Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΣΜΑ

Αγαπητοι φίλοι Μελισσοκόμοι,
Κατ’ αρχην θα θελαμε να σας ευχαριστησουμε για την εμπιστοσυνη που δειξατε σε μας και στα προιοντα της Μητρικης μας εταιριας Forever Living Products.
Στην συνεχεια θα θελαμε σας ευχαριστησουμε θερμα για την ενεργο υποστηρηξη σας και για την καλωσυνη σας να συστήνετε και σε αλλους συναδελφους σας Μελισσοκομους την χρήση και τίς εφαρμογές των προιοντων Αλοης Βερα και να μοιράζεσθε μαζί τους τίς δικές σας εμπειρίες.
Αυτη η τοσο θερμη υποστηριξη συνεβαλλε αποφαστιστικα στην επεκταση των Δικτυου Μελισσοκομων και ειμαστε στην πολυ ευχαριστο θεση να σας ανακοινωσουμε οτι αριθμος των Συνεργατων του Δικτυου μας της Μελισσοκομιας ανερχεται σημερα σε πανω απο 500 μελισσοκομους σε ολη την Ελλαδα.

Τα μέχρι σήμερα ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ αποτελέσματα, δεν μας επιτρέπουν κατ’ ουδένα τρόπο, οποιασδηποτε μορφής εφησυχασμου.

Το αντίθετο μάλιστα.
Αναζητουμε διαρκως τα αποτελεσματα των ερευνων διαφορων Εντομολογικων Ινστιτουτων της Ευρωπης και της Αμερικης, που ασχολουνται με τις παθησεις των μελισσων, τίς αιτίες που προκαλουν τίς διαφορες καταστάσεις, και ετσι μπορουμε να προσαρμοζουμε τούς τροπους με τούς οποιους μπορειτε να αντεπεξελθετε στίς καταστάσεις αυτές, βελτιωνοντας την ευεξια των μελισσοσμηνων σας.
Οι δέ ερευνες αυτές ειναι πάντα στήν διαθεσή σας.

Ανταποκρινομενοι σε αυτες τις αναγκες, εγκαινιαζουμε απο σημερα διαφορα προγραμματα ενημερωσεως των μελισσοκομων, μέσω της ιστοσελίδας μας, στη προσπαθεια μας να συμβαλλουμε στην καλύτερη ενημερωση των μελισσοκόμων.

Τώρα που αρχισε ηδη η χειμερινή περίοδος, βοηθήστε λοιπόν τίς μέλισσες να εχουν ενα καλο ξεχειμώνιασμα, και θέσετε τίς βάσεις για την προετοιμασία στρατου μεχρι τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο, για να εκμεταλευτείτε τίς πρωτες ανθοφορίας της επερχομένης νέας χρονιάς.

Ετσι κατα την παρασκευη του ζυμαριου το οποίο συνήθως αποτελείται απο Ζάχαρη, Μέλι (και οχι ισογλυκόζη) και νερο, να προσθέτετε τα προιοντα Αλόης Βέρα, καθώς και τα βιταμινούχα σκευασματα τα οποία ηδη χρησιμοποιειτε μεχρι σήμερα, για διατηρήσετε την ευεξία των μελισσοσμηνων σε υψηλά επίπεδα.

Οσοι εκ των μελισσοκόμων/μελων του δικτύου μας εχουν ηλεκτρονικη διευθυνση, ας τσεκάρουν το e-mail τους, διότι τους εχουμε ηδη αποστείλλει και την συνθεση του ζαχαροζύμαρου και τα προιοντα τα οποία αναμιγνυονται καθώς και τίς δοσολογίες και το κόστος αυτων.

Καλο Ξεχειμώνιασμα

Με φιλικούς χαιρετισμούς
ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλεφ. 6944-710993
e-mail: info@bees-aloevra.com

++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Περισσοτερα για τις ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, οπως Νοζεμιαση-Nosema Apis , Δυσεντερία,τις ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ οπως Ασκοσφαιρωση -Chalkbrood & Σακκόμορφος Γόνος -Sacbrood ,για την ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΩΝ -Bees Population Increase,την ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ -Honey Harvest Increase, την ΔΙΑΡΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ-Bees Health και αλλες καταστασεις, ανατρεξετε στα σχετικα κφαλαια στην ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ του ιστολογίου.

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

ΤΡΥΓΗΤΟΣ ΜΕΛΙΟΥ -ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ - ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ -ΛΑΣΗΘΙ

Μελισσοκόμος ΚΡΑΣΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Λασήθι Κρήτης.

Εάν τα επιτεύγματα του Γρίλλη Χριστόδουλου απο την Λέρο, κρίνονται ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ, ο Κωνσταντίνος μοιάζει να ξεπερνα και τον ¨'δασκαλο".

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

28/2/2008. Ο Κωνσταντίνος εχει 100 κυψέλες σε στάδιο πλήρους αποδιοργάνωσης, με πληθυσμο 4-6 πλαισίων η κάθε μία, και με προσβολη ολων των κυψελων απο ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ (Nosema apis).

1/3/2008. Κατα προτροπή του κοινού μας φίλου Μπάμπη Κατσιδονιώτη, παραγγέλνει προιοντα γισ να απαλλαγεί απο την Νοζεμίαση και να αρχισει την διαδικασία ενδυνάμωσης του πληθυσμου.

14/3/2008. Μετα απο τρεις συνεχομενες εφαρμογές με Χυμο Αλόης Βέρα Νο 15, Ταμπλετων Γύρης Νο 26, Βιταμινων Β12 Νο 188 (ολα φυσικα προιοντα της μητρικης μας εταιρίας Forever Living Products), η Νοζεμίαση εξαφανιζεται και αρχιζει να κάνει την εμφανιση του ο νεος πολυπληθής και υγιεστατος γόνος (απο τοιχο-σε-τοιχο του πλαισιου), και φυσικα η αυξηση πληθυσμου των μελισσοσμηνων του.
Παραγγέλνει προιοντα με σκοπο πλεον την ταχυτερη δημιουργία στρατου, εν οψει της επικειμένης συγκομιδης απο το πρώιμο θυμαρι.

30/7/2008. Μετα το πέρας της συγκομιδης απο το θυμάρι, και πριν την μεταφορα των μελισσοσμηνων στο πευκο για την επομενη συλλογη μελιου, ο Κωνσταντίνος ελαβε σοβαρα υπ' οψιν του τίς συμβουλές μας, και προέβη παλι σε μια τριπλή εφαρμογη με τα ανωτέρω προιόντα, με στόχο αφ' ενος μέν την διατήρηση και αυξηση του πληθυσμου, αφ' ετέρου την ενδυναμωση της υγείας και ευεξίας των μελισσων, οι οποίες ουτως η αλλως ειχαν καταπονηθει απο την νομη στο θυμαρι.

30/10/2008 . ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. οπως μας τα ανέφερε ο Κωνσταντίνος.

1). Ο πληθυσμος του μελισσοκομείου του ανέρχεται πλεόν στις 250 κυψέλες, εκ των οποιων 180 περίπου ειναι διώροφες, και οι υπόλοιπες με πληθυσμό 8-10 πλαισιων, με πολυ δυνατη παρουσία γόνου. (υπολογίζει οτι σε δύο εβδομάδες θα βάλει πατώματα και στίς υπόλοιπες).

2). Δεν υπάρχει ΙΧΝΟΣ Νοζεμίασης στίς κυψέλες, παρα τό γεγονός οτι ολοκληρώθηκε η νομή στο πευκο.

3). Κατά την παραμονή στο πευκο, παρατήρησε μια πρόσκαιρη μειώση του πληθυσμου, και δίχως να χάσει καιρο, εκανε μία τριπλη εφαρμογη κατά την διαρκεια της νομης με αποτέλεσμα, ο πληθυσμός να παρουσιάσει ραγδαία ανάκαμψη.

4). Η παραγωγη μελιου, για φέτος, συνδυαστικα απο θυμάρι και πεύκο, εφθασε στα 35 κιλα ανά κυψέλη, σέ συγκριση με την περισυνη συγκομιδη οπυ ειχε συλλεξει 6-7 κιλα μέλι ανά κυψέλη.

5). Μελισσοκόμοι της ιδίας περιοχης, τρομάξανε να μαζέψουν 6-7 κιλά μέλι ανα κυψέλη φέτος.

Νά λοιπον ακόμη ενα λαμπρό παράδειγμα ΣΩΣΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ εφερε αυτα τα θαυμάσια αποτελέσματα. Η αλλοιώς ο Κώστας ηταν "ΤΥΧΕΡΟΣ" οπως θα λένε οι συντοπίτες του.

Ο Κωνσταντίνος, παρα τα εντυπωσιακά αυτα αποτελέσματα, δεν επαναπαύεται στίς "δάφνες" του. Ζήτησε και του απεσταλλησαν τα κατάλληλα προιοντα για την ανάμιξη τους στο ζαχαροζύμαρο που προτίθεται να παρασκευάσει, προετοιμάζοντας τα μελίσσια του για την επερχόμενη χειμερινή περόδο.

Εμεις συγχαίροντας τον Κωνσταντίνο για τα αριστα αυτα αποτελέσματα, αισθανόμαστε πραγματικα υπερήφανοι, γιατι κατορθώσαμε να μετατρέψουμε την Μελισσοκομία ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΚΕΡΔΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, απο ενα ζημιογόνο επάγγελμα του παρελθόντος.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Αλέξανδρος Κουτρουμανίδης
ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλεφ. 6944-710993
e-mail: info@bees-aloevera.com
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Περισσοτερα για τις ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, οπως Νοζεμιαση-Nosema Apis , Δυσεντερία,τις ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ οπως Ασκοσφαιρωση -Chalkbrood & Σακκόμορφος Γόνος -Sacbrood ,για την ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΩΝ -Bees Population Increase,την ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ -Honey Harvest Increase, την ΔΙΑΡΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ-Bees Health και αλλες καταστασεις, ανατρεξετε στα σχετικα κεφαλαια στην ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ του ιστολογίου.