Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΣΗΤΕΙΑ - ΜΕΛΙ ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΜΕΛΙΣΣΕΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Τον Γιώργο Σταυρακάκη απο την Σητεία θα τον θυμάστε απο προηγούμενα μηνύματα του που εχουν δημοσιευθεί στήν ιστοσελίδα αυτή.

Λάβαμε το κάτωθι μήνυμα απο τον Γιώργο, και το οποίο δημοσιεύουμε αυτολεξί:

From: giorgos stavrakakis ( το e-mail του στήν διάθεση κάθε ενδιαφερομένου)
Sent: Thursday, October 22, 2009 1:08 PM
To: Alexandros
Subject: Re: ΚΑΛΥΜΝΟΣ - ΡΕΚΟΡ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΛΟΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

ΣΕ ΠΑΡΑΦΥΑΔΕΣ ΤΡΙΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ [ΔΥΟ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟΥ ΓΟΝΟΥ ΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΓΥΡΗ]ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΟΝΟΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΒΑΣΙΛΙΣΩΝ .ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΡΧΕΣ ΜΑΙΟΥ.ΑΝΑΜΕΙΞΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΣΑ ΚΑΘΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΡΑΚΟΣΙΑ ΓΡΑΜ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΟΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟΣ ΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΔΥΟ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΚΥΡΗΘΡΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΕΜΙΣΑΝ ΜΕΛΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΙΟΥΛΙΟΣ -ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΘΥΜΑΡΙΟΥ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΟΝΟΥ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΕ ΚΑΙ Ο ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΕΡΑΣ[ΜΕΛΤΕΜΙΑ]ΠΟΥ ΦΥΣΟΥΣΕ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ.ΟΙ ΠΑΡΑΦΥΑΔΕΣ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΕΝΣΤΑΛΑΞΗΣ .

ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΓΟΝΟ ΣΥΜΠΑΓΗ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΓΥΡΗ [ΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟΣ ΓΟΝΟΣ].Π.Χ ΜΕΛΙΣΣΙ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΕΧΕΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΥΜΠΑΓΗ ΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟ ΓΟΝΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΕΜΑΤΟ ΜΕΛΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑ ΓΥΡΕΟΠΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΛΟΗΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ.

ΕΤΣΙ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΡΧΙΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΕΝΣΤΑΛΑΞΗΣ ΣΥΝΤΟΜΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΛΟΓΩ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΝΑ ΔΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΛΟΓΩ ΠΟΥ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΗ ΚΑΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ.


















ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΛΟΗΣ.ΣΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΩΣ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΝΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ.

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΛΟΗΣ ΔΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΕΝΣΤΑΛΑΞΗΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΣΤΙΣ ΤΑΙΣΤΡΕΣ.

ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ Η ΕΝΣΤΑΛΑΞΗ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΠΟ.
ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Εάν ανατρέξετε στα αρθρα του Γιώργου, απο το 2008 και εντεύθεν, ο Γιώργος δεν κάνει την παραμικρή αναφορά για οποιαδήποτε πάθηση στα μελίσσια του. Η Κρήτη μαστίζεται απο Νοζεμίαση, Ασκοσφαίρωση, Σιψηγονίες. Το μελισσοκομείου του Γιώργου ΑΤΡΩΤΟ απο παθήσεις!!!!! Γιατί άραγε?????


ΣΣ: Εμείς να υπενθυμίσουμε οτι ο Γιώργος Σταυρακάκης ειναι ο πρωτος μελισσοκόμος ο οποίος διεπίστωσε οτι :

α) Βιταμινούχα Προιόντα τροφοδοσίας σε σκόνη, πολύ γνωστής εταιρίας, πού χρησιμοποιείται για την παρασκευή του ζυμαριού, περιέχουν ΛΑΚΤΟΖΗ η οποία ειναι καταστροφική για την υγεία των μελισσών.(Μήνυμα 9/2/2009).

β) Αντίστοιχο διατροφικό ρόφημα σε σκόνη του ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ, ενω ειναι πολύ πλουσιότερο σε βιταμινούχα συστατικά ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΛΑΚΤΟΖΗ.

γ) Τό κόστος των βιταμινούων αυτών των προιόντων εμπορίου ειναι 50.οο Ευρώ τα 500 γραμμάρια, και τό κόστος του διατροφικού ροφήματος ειναι μόλις 14.70 Ευρώ τα 525 γραμμάρια.



Τέλος να προσθέσουμε στην παρατήρηρη του Γιώργου περί τροφοδοσίας. Οταν η μέλισσα διατρέφεται απο τον τροφοδότη, καταναλώνει ενα μέρος της τροφής και το υπόλοιπο το αποθηκεύει στήν κυψέλη.

Οταν παρέχουμε την τροφή με την μέδοθο της ενστάλαξης η ψεκασμού η μέλισσα καταναλώνει ολο το διαλυμα. Ο οργανισμός της απορροφά οση ποσότητα εχει ανάγκη, και το υπόλοιπο το αποθηκέυει στό λιπόσωμα. Ετσι οταν ο οργανισμός της εχει ανάγκη απο τροφή, την καταναλώνει απο την αποθηκευμένη στό λιπόσωμα, για αυτόν τον λόγο και δεν παρατηρείται το φαινόμενο της λιμοκτονίας.

Τόσο απλά τα πράγματα.....



Φιλικά

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ

Τηλέφωνο: 6944710993

E-mail: info@bees-aloevera.com



+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Περισσοτερα για τις ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-Bees Population Increase,Αποφυγή του ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ -COLONY COLLAPSE DISORDER -C.C.D. ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, οπως Νοζεμιαση-Nosema Apis , Δυσεντερία,ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ οπως Ασκοσφαιρωση -Chalkbrood & Σακκόμορφος Γόνος -Sacbrood,την ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ -Honey Harvest Increase, την ΔΙΑΡΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ-Bees Health και αλλες καταστασεις, ανατρεξετε στα σχετικα κεφαλαια στην ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ του ιστολογίου.















Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΛΥΜΝΟΣ - ΡΕΚΟΡ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Ισως να θυμάστε τήν δημοσίευση στίς 11/4/2009 με τίτλο " Το Πάσχα ηλθε νωρίτερα στήν Κάλυμνο" καί την κραυγή αγωνίας που ειχε εκπέμψει ο Καλύμνιος μελισσοκόμος Κλάψης Πρόδρομος.

Στίς 27/9/2009 επεκέφτηκα τήν Κάλυμνο και συνάντησα σόν Πρόδρομο, ο οποίος μου παρεχώρησε την συνέντευξη αυτή.


Πρόδρομε,
Πήρες τηλέφωνο εκείνο το βράδυ αρχές του Μαρτίου 2009, όντας πολύ στενοχωρημένος, απογοητευμένος και φοβερά εκνευρισμένος, λέγοντας ότι χάνεις πληθυσμό συνεχώς τα τρία τελευταία χρόνια. Από τις 320 κυψέλες που σού απέμειναν και ξεκίνησες την φετινή χρονιά ήδη έχασες άλλες 90 κυψέλες των 7-8 πλαισίων, μέχρι τον Μάρτιο είχες μείνει τελικά με 210 κυψέλες, παρά το γεγονός ότι βρισκόμασταν στην έναρξη της νέας μελισσοκομικής περιόδου, οι μέλισσες δεν έπαιρναν μπροστά με τίποτε. Δήλωσες μάλιστα πώς είσαι πλέον αποφασισμένος να εγκαταλείψεις την μελισσοκομία αν δεν βρισκόταν λύση στο πρόβλημα, και κατάλαβα ότι αυτό ηταν που σε ενοχλούσε περισσότερο.
Θέλεις σε παρακαλώ να μου περιγράψεις τί ακριβώς συνέβαινε εκείνη την εποχή.

-Μόλις είχα τελειώσει με τον τρύγο από το πεύκο, αφήνοντας μέσα στις κυψέλες και 3-4 τελάρα με μέλι.
-Μάρτιο μήνα και δεν υπήρχε γύρη πουθενά στην φύση.
-Συμπτώματα ασθενειών όπως Νοζεμίαση, Ασκοσφαίρωση, Αμερικανική η Ευρωπαϊκή Σιψηγονία, αλλα και βαρρόαση δεν υπήρχαν
-Ο πληθυσμός των κυψελών μειωνόταν ανεξήγητα στα 3 πλαίσια και γόνος δεν έλεγε να κάνει την εμφάνιση του.
-Είχε γίνει πλέον φανερό σε μένα ότι επερχόταν μια ολοκληρωτική καταστροφή, και εάν υπολογίσεις ότι τα τελευταία 5 χρόνια είχα εγκαταλείψει κάθε άλλη ασχολία και είχα αφιερώσει το 100% το χρόνου μου στην μελισσοκομία, μπορείς να νοιώσεις την αγωνία μου και γιατί εκείνο το βράδυ ήμουν τόσο αναστατωμένος.
-Η μόνη ελπίδα που άρχισε να διαφαίνεται, ηταν όταν για ώρες και με την απίστευτη ηρεμία σου, μου είπες ότι από αύριο ξημερώνει μια καλύτερη μέρα για μένα. Ήθελα τόσο πολύ να το πιστέψω, αλλά και πάλι όλη την νύχτα βασανιζόμουν. Είναι δυνατόν να γίνουν πραγματικότητα αυτά που μού έλεγες?

Σε καταλαβαίνω. Τι όμως σε οδήγησε στο ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ και σε μένα? Πώς σου ήρθε η ιδέα να χρησιμοποιήσεις τα προιόντα?

-Είχες ήδη δύο συνεργάτες μελισσοκόμους στην Κάλυμνο. Ένας εξ αυτών είχε ήδη κάνει εφαρμογές με τα προιόντα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ με εκπληκτικά αποτελέσματα . Βλέποντας τα αποτελέσματα αυτά τον ρώτησα πως τα κατάφερε τόσο καλά, μου αποκάλυψε το «μυστικό» και μου έδωσε το τηλέφωνο σου και σε πήρα τηλέφωνο.

Πρόδρομε, πως βρήκες την ανταπόκριση στο τηλεφώνημα σου?

-Κατ’ αρχήν είχα πάρα πολλές αμφιβολίες εάν αυτά που μού έλεγες θα συνέβαιναν στην πραγματικότητα.
-Οι απαντήσεις που εδινες στα πολλά ερωτήματα μου και οι εξηγήσεις ηταν πολύ σαφείς, απλές, και κατανοητές σε κοινή γλώσσα.
-Παρά την δήλωση σου ότι δεν είσαι μελισσοκόμος, άρχισα να νοιώθω μια ασφάλεια ακούγοντας τις συστάσεις σου.
-Ένοιωσα ότι γνώριζες πάρα πολύ καλά τα προιόντα και τις δυνατότητες τους.
-Ένοιωσα επίσης ακούγοντας σου ότι γνωρίζεις πράγματι πάρα πολύ καλά τον οργανισμό της μέλισσας και την λειτουργία του.
-Με γέμισες ελπίδα. Το ηθικό μου αναπτερώθηκε.
-Παραμέρισα όλους τους δισταγμούς και τις αμφιβολίες και σου ζήτησα να μου στείλεις τα προιόντα την επομένη ημέρα.

Πρόδρομε με τιμά πολύ η εμπιστοσύνη που μου έδειξες. Θέλεις τώρα να μού περιγράψεις τι ακριβώς συνέβη με το περίφημο «πρόγραμμα» των πρώτων 60 ημερών που βάλαμε σε εφαρμογή? Πόσες εφαρμογές έκανες σε διάστημα 60 ημερών και με ποιο τρόπο τις έκανες?

-Παρέλαβα τα προϊόντα στις 15 Μαρτίου 2009 και ξεκίνησα αμέσως τις εφαρμογές.
-Έκανα 3 εφαρμογές . Μία ανά πέντε ημέρες, με την μέθοδο της ενστάλαξης επάνω στα πλαίσια, όπως ακριβώς μού υπέδειξες.
-Έκανα δύο τροφοδοσίες από 2 ½ κιλά σιρόπι σε κάθε κυψέλη.
-Σκαντζάρισα μερικά κτισμένα πλαίσια στο κέντρο της κυψέλης και μετά από ένα δεκαήμερο αρχισα να παρατηρώ μια συσπείρωση του πληθυσμού.
-Νέος γόνος εκανε την εμφάνιση του σε ολες τις κυψέλες. Από 3 πλαίσια η κάθε κυψέλη πήγε στα 6.
-Εντύπωση μού εκανε η παρουσία τόσο σφικτού γόνου-τελέιως συμπαγής- από τοίχο-σε-τοίχο των πλαισίων στο 95% της επιφανείας του πλαισίου.
-Μια εβδομάδα αργότερα και τα 9 τελάρα των κυψελών ηταν ασφυκτικα γεμάτα από τέτοιο συμπαγή γόνο. Όχι μόνο δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη, αλλά και πρώτη φορά έβλεπα τέτοιο δυνατό γόνο και σε απίστευτες ποσότητες.
-Στις 16 Απριλίου 2009 αρχισα να χωρίζω τα μελίσσια, συμφωνα με τις οδηγίες που μου εδωσες με το τεύχος «Ανάπτυξη Παραφυάδων». Εφτιαξα 150 νέες κυψέλες.
-Στις παλαιές κυψέλες προσέθεσα καινούργια αχτιστα τελάρα – 4 ανά κυψέλη-
-Στις 20 Απριλίου σου μετέφερα την εικόνα του μελισσοκομείου και το χώρισμα των 150 νέων κυψελών και μου συνέστησες να συνεχίσω τις εφαρμογές και στις παλαιές αλλά ειδικά και στις καινούργιες κυψέλες.

-Από εδώ και μετά αρχίζουν τα «γλέντια».
-Παρατηρούσα στις 150 καινούργιες κυψέλες ότι όχι μόνο ο εμβρυοθάλαμος συμπληρώθηκε, αλλα πήρανε και δεύτερο πάτωμα.
-Τα νεαρά μελισσάκια έγιναν μέλισσες παραγωγικές –μέλισσες θηρία- και φέρανε και το πρώτο μέλι από το πρώιμο θυμάρι. Αυτή η εξέλιξη και συμπεριφορά των μελισσών αυτών ηταν πρωτόγνωρη για μένα. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα.

-Παρατηρούσα επίσης ότι οι μέλισσες εκτός από την απίστευτη ευεξία που είχαν, ηταν πολύ ήρεμες, πολύ παραγωγικές σε κερί, γυαλίζανε και καμιά μα καμμιά ασθένεια δεν είχε κάνει την εμφάνιση της. Τόσο πολύ παρασυρόμουν από αυτά που έβλεπα που δεν μου εκανε καρδιά να φύγω από το μελισσοκομείο. Όταν μάλιστα ήρθε και ο πατέρας μου για «επιθεώρηση», αφού έμεινε κατάπληκτος από την πρόοδο που συντελέσθηκε εκανε και μια ακόμη παρατήρηση. «Πάνω από 10 χρόνια έχω να δώ τριχωτές μέλισσες».

-Μειώθηκε σοβαρά και η ανάγκη τροφοδοσίας. Η τροφοδοσία από 2 ½ κιλά σιρόπι ανά κυψέλη περιορίστηκε στο ½ κιλό και αυτή κάθε 8 ημέρες.

-Αποτέλεσμα όλων αυτών εφαρμογών, όλο το μελισσοκομείο πήγαινε πλέον θαυμάσια, αρχισα να ξοδεύω πολύ λιγότερα χρήματα για τροφοδότηση, οι ανησυχίες μου εξαφανίστηκαν, η αισιοδοξία και τα χαμόγελα επέστρεψαν και ηταν πλέον φανερό ότι οι πολύ καλύτερες μέρες έρχονται. Σε όλη αυτήν ευφορία έκανα και μια μελαγχολική σκέψη. Γιατί να μη σ’ έχω γνωρίσει νωρίτερα!!!!!.

Πρόδρομε, το παρελθόν υπάρχει για να διδασκόμαστε και να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Το παρόν είναι εδώ και το χαίρεσαι πολύ και αυτό είναι πού έχει σημασία, και το μέλλον είναι μπροστά μας και σού ανήκει. Πες μου τώρα τι συνέβη μετα από τις πρώτες 60 ημέρες?



10/06/2009 μετέφερα στην Κω, τα 150 καινούρια μελίσσια, που ειχα φτιάξει από τις 16/4/2009, και ξαναχώρισα αλλα 70 μελίσσια τα οποία πολύ σύντομα εγιναν 10άρες κυψέλες.
10 Ιουνίου – 27 Ιουλίου, 2009 εκανα 2 τροφοδοσίες από 3 κιλά σιρόπι σε κάθε κυψέλη.
27/07/2009 . Ο πληθυσμός του μελισσοκομείου ειχε τώρα σε κυψέλες και πλαίσια ως εξης:
150 οι νέες κυψέλες + 70 κυψέλες = 220 κυψέλες Χ 10 πλαίσια = 2.200 πλαίσια.
210 παλαιές κυψέλες,3άρες & 2 ½ άρες ειχαν πλέον περίπου = 5.700 πλαίσια.
Και όλα αυτά ξεκινώστας τον Μάρτιο με 210 κυψέλες με 3-4 πλαίσια ητοι 840 πλαίσια!!!!!
Απίστευτο μα ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΛΗΘΙΝΟ!!!!!!!!!

Πρόδρομε τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια για αυτήν την εκπληκτική πρόοδο που εκανες. Το απίστευτο δεν είναι η τεράστια ανάπτυξη του πληθυσμού του μελισσοκομείου σου. Το απίστευτο είναι η τεράστια θέληση που ειχες και εχεις και ο τεράστιος κόπος που κατέβαλλες για να πραγματοποιήσεις αυτό το επίτευγμα. Τι άλλο εγινε σε αυτό το διάστημα?

10 Ιουλίου – 17 Ιουλίου, 2009 εκανα τον ΠΡΩΤΟ τρύγο.
Οι παλιές 210 κυψέλες απέδωσαν 25 κιλά μέλι ανα κυψέλη από το πρώιμο θυμάρι ήτοι 5.250 κιλά.
Με 330 κυψέλες το 2008 είχα πάρει Χ 25 κιλά μέλι = 8.250 κιλά.
18-25 Ιουλίου 2009, έκανα δύο εφαρμογές με τα προιόντα Αλόης Βέρα για δύο λόγους.
α) Να αναζωογονήσω τον οργανισμό των μελισσων από την κόπωση του κουβαλήματος
β) Να μειώσω τις ασχημες επιπτώσεις στον πληθυσμο από τις υψηλές θερμογρασίες.
Αφαίρεσα από τις 210 παλαιές κυψέλες με τα 3άρια και 2 ½ άρια πατώματα τον ένα οροφο και τοποθέτησα στις κυψέλες διαφράγματα.
27 Ιουλίου 2009, μετέφερα τις κυψέλες στο οψιμο θυμάρι.
Έκανα δύο τροφοδοσίες με σιρόπι από 1 κιλό ανα κυψέλη.

5/8/2009 έκανα επιθεώρηση και διαπίστωσα ότι:
Στα μελίσσια υπήρχε αφθονία μελιού και ο τρύγος πλέον ήταν απαραίτητος.
30/8/2009 έκανα τον ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΥΓΟ, που μού απέφερε 25 κιλά θυμαρίσιο μέλι ανά κυψέλη ήτοι 210 κυψέλες Χ 25 κιλά = 5.250 κιλά μέλι!!!!!
Σε αντιστοιχία με τον Αύγουστο του 2008 όπου δεν πήρα ούτε ένα κιλό μέλι.
Κατά την διαρκεια του Αυγούστου έκανα επιθεωρήσεις και στα καινούργια 220 μονά πλέον μελίσσια, τα προερχόμενα από το διαχωρισμό στις αρχές Ιουνίου.
Διαπίστωσα ότι ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΡΥΓΗΜΑ.
30/8/2209 τελείωσε ο τρύγος και σε αυτά τα μελίσσια από τα οποία πήρα 220 μελίσσια Χ 7 κιλά μέλι = 1.540 κιλά μέλι επί πλέον. Δηλαδή μέσα στον Αύγουστο πήρα συνολικά 6.790 κιλά μέλι.
ΕΜΕΙΝΑ ΑΦΩΝΟΣ!!!!.
Σε άκουγα τον Μάρτιο να μού λέγεις ότι «ξέχνα τι συνέβαινε στο παρελθόν, καινούργιες μέρες έρχονται μπροστά, αυτά περί ενός τρύγου τον χρόνο να τα ξεχάσεις» ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΑ και τα ΕΒΛΕΠΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ!!!!!!!

Πρόδρομε, πράγματι αυτό είναι ένα πρωτοφανές κατόρθωμα. Σε βλέπω και σε ακούω ευτυχισμένο και πολύ ενθουσιασμένο και νοιώθω και εγώ μια μεγάλη υπερηφάνεια για αυτό το κατόρθωμα σου. Τι θα έλεγες στους συναδέλφους σου?

Πρώτα απ’ όλα, να ρίξουν μια προσεκτική ματιά γύρω τους στην φύση και να μπορέσουν να αντιληφτούν ότι τα φαινόμενα πλέον απατούν.
Η διάβρωση του εδάφους που συντελείται συστηματικά τα τελευταία χρόνια, καθώς και η διαρκής μόλυνση του περιβάλλοντος στέρησαν τα φυτά από τα ωφέλιμα συστατικά τους.
Να προσέξουν την Ζάχαρη. Από τότε πού μείωσα την ζάχαρη, εκτός από τον οικονομικό όφελος πού είχα καταναλώνοντας 700 κιλά λιγότερη ζάχαρη, και τροφοδοτώντας τα μελίσσια μου με τα προϊόντα σου, είδα να έρχονται τα πάνω-κάτω.
Όπως ακριβώς το είπε και ο πατέρας μου με 35 χρόνια πείρα στην μελισσοκομία « Γιέ μου αυτό το πράγμα ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ το βλέπω στην ζωή μου».
Μετά να ρίξουν μια προσεκτική ματιά στα μελίσσια τους. Εφόσον αυτά πού βλέπουν δεν τους αρέσουν την λύση την έχουν στα χέρια τους. Να σε πάρουν τηλέφωνο. Σκέψου ότι το 2008 έχασα από ανεξήγητη αδυναμία ακόμη 90 μελίσσια και κατά το 2009 αύξησα κατά 220 μελίσσια την δύναμη του μελισσοκομείου μου.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Πρόδρομε, η συνέντευξη αυτή θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Πολλοί θα πουν ότι είσαι βαλτός να λες τέτοια πράγματα, ότι «σου τα έχω χώσει χοντρά» για να τα λες για διαφημιστικούς λόγους και τα τοιαύτα. Τι λένε και οι συνάδελφοί σου επί του θέματος?

Αλέξανδρε κοίτα. Εμείς οι Καλύμνιοι μάθαμε πολύ καλά τι σημαίνει φθόνος, και από άλλα γεγονότα μη έχοντα σχέση με την μελισσοκομία. Μάθαμε επίσης τι σημαίνει ενώ εσύ προσπαθείς το καλύτερο οι άλλοι να σε λοιδορούν να σε λένε «γραφικό» και τα τοιαύτα. Μάθαμε όμως να μην σκύβουμε ποτέ το κεφάλι μας κάτω. Όταν λοιπόν τα λέγω αυτά σε συναδέλφους Καλύμνιους οι οποίοι απορούν με την εξέλιξη που είχα φέτος και τους εξηγώ πως με την βοήθεια σου και την βοήθεια των προιόντων του ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ τα κατάφερα, όχι μόνον δεν χαίρονται για τις συνεχείς επιτυχίες μου, αλλά με ειρωνεύονται κιόλας, λέγοντας «έλα μωρέ τυχερέ. Τύχη ήταν και τίποτε παραπάνω». Για δες όμως τι κατάφερε ο Παναγιώτης Τρακόσσας από την Κω, ο οποίος και με άκουσε και σε πήρε τηλέφωνο. Και αυτός «Τυχερός» ????? Με τον Παναγιώτη μιλάμε σχεδόν κάθε μέρα. Η απορία και των δύο μας είναι. «καλά πώς είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος πού δεν είναι μελισσοκόμος να γνωρίζει τόσα πράγματα για την μελισσοκομία. Γιατί κάθε φορά που του μιλάμε εχει πάντα κάτι καινούργιο να μας πει πού δεν το γνωρίζουμε»?
Τότε αντιλαμβανόμαστε και οι δύο αυτό πού συνηθίζεις να λες. «Μελισσοκόμος μπορεί να μην είμαι, αλλά ένα συν ενα κάνουν πάντα δύο το έμαθα πολύ καλά στην ζωή αυτή». Κάτι πού εμείς μοιάζει να το ξεχάσαμε. Δεν θα πάψω ποτέ να ορμηνεύω τους συναδέλφους μου για τα αποτελέσματα. Και όπως πολύ σοφά λες «Οποίος θέλει ας έλθει κοντά μας».

Πρόδρομε μια ερώτηση ακόμα. Διαβάζω πως οι Χαλκιδικιώτες μελισσοκόμοι είχαν φέτος μια μείωση περίπου 80 % στην παραγωγή μελιού. Παρά τις προσπάθειες που έχω κάνει ειδικά για την Χαλκιδική με «παίρνουν στο ψιλό». Τι νομίζεις ότι μπορεί να γίνει για να έχουν και αυτοί τα ίδια αποτελέσματα με τα δικά σου και του Παναγιώτη?

Δώσε τους το τηλέφωνό μου να με πάρουν να τους τα εξηγήσω. Αλλά πρόσεξε. Οι επιτυχίες πού είχα οφείλονται στο γεγονός ότι σε άκουσα και δεν σταμάτησα τις εφαρμογές μετά τις πρώτες επιτυχίες. Το ολο πράγμα θέλει πρόγραμμα, συνέχεια και συνέπεια οπως λές. Αν μόλις δεις ότι η υγεία των μελισσών βελτιώνεται και πεις «εδώ είμαστε» είναι το τραγικότερο λάθος που μπορεί να γίνει. Οι μέλισσες έχουν συγκεκριμένες ημέρες ζωής. Ο πληθυσμός ανανεώνεται συνεχώς. Τα προβλήματα και οι ασθένειες υπάρχουν πάντα. Θέλει λοιπόν προγραμματισμένες και συνεχείς εφαρμογές σε ολη την διάρκεια του χρόνου συνέχεια, επιμονή και επιμονή.

Πρόδρομε τι περιμένουμε τώρα?

Θα πάρω τηλέφωνο μόλις τελειώσει ο τρύγος τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου από το πεύκο για να σού πω τα αποτελέσματα. Έχω και εγώ περιέργεια να δώ τι θα συμβεί.

15/10/2009. 23.00. Τηλεφωνική επικοινωνία.
Αλέξανδρε καλησπέρα. Είμαστε πάλι μαζί 6 μήνες ακριβώς, την ίδια ώρα, και όπως σού υποσχέθηκα, θέλω να σου ανακοινώσω τα αποτελέσματα του τελευταίου τρύγου. Είναι πράγματι απίστευτο αυτό που συμβαίνει φέτος. Κάθε 30 του μηνός έχω και ένα τρύγο. Γράψε λοιπόν.
30/9/2009. Μετά τον τρύγο έκανα δύο εφαρμογές προετοιμάζοντας τα μελίσσια για την μεταφορά τους στην Κω.
10/9/2009 Μεταφορά των 430 μελισσιών στην Κω.
10/10/2009 Τελείωσε και ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΡΥΓΟΣ ο οποίος απέφερε 4.800 κιλά πευκόμελο.


Πρόδρομε, έχεις γράψει πραγματική ιστορία αυτό το εξάμηνο. Αφού σε συγχαρώ για ακόμη μια φορά για αυτό το εκπληκτικό σου επίτευγμα και να σε ευχαριστήσω για την φιλοξενία που μου προσέφερες στην Κάλυμνο τον περασμένο μήνα, θέλω να σε ρωτήσω το εξής: Μετά από μια τέτοια επιτυχημένη χρονιά ποιο είναι το πρόγραμμα τώρα?

Νόμιζα και εγώ ότι θα μπορούσα να πάρω μια ανάσα τώρα, αλλά μετά το πεύκο βλέπω πώς οι μέλισσες έχουν καταβληθεί.
Όπως λοιπόν φρόντιζα εγώ τις μέλισσες ολο το εξάμηνο αυτό και αυτές ανταποδίδοντας αυτήν την φροντίδα με αντάμειψαν με αυτές τις τεράστιες ποσότητες μελιού, έχω πλέον την υποχρέωση να τις βοηθήσω να ξεπεράσουν αυτό το πρόβλημα.
Δεν θέλω να χάσω ούτε μια μέλισσα από υπερκόπωση.
Κανένα ρίσκο, κανένας εφησυχασμός.
Αντιλαμβάνομαι πλέον τι σημαίνει για τον οργανισμό των μελισσών η διαρκής τροφοδότηση τους με τα προϊόντα Αλόης Βέρα.
Είναι ξεκάθαρο και τόσο απλό
ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΕΧΩ 430 διπλές ΚΥΨΕΛΕΣ
ΤΡΥΓΗΣΑ ΦΕΤΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 17 τόνους μέλι
Έχω πλέον ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. ΤΟ ΟΦΕΙΛΩ ΣΕ ΣΕΝΑ
.
Στείλε μου αμέσως σε παρακαλώ τα προϊόντα που νομίζεις εσύ ότι χρειάζεται για να συνεχίσω τις εφαρμογές και σε περιμένουμε στην Κάλυμνο τον Δεκέμβριο η τον Γενάρη, όποτε μπορέσεις.

Έτσι έκλεισε ένα εξάμηνο δημιουργικής συνεργασίας με τον Πρόδρομο. Νοιώθω πολύ ικανοποιημένος και υπερήφανος για αυτές τις επιδόσεις του που δικαιώνουν τις προσπάθειες και των δύο μας για την επίτευξη τόσο υψηλών στόχων.
Στο μυαλό μου μάλιστα έρχεται μια ρήση του περίφημου Ιταλού γλύπτη και ζωγράφου του Μιχαήλ Άγγελου που έζησε μεταξύ 1475-1564 και είπε:



« Για τους περισσότερους από μας ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι ότι βάζουμε πολύ υψηλούς στόχους και δεν μπορούμε να τους επιτύχουμε, αλλά το γεγονός ότι βάζουμε πολύ μικρούς στόχους και τους οποίους επιτυγχάνουμε».



Είναι πολύ μεγάλη η ικανοποίηση να βλέπεις ότι ακόμη ένας μελισσοκόμος ξέφυγε από τους «μικρούς στόχους» - δηλαδή την μιζέρια που κρατά δέσμιο πολύ κόσμο- και πέτυχε ένα εξαιρετικά μεγάλο στόχο. ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ.
Αυτό είναι πραγματικά μια ΝΙΚΗ.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Αλέξανδρος Κουτρουμανίδης
Τηλέφωνο: 6944710993
E-mail: info@bees-aloevera.com
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Περισσοτερα για τις ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-Bees Population Increase,Αποφυγή του ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ -COLONY COLLAPSE DISORDER -C.C.D. ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, οπως Νοζεμιαση-Nosema Apis , Δυσεντερία,ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ οπως Ασκοσφαιρωση -Chalkbrood & Σακκόμορφος Γόνος -Sacbrood,την ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ -Honey Harvest Increase, την ΔΙΑΡΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ-Bees Health και αλλες καταστασεις, ανατρεξετε στα σχετικα κεφαλαια στην ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ του ιστολογίου.