Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

ΤΡΥΓΗΤΟΣ ΜΕΛΙΟΥ - ΣΑΜΟΣ

Μελισσοκόμος ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ ΚΩΣΤΑΣ - Καρλοβασι Σάμου

Στίς 3 ΙΟΥΛΊΟΥ 2008, υπο τον τίτλο "ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΑΣ ΤΟΛΜΟΥΝ", δημοσιευσαμε τα αποτελέσματα των εφαρμογων των προιοντων Αλόης Βέρα στο μελισσοκομείο του Ιατρου κ. Χριστοφή Κωνσταντίνου.

Μετα την διαπιστωση της εντυπωσιακης αυξησης του πληθυσμου των μελισσοσμηνών και την εξαφάνιση της Ασκοσφαίρωσης κατα 85%, μετα το περας των εφαρμογων τον Ιούνιο, ο γιατρός μας ανεφερε στίς 14/10/2008 τα ακολουθα νέα στοιχεία.

1)Ενα μηνα μετα το πέρας των εφαρμογων η Ασκοσφαίρωση εξαφανισθηκε τελειως απο το σύνολο των κυψελων.

2)Τον Αυγουστο του 2008, εκανε μια ακομη επαναληπτική εφαρμογή στο σύνολο των μελισσοσμηνων, προετοιμάζοντας τα μελισσοσμήνη για τον επερχόμενο τρύγο.

3) Τον Οκτώβριο του 2008, και ενω οι μέλισσες παρουσιαζουν μια απίστευτη ευεξια, ετρύγησε 1.950 κιλα μελι, ητοι μία ποσότητα 20 κιλων ΘΥΜΑΡΙΣΙΟΥ μελιου ανα κυψέλη.

4) Πιστεύει μάλιστα πως μέχρι το τελος Νοεμβρίου, για πρώτη φορά στα χρονικα του ως μελισσοκόμος θα πραγματοποιήσει ακόμη ενα τρύγο.

Σε διαμετρικη αντίθεση με τον γιατρο, οι μελισσοκόμοι της Σάμου, εκφράζουν πικρά παράπονα για την πολυ φτωχη συγκομιδη μελιου και τίς μεγάλες απώλειες μελισσοσμηνών.

Φυσικα τα παράπονα επικεντρώνοντα πάντα σέ διαφορες αιτίες, αλλα αναρωτόμαστε. "Φιλοι Σαμιωτες Μελισσοκόμοι γιατί δεν ρωτάτε τον γιατρό να σας πει πως τα καταφέρνει τοσο καλα κατω απο τίς ιδιες καιρικές συνθήκες και συνθήκες νομής?"

Στην διαθεση σας για καθε συμπληρωματικη πληροφορία

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλεφ. 6944-710993
e-mail: info@bees-aloevera.com
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Περισσοτερα για τις ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, οπως Νοζεμιαση-Nosema Apis , Δυσεντερία,τις ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ οπως Ασκοσφαιρωση -Chalkbrood & Σακκόμορφος Γόνος -Sacbrood ,για την ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΩΝ -Bees Population Increase,την ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ -Honey Harvest Increase, την ΔΙΑΡΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ-Bees Health και αλλες καταστασεις, ανατρεξετε στα σχετικα κφαλαια στην ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ του ιστολογίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: