Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

ΜΕΛΙΣΣΕΣ- ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ - ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ-ΚΗΘΥΡΑ

" ΟΤΑΝ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ = ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ"

Μελισσοκόμος ΚΑΣΤΡΙΣΙΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ - Κήθυρα

24/3/2008. Ο Βαγγέλης διατηρούσε μελισσοκομείο αποτελούμενο από 22 κυψέλες των 10 πλαισίων. Ο μεγαλύτερος προβληματισμός του ηταν η εξαιρετικα φτωχη συγκομιδη μελιού τα τελευταία χρόνια, καθώς και η μελλοντική πορεια του μελισσοκομείου επειδη η αυξηση του πληθυσμου εμφανιζόταν στάσιμη, προβλέποντας οτι η "πολυ κακή" περίοδος θα ειχε συνέχεια και φέτος.

Ξεκίνησε την τις εφαρμογές με σκοπό την ανάσχεση της μείωσης του πληθυσμού και αποκατάστασης της ευεξίας των μελισσών, για να ειναι προετοιμασμένος για την επερχόμενη νομή του θυμαριού.

Ο Βαγγέλης δεν θεώρησε και αυτός την Αλόη Βέρα ως "πανάκεια", εχοντας αντιληφθεί οτι χρειάζεται να βάλει και ενα χεράκι βοηθείας. Ετσι στό διάστημα Μαρτίου -Ιουνίου, εκανε επαναλαμβανόμενες εφαρμογές των προϊόντων Αλόης Βέρα στο μελισσοκομείο του.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
30/7/2008.
1.) Οι κυψέλες εγιναν 30 - ολες με 10 πλαίσια πληθυσμο και εξαιρετικα υγιεις μελισσες. Άισθητή απουσία καθε ειδους πάθησης.
2.) Υστερα απο χρόνια, πηρε φέτος για πρώτη φορά 12 ΚΙΛΑ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΥΨΕΛΗ.


Υστερα απο αυτά τα αποτελέσματα, ο Βαγγέλης, τώρα που τελείωσε ο τρηγυτός, ξεκινάει την προετοιμασία, για δημιουργία "στρατου", και ενίσχυσης της αμυνας των μελισσων, για τήν αποφυγή μείωσης του πληθυσμού που παρατηρείται μετα απο το πέρας της νομής, για δει τα αποτελεσματα της περαιτέρω συγκομιδής μελιού απο το ρείκι τον Σεπτέμβριο-Οκώβριο, πριν αρχίσει την διαδικασία και το προγραμμα ξεχειμωνιάσματος.

Βεβαίως και η επικρατουσα ανθοφορία επαιξε τον δικό της ρόλο. Συνδυαστικα με τον ρόλο που παίζει η Αλόη Βέρα, τα αποτελέσματα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Οι μελισσοκόμοι μόλις αρχιζουν να συνειδητοποιουν οτι ενω παλιαοτερα η επιτυχία τους συνίστατο σε εναν τρυγητο το χρόνο, μπορουν να εχουν περισσότερους.

Ετσι η μελισσοκομία απο ενα αγχώδες και πολυέξοδο επαγγελμα η χόμπυ, μετατραπηκε σε ΑΠΟΛΑΥΣΗ, ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ και ΕΠΙΚΕΡΔΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. Αυτό ειναι που εμείς αποκαλούμε "ΤΥΧΗ".

Η ευτυχία του να εισαι μελισσοκόμος-συνεργατης του
ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλεφ. 6944-710993
E-mail: info@bees-aloevera.com

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Περισσοτερα για τις ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, οπως Νοζεμιαση, Δυσεντερία,τις ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ οπως Ασκοσφαιρωση & Σακκόμορφος Γόνος,για την ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΩΝ,την ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ, την ΔΙΑΡΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ και αλλες καταστασεις, ανατρεξετε στα σχετικα κφαλαια στην ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: