Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Μπήκαμε για καλά στο καλοκαίρι, Οι θερμοκρασία ανεβαίνει και διατηρείται σε υψηλά επίπεδα. Η καθημερινή παρακολούθηση της πορείας του καιρού είναι επιβεβλημένη. Οι μέλισσες έχουν ανάγκη βοηθείας, ιδίως κατά τις περιόδους καύσωνα.
Ο μελισσοκόμος εκτός της νομοθεσίας που τον υποχρεώνει να διατηρεί ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες ποτίστρα για το μελισσοκομείο του οφείλει να το διατηρεί και απο μόνος του όπως και να αλλάζει το νερό που έχει απομείνει τακτικά για την αποφυγή μολύνσεων και ασθενειών .
Αλλιώς οι μέλισσες για να διατηρήσουν την θερμοκρασία σταθερή και αμετάβλητη στην κυψέλη εξαναγκάζονται να συλέξουν νερό απο δροσοσταγόνες σε φυτά - στάσιμα νερά - πισίνες - βρύσες που σταλάζουν - και άλλα πολά διάφορα σημεία .

Αυτό δε το νερό το αποθηκεύουν σε ειδικά ποτηράκια που κατασκευάζουν σε σημεία της κηρήθρας για να καλύψουν εσωτερικές ανάγκες όπως υγρασία του χώρου καθώς και το κυριότερο κάθονται έξω από την κυψέλη μπροστά από την είσοδο και φτερουγίζουν στέλνοντας ρεύματα αέρα προωθούμενα και από άλλες στο εσωτερικό με διαφυγή από τις σίτες παρασύροντας - εξατμίζοντας το αποθηκευμένο νερό με την μορφή σταγονίδιων νερού δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα αιρκοντίσιον, επιτυγχάνοντας έτσι την εξισορόπηση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό .

Ιδίως τους καλοκαιρινούς ειδικά μήνες που η ηλιακή ακτινοβολία ανεβάζει τις εξωτερικές θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς έως πολλές φορές 45 βαθμούς σύν την παραγόμενη θερμοκρασία από τα σώματα των μελισσών που αριθμούν πλέον άνω των 10000, έχει σαν συνέπεια την άνοδο της εσωτερικής θερμοκρασίας στην κυψέλη σε όρια τήξης του κεριού ( 60 βαθμούς ) με απρόβλεπτες συνέπειες ακόμα και στο σκάσιμο του ανατρεφόμενου και εκολαπτόμενου γόνου .

Για αυτό τον λόγο συστήνεται πολλές φορές στους μελισσοκόμους να βάφουν την λαμαρίνα στο καπάκι με άσπρο χρώμα που αντανακλά την ηλιακή ακτινοβολία και λειτουργεί εν μέρει και σαν μονωτικό .

Το καλοκαίρι του 2008, είχαμε πολλές αναφορές από συνεργάτες μας μελισσοκόμους, οι οποίοι φρόντισαν να ενδυναμώσουν τον οργανισμό των μελισσοσμηνών τους έγκαιρα με τις κατάλληλες εφαρμογές των προιόντων Αλόης Βέρα, και οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ούτε απώλειες πληθυσμού των μελισσών υπήρξαν, ούτε κεριά έλειωσαν αλλά ούτε και μέλι έφευγε πάνω από τις μέλισσες.

Σας συστήνουμε λοιπόν να πάρετε άμεσα τα μέτρα σας προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, από μια απότομη αύξηση της θερμοκρασίας.

Βοηθήστε τις μέλισσες να μπορούν να κρατούν δροσερό το εσωτερικό των κυψέλων, δυναμώνοντας τον οργανισμό τους.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλέφωνο 6944710993
E-mail: info@bees-aloevera.com
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Περισσοτερα για τις ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-Bees Population Increase,Αποφυγή του ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ -COLONY COLLAPSE DISORDER -C.C.D. ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, οπως Νοζεμιαση-Nosema Apis , Δυσεντερία,ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ οπως Ασκοσφαιρωση -Chalkbrood & Σακκόμορφος Γόνος -Sacbrood,την ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ -Honey Harvest Increase, την ΔΙΑΡΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ-Bees Health και αλλες καταστασεις, ανατρεξετε στα σχετικα κεφαλαια στην ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ του ιστολογίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: