Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΗΨΙΓΟΝΙΑ - ΚΕΑ

Μελισσοκόμος ΣΑΛΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Αγ. Δημητριος—ΑΘΗΝΑ

Ο Παναγιωτης ασχολειται με την ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ Μελισσοκομια. Ενω μενει μονιμα στην Αθήνα λογω εργασιας, διατηρει σταθερο μελισσοκομειο στην Κεα. Τον Σεμπτεβριο του 2007, παρετηρησε οτι σε 4 κυψελες ενεσκηψε Αμερικανικη Σηψιγονια.
Κατ’ αρχην απομακρυνε και απομονωσε τις προσβληθεισες κυψελες στο «αναρωτηριο». Αφαιρεσε τα πλαισια με τον νεκρο γονο και τα εκαψε.
Απο 14/10/2008 αρχισε εβδομαδιαιες εφαρμογες με τον Χυμο Αλοης Βερα Νο 15 και Ταμπλετες Προπολης Νο 27 και στις 4 προσβληθεισες κυψελες, αλλα και στο συνολο των κυψελων για προληπτικους λογους. Οι εφαρμογες ηταν εναλασσομενες. Η μια εφαρμογη περιελαμβανε ψεκασμο των μελισσων με Χυμο Νο 15 με την προσθκη ταμπλετων Γυρης, και η αλλα ενα πηχτο σιροπι με Χυμο και αχνη με την προσθηκη ταμπλετων Προπολης. Τα υγιη μελισσια τα ψεκαζε μονον με τον συνδυασμο Χυμου Αλοης Βερα και ταμπλετων Προπολης.
Εγιναν συνολικα 8 εβδομαδιαιες εφαρμογες ως ανωτερω.
13/3/2008 ο Παναγιωτης μας ανεφερε οτι:

•Κανενα συμπτωμα Αμερικανικης Σηψηγονιας δεν εχει κανει την επανεμφανιση του.
•Η υγεια και ευεξια των ολοκληρου του πληθυσμου των μελισσων ευρισκεται στο υψηλοτερο σταδιο.
•Οι αρχικα απομονωθεισες κυψελες συνενωθηκαν με τις υπολοιπες.
•Ο νεος γονος εμφανισθηκε πολυ δυνατος και συμπαγης .

Ο Παναγιωτης προχωρα τωρα στην ενισχυση του μελισσιου του, με εφαρμογες του Χυμου Αλοης Βερα Νο 15 σε συνδυασμο με Βιταμινη Β12, για την αυξηση παραγωγης γονου και πληθυσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: