Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΣΗΤΕΙΑ - ΜΕΛΙ ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΜΕΛΙΣΣΕΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Τον Γιώργο Σταυρακάκη απο την Σητεία θα τον θυμάστε απο προηγούμενα μηνύματα του που εχουν δημοσιευθεί στήν ιστοσελίδα αυτή.

Λάβαμε το κάτωθι μήνυμα απο τον Γιώργο, και το οποίο δημοσιεύουμε αυτολεξί:

From: giorgos stavrakakis ( το e-mail του στήν διάθεση κάθε ενδιαφερομένου)
Sent: Thursday, October 22, 2009 1:08 PM
To: Alexandros
Subject: Re: ΚΑΛΥΜΝΟΣ - ΡΕΚΟΡ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΛΟΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

ΣΕ ΠΑΡΑΦΥΑΔΕΣ ΤΡΙΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ [ΔΥΟ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟΥ ΓΟΝΟΥ ΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΓΥΡΗ]ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΟΝΟΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΒΑΣΙΛΙΣΩΝ .ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΡΧΕΣ ΜΑΙΟΥ.ΑΝΑΜΕΙΞΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΣΑ ΚΑΘΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΡΑΚΟΣΙΑ ΓΡΑΜ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΟΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟΣ ΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΔΥΟ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΚΥΡΗΘΡΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΕΜΙΣΑΝ ΜΕΛΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΙΟΥΛΙΟΣ -ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΘΥΜΑΡΙΟΥ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΟΝΟΥ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΕ ΚΑΙ Ο ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΕΡΑΣ[ΜΕΛΤΕΜΙΑ]ΠΟΥ ΦΥΣΟΥΣΕ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ.ΟΙ ΠΑΡΑΦΥΑΔΕΣ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΕΝΣΤΑΛΑΞΗΣ .

ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΓΟΝΟ ΣΥΜΠΑΓΗ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΓΥΡΗ [ΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟΣ ΓΟΝΟΣ].Π.Χ ΜΕΛΙΣΣΙ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΕΧΕΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΥΜΠΑΓΗ ΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟ ΓΟΝΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΕΜΑΤΟ ΜΕΛΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑ ΓΥΡΕΟΠΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΛΟΗΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ.

ΕΤΣΙ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΡΧΙΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΕΝΣΤΑΛΑΞΗΣ ΣΥΝΤΟΜΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΛΟΓΩ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΝΑ ΔΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΛΟΓΩ ΠΟΥ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΗ ΚΑΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ.


















ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΛΟΗΣ.ΣΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΩΣ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΝΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ.

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΛΟΗΣ ΔΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΕΝΣΤΑΛΑΞΗΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΣΤΙΣ ΤΑΙΣΤΡΕΣ.

ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ Η ΕΝΣΤΑΛΑΞΗ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΠΟ.
ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Εάν ανατρέξετε στα αρθρα του Γιώργου, απο το 2008 και εντεύθεν, ο Γιώργος δεν κάνει την παραμικρή αναφορά για οποιαδήποτε πάθηση στα μελίσσια του. Η Κρήτη μαστίζεται απο Νοζεμίαση, Ασκοσφαίρωση, Σιψηγονίες. Το μελισσοκομείου του Γιώργου ΑΤΡΩΤΟ απο παθήσεις!!!!! Γιατί άραγε?????


ΣΣ: Εμείς να υπενθυμίσουμε οτι ο Γιώργος Σταυρακάκης ειναι ο πρωτος μελισσοκόμος ο οποίος διεπίστωσε οτι :

α) Βιταμινούχα Προιόντα τροφοδοσίας σε σκόνη, πολύ γνωστής εταιρίας, πού χρησιμοποιείται για την παρασκευή του ζυμαριού, περιέχουν ΛΑΚΤΟΖΗ η οποία ειναι καταστροφική για την υγεία των μελισσών.(Μήνυμα 9/2/2009).

β) Αντίστοιχο διατροφικό ρόφημα σε σκόνη του ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ, ενω ειναι πολύ πλουσιότερο σε βιταμινούχα συστατικά ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΛΑΚΤΟΖΗ.

γ) Τό κόστος των βιταμινούων αυτών των προιόντων εμπορίου ειναι 50.οο Ευρώ τα 500 γραμμάρια, και τό κόστος του διατροφικού ροφήματος ειναι μόλις 14.70 Ευρώ τα 525 γραμμάρια.



Τέλος να προσθέσουμε στην παρατήρηρη του Γιώργου περί τροφοδοσίας. Οταν η μέλισσα διατρέφεται απο τον τροφοδότη, καταναλώνει ενα μέρος της τροφής και το υπόλοιπο το αποθηκεύει στήν κυψέλη.

Οταν παρέχουμε την τροφή με την μέδοθο της ενστάλαξης η ψεκασμού η μέλισσα καταναλώνει ολο το διαλυμα. Ο οργανισμός της απορροφά οση ποσότητα εχει ανάγκη, και το υπόλοιπο το αποθηκέυει στό λιπόσωμα. Ετσι οταν ο οργανισμός της εχει ανάγκη απο τροφή, την καταναλώνει απο την αποθηκευμένη στό λιπόσωμα, για αυτόν τον λόγο και δεν παρατηρείται το φαινόμενο της λιμοκτονίας.

Τόσο απλά τα πράγματα.....



Φιλικά

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ

Τηλέφωνο: 6944710993

E-mail: info@bees-aloevera.com



+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Περισσοτερα για τις ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-Bees Population Increase,Αποφυγή του ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ -COLONY COLLAPSE DISORDER -C.C.D. ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, οπως Νοζεμιαση-Nosema Apis , Δυσεντερία,ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ οπως Ασκοσφαιρωση -Chalkbrood & Σακκόμορφος Γόνος -Sacbrood,την ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ -Honey Harvest Increase, την ΔΙΑΡΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ-Bees Health και αλλες καταστασεις, ανατρεξετε στα σχετικα κεφαλαια στην ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ του ιστολογίου.















Δεν υπάρχουν σχόλια: