Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΝΕΡΟ

Τελευταία, πολλοί μελισσοκόμοι παραξενεύονται οταν τούς επισημαίνουμε, να μήν χρησιμοποιούν νερό του δικτύου η εμφιαλωμένο γενικά και οχι μόνον οταν παρασκευάζουν το διάλυμμα με τα προιόντα της Αλόης Βέρα.

Επειδή, μακρυα απο μας οι " Μετα Χριστόν Προφήτες", το αρθρο που δημοσιεύτηκε στήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ /17-05-2009, και αφορά εκθεση του ΙΓΜΕ για τίς οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις απο την διαχείρηση του νερού, δινει τήν καλύτερη απάντηση στήν επισήμανσή μας.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ



Ενδεχομένως, "ψιλά γράμματα" για πολλούς, αλλα οι λεπτομέρειες κάνουν πάντα την διαφορά.
Σωστά προετοιμασμένος μελισσοκόμος ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ στίς προσπάθειές του.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλεφωνο 6944-710993
E-mail: info@bees-aloevera.com

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Περισσοτερα για τις ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-Bees Population Increase,Αποφυγή του ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ -COLONY COLLAPSE DISORDER -C.C.D. ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, οπως Νοζεμιαση-Nosema Apis , Δυσεντερία,ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ οπως Ασκοσφαιρωση -Chalkbrood & Σακκόμορφος Γόνος -Sacbrood,την ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ -Honey Harvest Increase, την ΔΙΑΡΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ-Bees Health και αλλες καταστασεις, ανατρεξετε στα σχετικα κεφαλαια στην ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ του ιστολογίου.

Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΜΕΛΙΣΣΕΣ -ΠΑΡΑΦΥΑΔΕΣ -ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

ΠΑΡΑΦΥΑΔΕΣ
Ο Συνεργάτης και φίλος μελισσοκόμος ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ, από το Ζάκρο, Σητείας, μας έχει στείλει κατά καιρούς τις απόψεις του για τα ευεργετικά αποτελέσματα των εφαρμογών των Προιόντων του ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ, αναφορικά με την απίστευτη ευεξία των μελισσών, την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των μελισσοσμηνών και την εξαιρετικά μεγάλη συλλογή μελιού κατά την περσινή περίοδο. Οι απόψεις του αυτές είναι ήδη δημοσιευμένες στην ιστοσελίδα μας.
Ο Γιώργος, με την ευκαιρία του επίκαιρου θέματος για τίς παραφυάδες, είχε την ευγενή καλοσύνη, να μας στείλει μερικές φωτογραφίες, από την εισαγωγή βασιλισσών σε νέες παραφυάδες, εργασία την οποίαν έκανε για λογαριασμό πελάτη του.



Στην φωτογραφία αυτή,παρατηρούμε την επιτυχή εισαγωγή της βασίλισσας σε παραφυάδα των τριών πλαισίων με τήν μέθοδο του κλουβιού










Στην φωτογραφία αυτή, παρατηρούμε ότι οι εργάτριες μέλισσες έχουν κτίσει κηρήθρα επάνω στο κλουβάκι εισαγωγής.













Εισαγωγή της βασίλισσας σε άλλη παραφυάδα τριών πλαισίων.





















Μεγαλύτερες σε διαστάσεις κηρήθρα, από παραφυάδα με λίγο περισσότερες εργάτριες.



Διακρίνεται η βασίλισσα, περιστοιχισμένη από εργάτριες να αποθέτει αυγά, μία εβδομάδα μετά την εισαγωγή της.


ΟΙ ΠΑΡΑΦΥΑΔΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΌΧΙ ΖΑΧΑΡΟΝΕΡΑ. (Γ. Σταυρακάκης)


Εμείς να υπενθυμίσουμε, οτι για την ΕΠΙΤΥΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ:
1. Κάνουμε μόνον τίς συνιστώμενες εφαρμογές με τον Χυμό Αλόης Νο 15, τίς ταμπλέτες Γύρης Νο 26, τίς βιταμίνες Β12 Νο 188 και κατά περίπτωση τά διατροφικά ροφήματα σε σκόνη Νο 237, της Forever Living Products.
2. Δεν κάνουμε συνενώσεις για "ενδυνάμωση" πληθυσμού για τήν αποφυγή διασπορας ασθενειών.
3. Δεν τροφοδοτούμε τίς παραφυάδες με σιρόπι.
Ο Μελισσοκόμος πρέπει:
1. Νε ξεκινα τίς παραφυάδες σε ΠΕΝΤΑΡΕΣ κυψέλες
2. Να παρακολουθει συστηματικά την ανάπτυξη του πληθυσμου και να δημιουργεί χώρο για την υποδοχή του.
3. Να ειναι στά μελίσσια του οταν αρχίζει η σμηνουργία, για να προβεί ΑΜΕΣΑ στούς απαιτούμενος κατάλληλους χειρισμούς.

