονται στις αποψεις, περαν των προσωπικων εμπειριων και ερευνων , και σε πληθος βιβλιογραφιας ξενων και Ελληνων επιστημονων , και οι οποιες αναφερονται στις διαφορες ιστοσελιδες. Ολες δε οι εκτιμησεις και συμβουλες για την αντιμετωπιση της Σηψηγονιας, Αμερικανικης και Ευρωπαικης, ειναι ταυτοσημες.
Η αντιμετωπιση της σηψηγονιας, οπως και καθε παθησης γινεται οταν η ασθενεια εχει ηδη προσβαλλει και εχει αποδεκατισει τα μελισσια, και περαν της ηδη υφισταμης οικομικης ζημιας, τα εξοδα αντιμετωπισης της ασθενειας αυτης ερχονται να επιβαρυνουν ακομη περισσοτερο, τον ηδη βεβαρυμενο απο τις απωλειες παραγωγο.(καψιμο κλπ).

Ειδικωτερα ο κ. Ν. Βερναδακης αναφερει: Για να καταπολεμήσουμε την ασθένεια θα πρέπει να αποφύγουμε όλους τους τρόπους με τους οποίους μεταδίδεται. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ασθένεια συνυπάρχει με τα μελίσσια τα οποία διαθέτουν κάτω από φυσιολογικές συνθήκες τους μηχανισμούς εκείνους που δρουν σαν “αντισώματα” και διατηρούν την ασθένεια σε χαμηλά επίπεδα. Η εξασθένηση γενικά του μελισσιού οδηγεί σε διατάραξη αυτής της ισορροπίας και κατ’ επέκταση στην εξάπλωση της ασθένειας

Μικροβια οπως ο Στρεπτοκοκος, Σταφυλοκκος, E-coli κ.α., ειναι μια απο τις αιτιες και συνισταμενη των παθησεων αυτων. Σε μια απο τις μελετες που εγινε απο την φημισμενη Baylor Dental School , του Τεξας με ερευνητες τους Eugene Zimmerman –D.D.S., Διευθυντη της Παθολογιας Στοματικης κοιλοτητας και την Ruth Sims, Ph. D. ειδικευμενη στην ιολογια, διαπιστωνεται οτι το περιεχομενο του χυμου της Αλοης Βερα καταπολεμα με απολυτη επιτυχια αυτου του ειδους τα μικροβια, επιβεβαιωνοντας ετσι την μηκυτοκτονο και βακτηριοκτονο δραση του.
Στα ευρηματα αυτης της ερευνας θα παρατηρησουμε οτι ο χρονος που απαιτειται για να σκοτωθουν τα μικροβια ειναι μολις 24 ωρες, η μικροτερη περιεκτικοτητα Αλοης ειναι 70%. Ολα τα προιοντα Αλοης Βερα προοριζομενα για φαρμακευτικη χρηση περιεχουν σαν βαση το 70% Σταθεροποιημενο Ζελε Αλοης Βερα, ενω σε ορισμενα προιοντα το ποσοστο αυτο αυξανεται στο 85%, 90% και 100% οπως συμβαινει στον Χυμο Αλοης Βερα Νο 15, οποιος περιεχει 99% Σταθεροποιημενο Ζελε Αλοης Βερα. (Η ερευνα στην διαθεση καθε ενδιαφερομενου).

Μια αλλη ερευνα η οποια εγινε το 1978, απο τον Dr. Jean Setterstrom, Ph. D. Στην βακτηριολογια και υπευθυνο του Walter Reed Στρατιωτικου Κεντρου Ερευνων, χρησιμοποιηθηκε ο Χυμος Αλοης Βερα σε διαφορα ποσοστα διαλυματος, για να εξακριβωθει η δραστηριοτητα τους εναντιον διαφορων μικροβιων συμπεριλαμβανομενων αυτων που ερευνηθησαν απο τους Sims/Zimmerman.
Απο την ερευνα προεκυψε οτι ο Χυμος Αλος Βερα σε διαλλυμα 40% και 45% κατεστρεψε ολα τα βακτηρια σε διαστημα 16 ωρων, δηλαδη οκτω ωρες νωριτερα απο την ερευνα των Sims/ Zimmerman.

Ο παραγομενος υπο της Forever Living Products Χυμος Αλοης Βερα Gel No 15 ειναι περιεκτικοτητος 99 % σε ζελε Αλοης.
Επομενως, δεν υπαρχει κατι μαγικο και ανεξηγητο για τις ιδιοτητες και επιδρασεις της Αλοης Βερα, παρα μονον τα συστατικα της τα οποια προκαλουν αυτα τα αποτελεσματα. Τωρα ισως να γινεται αντιληπτο γιατι στις περισσοτερες παθησεις, σε συνδυασμο με την προτεινομενη αγωγη με αλλα προιοντα, διδεται και ο Χυμος Αλοης Βερα Νο 15.