Αλέξανδρος Κουτρουμανίδης
ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλεφωνο: 6944-710993

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Περισσοτερα για τις ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, οπως Νοζεμιαση-Nosema Apis , Δυσεντερία,τις ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ οπως Ασκοσφαιρωση -Chalkbrood & Σακκόμορφος Γόνος -Sacbrood ,για την ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΩΝ -Bees Population Increase,την ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ -Honey Harvest Increase, την ΔΙΑΡΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ-Bees Health και αλλες καταστασεις, ανατρεξετε στα σχετικα κεφαλαια στην ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ του ιστολογίου.

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΜΕΛΙΣΣΕΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ -ΠΑΡΑΦΥΑΔΕΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ

Αυτήν την εποχή, ακούμε παρα πολύ συχνά τα εξής σχόλια από τους μελισσοκόμους:

«Μετα απο τον ελεγχο που ειχα χασει (να τρεχω και να μην προφθανω λογω ελλειψης κτισμενων κηρηθρων να πιανω αφεσμους να κοβω παραφυαδες και βασιλοκελια για αποφυγη και καταστολη της σμηνουργειας κ.λπ. εφοσον εφθασε κυψελη να κανει βασιλοκελια με 18 πλαισια πληθυσμο) προσπαθω να αναδιοργανωθω….»

«Μετά τις εφαρμογές που εκανα με την Αλόη Βέρα και τις βιταμίνες, ειχα μια την απίστευτη ανάπτυξη πληθυσμου. Οι αδύνατες κυψέλες που δεν επαιρνα μπροστα με τιποτε εγιναν διώροφες και κόβω τώρα παραφυάδες. Παρατηρω τώρα ότι οι ενήλικες μέλισσες δεν είναι τόσο ζωηρές οπως ηταν ένα μήνα πρίν και οι παραφυάδες αναπτύσσονται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και εχουν τάσεις σμηνουργίας και εμφανίζονται πολλά βασιλικα κελλια….».

Με πολύ απλά λόγια:
Καταφέραμε να εκμηδενίσουμε τις απώλειες των μελισσοσμηνών.
Καταφέραμε να αποτρέψουμε το Σύνδρομο Κατάρρευσης των Αποικιων των Μελισσών-Colony Collapse Disorder (C.C.D.)
Καταφέραμε να εκμηδενίσουμε τις παθήσεις και τις ασθένειες των μελισσών.

Αποτέλεσμα ολων αυτών και μετά τις εφαρμογές των προιόντων Αλόης Βέρα στα μελισσια, περάσαμε σε μια νέα εποχή οπου εκπληκτος ο μελισσοκόμος παρατηρει μία τεράστια αυξηση πληθυσμου, για την οποία όμως φαίνεται, απο τα ανωτέρω σχόλια, ότι δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για νυποδεχθεί αυτήντην ραγδαία αυξηση πληθυσμού

Ας βάλουμε τα πράγματα σε μιά σειρά:

Είναι απαραίτητο ο πληθυσμός των μελισσιών να εξισώνεται την άνοιξη για να γίνονται ταυτόχρονα οι επεμβάσεις σε όλα τα μελίσσια, ουτως ωστε δυνατά πλεόν μελίσσια να συλλέγουν νέκταρ και γύρη για να αυξάνεται τελικά η παραγωγή μελιού.

Κόβοντας τις παραφυάδες, οι μελισσοκόμοι στην προσπάθεια τους να επιτύχουν ταχύτερη ανάπτυξη πληθυσμού, προβαίνουν σε συνενώσεις των κυψελών, μεταφέροντας και διασπείροντας άθελα τους διάφορες υπάρχουσες παθήσεις σε όλες τις κυψέλες.

Τροφοδοτώντας τις παραφυάδες με το γνωστό σιρόπι το μόνο που κάνουμε είναι να ξεγελάμε το μελίσσι, δηλαδη ότι εισέρχεται άφθονο νέκταρ. Η δε κατάληξη αυτής της ενέργειας
καταλήγει στήν φτωχή εκτροφή του γόνου. Διότι στις πρώτες μέρες της ζωής τους , εκτός του βασιλικού πολτού των προνυμφών μετά η τροφή τους γίνεται με ανάμιξη γύρης και μελιού( στην περίπτωση μας ζαχαρόνερο χωρίς αξία ) , αυτό καθορίζει και την κάστα τους αλλά και ευεξία τους.
Την διεγερτική αυτή τροφοδότηση πρέπει να την κάνουμε όταν η εξωτερικές θερμοκρασίες εξισορροπηθούν , όπως επίσης να υπάρχει αφθονία γύρης που εισέρχεται στην κυψέλη . Ειδάλλως κινδυνεύει ο γόνος να παγώσει και να πάθει ασκοσφαίρωση.

Οι εφαρμογές της Αλόης Βέρα και των βιταμινων την ανοιξη συμπίπτει με την περίοδο κατά την οποία η βασίλισσα διερχεται την περίοδο της αυξημένης ωοτοκίας, ενώ συνήθως επικρατεί και σημαντική ανθοφορία στόν περιβάλοντα χωρο.
Παρέχοντας στόν οργανισμό των μελισσών τα πλούσια θρεπτικα συστατικων που περιεχονται στο Χυμό της Αλόης Βέρα και στίς βιταμίνες, διδεται ακόμη μεγαλύτερη ωθηση στήν εκτροφή του γόνου απο τίς νταντάδες, με αποτέλεσμα να παρατηρείται η ραγδαία αυξηση του πληθυσμού.

Αναλόγως της τοποθεσίας (νότια ή βόρεια) και της εισερχόμενης νεκταρροής μπλοκάρεται η γονοφωλιά , και το μελίσσι σαν οργανισμός ετοιμάζεται για την φυσική διαίωνηση του είδους του πού είναι η σμηνουργία .

Αυτό συνήθως ο έμπειρος μελισσοκόμος το αντιλαμβάνεται από την εισερχόμενη γύρη , διότι όσο περισσότερο γύρη κουβαλούν οι μελισσες, σημαίνει ότι εκτρέφεται γόνος και η ποσότητα της είναι ανάλογη με τις ανάγκες εκτροφής .

Στην περίοδο δε αυτή της αφθονίας εκτρέφονται πρώτα οι κηφήνες για τις ανάγκες αναπαραγωγής (σύζευξη βασιλισσών). Ο πληθυσμός των κηφηνών ειναι πάντα αναλογικά σε σχέση με τον πληθυσμό των μελισσών στίς κυψέλες και της αφθονίας τροφών. Αλλοιώς σε αντίθετη περίπτωση οι μελισεες τους πετούν έξω ή τους εκδιώκουν ή τους κανιβαλίζουν.

Και μόνο η παρατήρηση της εισέρχόμενης γύρης και η αφθονία των κηφήνων υποδηλώνει την εποχή ή περίοδο σμηνουργίας . Τό μέγεθος των κηφήνων επίσης υποδηλώνει την ευμάρια της κυψέλης .

Δυστυχώς όμως σε μια τέτοια περίοδο το μελίσσι δεν φουσκώνει (χτίζει κεριά) τελάρα , διότι ο στόχος του στην συγκεκριμένη περίοδο είναι άλλος .
Επίσης αν έχει μπει σε διαδικασία σμηνουργίας δεν υπάρχει καταστολή . Τό σήκωμα ορόφου στην συγκεκριμένη στιγμή δίνει μέν χώρο, αλλα δεν βοηθάει διότι δημιουργεί πρόβλημα στην θερμοκρασία της γονοφωλιάς , έτσι οι μέλισσες αναγκάζονται σε περαιτέρω εργασία , όπως είναι το ανέβασμα και εξισορόπηση της θερμοκρασίας καθώς και η καθαριότητα του επιπλέον χώρου .

Εδώ ερχεται να παίξει τον ρόλο της η Αλόης Βέρα και οι βιταμίνες .
Η ενίσχυση του οργανισμού της μέλισσας με τα προιόντα Αλόης Βέρα είναι πλέον δεδομένη.

Θα πρέπει όμως να ειναι και δεδομένο η επάρκεια χρόνου και η ετοιμότητα του μελισσοκόμου για τα επιθυμητά αποτελέσματα .

Πολλές φορές ομως η περιέργεια και ανυπομονησία του μελισσοκόμου οδηγούν το μελίσσι σε καθυστέρηση ανάπτυξης με το συχνό άνοιγμα των κυψελών και πλαισίων.

Η πρόωρη μεταφορά σε ανθοφορίες , αντιστρέφουν τα αποτελέσματα ανάπτυξης οταν υπάρχουν θερμοκρασιακές διαφορές .

Επίσης άλλος παράγοντας καθυστέρησης είναι και η πρόωρη διαίρεση η οποία χρίζει ιδιαίτερης προσοχής και περιποίησης και υποστήριξης που σημαίνει επιπρόσθετη εργασία .

Συνήθως μπροστά στην κυψέλη παρατηρούμε πεθαμένες μέλισσες. Τις περισσότερες φορές οι μέλισσες αυτές είναι οι ενήλικες και οι εξαντλημένες,
Οι μέλισσες επίσης δεν αποδέχονται άρρωστο ή προβληματικό γόνο και φροντίζουν να τον κουβαλάνε και τον πετάνε εξω απο την κυψέλη ή να τον απομακρύνουν μακριά πο τίς κυψέλες, Επομένως θα ηταν καλό και ωφέλιμο για τον πληθυσμό των κυψελών, αρρωστος η προβληματικός γόνος να απομακρύνεται, σε τακτά διαστήματα, για την αποφυγή πρόσθετων ανεπιθύμητν καταστάσεων ( μυρμήγκια - ασθένειες) .

Ειναι πραγματι κρίμα, να εχουμε βρεί τον τρόπο να αποφεύγονται οι παθήσεις στα μελίσσια, και τον τρόπο ραγδαίας ανάπτυξης του πληθυσμού των μελισσοσμηνών ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ ΜΕ ΜΗΔΑΜΙΝΌ ΚΌΣΤΟΣ, και απο αμέλεια και μόνον του μελισσοκόμου, να δημιουργούνται προϋποθέσεις βραδείας ανάπτυξης του πληθυσμού και επανεμφάνισης των παθήσεων

Εάν λοιπο θέλετε τήν σωστή ανάπτυξη του πληθυσμού των μελισσοσμηνών σας, παρακαλούμε να ακλουθείτε τις οδηγίες εφαρμογών, και να κάνετε προσεκτικούς χειρισμούς.

Θά θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Σπύρο Σκλήβα, απο τήν Μύκονο, για την πολύτιμη συμβολή του στο ανωτέρω θέμα. Ο Σπύρος, Δάσκαλος Μελισσοκομίας, μαζί με τόν Μιχάλη Χατζηκαντή, Γεωπόνο απο τήν Ρόδο, αποτελούν τον πυρήνα του "Επιστημονικού Συμβουλίου" μας, τούς οποίους οι μελισσοκόμοι που συνεργάζονται μαζί μας, συμβουλεύονται συχνά.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλεφωνο 6944-710993
e-mail: info@bees-aloevera.com

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Περισσοτερα για τις ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, οπως Νοζεμιαση-Nosema Apis , Δυσεντερία,τις ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ οπως Ασκοσφαιρωση -Chalkbrood & Σακκόμορφος Γόνος -Sacbrood ,για την ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΩΝ -Bees Population Increase,την ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ -Honey Harvest Increase, την ΔΙΑΡΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ-Bees Health και αλλες καταστασεις, ανατρεξετε στα σχετικα κεφαλαια στην ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ του ιστολογίου.

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΜΕΛΙΣΣΕΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ - ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Ο Θανάσης, ΝΕΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ, υπηρετεί στο Π.Ν., στήν Σαλαμίνα.
Μάς βρήκε απο το Ιντερνετ.
Τον ενδιέφερε η ανάπτυξη του πληθυσμου των μελισσων και ηαποφυγή των παθήσεων των μελισσών.

Στο ξεκίνημα του ειχε 5 ΠΕΝΤΕ Κυψέλες.
Προμηθεύτηκε τα προιόντα και τίς οδηγίες χρήσης και ξεκίνησε τίς εφαρμογές περί τα μέσα Δεκεμβρίου 2008.

Πήραμε το ακόλουθο μηνυμα στίς 4/4/2009, από τον Θανάση, και το οπόιο παραθέτουμε αυτούσιο κατωτέρω.
+++

Δευτέρα 4/5/2009 - 12.48 πμ.

Καλησπερα κυριε Αλεξανδρε Χρονια Πολλα Χριστος Ανεστη και καλο μηνα

Τα αποτελεσματα ειναι πραγματικα συγκλονιστικα και σιγουρα εσεις γλυτωσατε το μπαλαουρο που πρεπει να παω εγω γιατι δεν ημουν ετοιμος ψυχολογικα, εμπειρικα και σε εξοπλισμο (κτισμενες κηρηθρες) να παρακολουθησω τις εξελιξεις στην αυξηση του πληθυσμου.

Οι νεκρες μελισσες που σας ειχα γραψει ηταν οι ηλικιωμενες που πεθαναν.

Σας υπενθυμιζω οτι εμαι νεος μελισσοκομος ξεκινησα περσι τον Ιουνιο (ασχημη εποχη) με πεντε κυψελες εκ των οποιων μια με 4 πλαισια ,μια με 6 , μια με 8, μια με 10, και μια με 15 που οπως διαπιστωσα αργοτερα η γονοφωλια ηταν αδεια.

Το καλοκαιρι και το φθινοπωρο προσπάθησα βοηθώντας τα μελίσια να διατηρησω τον πληθυσμό τους, αλλα διαπίστωνα οτι οπληθυσμός μειωνόταν συνεχως.

Ξεκινησαμε την εφαρμογη με πεντε μονες κυψελες με πολυ μικρο πληθυσμο τον χειμωνα, ως εξής:

-Μια με 2 πλαίσια πληθυσμό
-Τρείς με 4 πλαίσια πληθυσμό
-Μία με 6 πλαίσια πληθυσμό

Μετα απο τον ελεγχο που ειχα χασει (να τρεχω και να μην προφθανω λογω ελλειψης κτισμενων κηρηθρων την Μ. Εβομαδα και ανημερα το Πασχα να πιανω αφεσμους να κοβω παραφυαδες και βασιλοκελια για αποφυγη και καταστολη της σμηνουργειας κ.λπ. εφοσον εφθασε κυψελη να κανει βασιλοκελια με 18 πλαισια πληθυσμο) προσπαθω να αναδιοργανωθω μια και εχει μετριασθει το φαινομενο της αυξησης απο ελλειψη νεκταροεκρισης και γυρης στην περιοχη που τα εχω τοθετησει(Σαλαμινα ) η ανοιξη εχει τελειωσει και τα λουλουδια ξεραθηκαν να τα μεταφερω ωστε να κτισουν και τις ακτιστες κηρηθρες που ειναι αρκετες.

Παρ' ολα αυτά, αυτη την στιγμη εχω εντεκα (11) στον αριθμο κυψελες εκ των οποιων:

-Δυο (2) διοροφες
-Τρεις (3) μονες γεματες πληθυσμο
-Δυο (2) παραφυαδες η μια των εξι (6) και τεσσαρων (4) με πεντε (5) πλαισιων πληθυσμο η αλλη.
Οι υπολοιπες ειναι πιο μικρες με πολλες ακτιστες κηρηθρες.

Ολα αυτα πισtευω οτι οφειλονται στα θαυματουργα προιοντα σας.
Θα ηθελα να μου στειλετε (χυμό Αλόης Βέρα Νο 15. - Γύρη Νο 26 – ΤαμπλέτεςΒιταμίνης Β12 ) με οδηγιες και προγραμμα .

Σε χρησιμευει στη μελισσα το Φολικό Οξύ Νο 188 –ταμπλέτες Πρόπολης Νο 27?

Ευχαριστώ
Θανάσης

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Θανάσης επέλεξε την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΣΜΗΝΩΝ ΤΟΥ εναντι της ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε.

Του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια
ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλεφωνο. 6944-710993
e-mail: info@bees-aloevera.com
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Περισσοτερα για τις ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, οπως Νοζεμιαση-Nosema Apis , Δυσεντερία,τις ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ οπως Ασκοσφαιρωση -Chalkbrood & Σακκόμορφος Γόνος -Sacbrood ,για την ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΩΝ -Bees Population Increase,την ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ -Honey Harvest Increase, την ΔΙΑΡΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ-Bees Health και αλλες καταστασεις, ανατρεξετε στα σχετικα κεφαλαια στην ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ του ιστολογίου.