Περαν των αλλων ιδιοτητων, εχει την ικανοτητα να σκοτωνει μια σειρα βακτηριων και μικροβιων(μεταξυ αλλων και του Κολιβακκιλου, Μικροσποριδιου Nosema Apis υπευθυνου για την Νοζεμιαση και του μύκητα Ascosphaera apis υπευθυνου για την Ασκοσφαιρωση) τα οποια αναπτυσονται και μεσα στον οργανισμο και εκτος απο την αναπτυξη τους σε τοπικα φαινομενα, να διασπα τα νεκρα κυτταρα και να τα επανα-ενεργοποιει, ενισχυοντας με αυτον τον τροπο το ανοσοποιητικο συστημα εχοντας σαν φυσικο επακολουθο την ισχυρη αμυντικη ικανοτητα του οργανισμου.

Επομενως εφ’ οσον η Σηψηγονια προκαλειται απο μικροβια οπως και ο Στρεπτοκκοκος,
εκφραζεται η βεβαιοτητα οτι μια προληπτικη αγωγη των μελισσων με τον ψεκασμο τους με τον Χυμο Αλοης Βερα Νο 15, και με την αναμειξι Ταμπλετων Προπολης Νο 27, περιοδικα (δυο -τρεις φορες τον χρονο) ειναι πολυ πιθανον οτι θα βοηθησει στην αποτροπη αυτων των καταστασεων.

Αν μαλιστα λαβουμε υπ’ οψιν μας και απο την μεχρι τουδε μικρη εμπειρια μας στον χωρο της μελισσοκομιας και τις παθησεις των μελισσων, εχουμε βγαλει τα εξης κυρια συμπερασματα:

Απο την μια πλευρα:
Η χρηση χημικων φαρμακων απαγορευεται .
Για καμμια απο τις παθησεις η ασθενειες των μελισσων, δεν υπαρχει φαρμακο για την καταπολεμηση τους.
Σε ολες τις καταστασεις το εξασθενησμενο πεπτικο και ανοσοποιητικο συστημα, (το οποιο προσβαλλεται απο τα διαφορα ικροβια) ειναι η βασικη αιτια των παθησεων αυτων.
Απο την αλλη πλευρα:
Τα συστατικα τα οποια περιεχονται στο σταθεροποιημενο ζελε της Αλοης Βερα, απο το οποιο και αποτελειται κατα 99% ο Χυμος Αλοης Βερα Νο 15, δρωντας συνεργετικα μεταξυ τους τους δρουν ευργετικα κυριως στο πεπτικο και ανοσοποιητικο συστημα καθε οργανισμου.

Κατι που ισως δεν εχει γινει απολυτα κατανοητο ειναι οτι ο Χυμος της Αλοης Βερα δεν αποβαλλεται απο τον οργανισμο, αλλα απορροφαται μεσω του επιθηλιακου ιστου και του κυκλοφορικου συστηματος. Εκτος λοιπον απο την ισχυροποιηση του ανοσοποιητικου συστηματος του οργανισμου, ειναι προφανης και και ο λογος για τον οποιο δεν υπαρχουν καταλοιπα στο παραγομενο προιον.

Εμεις δεν προσπαθουμε να παριστανουμε τους ειδικους, η να κανουμε διαγνωσεις. Διαγνωσεις τις κανουν οι ειδικοι επιστημονες του κλαδου Μελισσοκομιας και εσεις οι Μελισσοκομοι, και εμεις απλα βασει των διαγνωσεων αυτων καθως και των ευρηματων και μελετων, συγκρινουμε και αντιπαραθετουμε τις διαφορες μελετες και ερευνες για την δραση του Ζελε της Αλοης Βερα, καταγραφουμε τα αποτελεσματα χρησης των προιοντων μας δημοσιευντας τις εμπειριες των Συνεργαζομενων Μελισσοκομων οι οποιοι προβαινουν στην χρηση αυτων των προιοντων και εκφραζουμε τις αποψεις μας.

Εμεις πιστευουμε ακραδαντα οτι με βαση τα συστατικα του Χυμου Αλοης Βερα και των ταμπλετων Προπολης, το πεπτικο τους συστημα των μελισσων θα αποτοξινωθει απο μικροβια και τοξινες και το ανοσοποιητικο συστημα τους θα ισχυροποιηθει σημαντικα με αποτελεσμα την καταπολεμηση απο τον οργανισμο των μικροβιων και αποφυγη της σηψης του γονου.

Αυτο επιβεναιωνεται και απο τα κρουσματα Σηψηγονιας που αντιμετωπισαμε, μεχρι σημερα με εξαιρετικα αποτελεσματα.

Αυτο αλλωστε συνεπαγεται και απο την γνωμη των ειδημονων οι οποιοι αναφερουν οτι « Όπως άλλωστε έχει χιλιοειπωθεί, δυνατά μελίσσια, όπως κάθε δυνατός οργανισμός, παρουσιάζουν υψηλή άμυνα ενάντια σε κάθε ασθένεια»

Η Αλοη Βερα δεν κανει τιποτε παραπανω απο το να βοηθα στην αποκατασταση παθησεων του πεπτικου συστηματος και στην ενισχυση του ανοσοποιοτικου συστηματος με αποτελεσμα την ισχυροποιηση της αμυνας του καθε οργανισμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: