Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ - ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Μελισσοκομος ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ -Ιεραπετρα , Λασηθίου
----------------------------------
Ο Γιαννης διατηρει μελισσοκομειο αποτελουμενο απο απο 350 κυψέλες περίπου.

Την περίοδο Δεκεμβριου 2007 αντιμετώπιζε πολυ σοβαρα προβληματα απωλειων εχοντας φθασει σε βαθμο απογνωσης μη γνωριζοντας τι να κανει για να σταματησει τον αποδεκατισμο των κυψελων του. Τα μελισσια αδυνατιζαν συνεχως, χωρις την προφανη εμφανιση καποιας παθησης. Ειχε μαλιστα φθασει στο σημειο να αρχιζει τις διαπραγματεύσεις για αγορα νεων μελισσων , για να μπορεσει να διατηρησει τον αριθμο κυψελων που αρχικα ειχε στο μελισσοκομιεο του.

10/12/2007. Προμηθεύτηκε Χυμους Αλοης Βερα Νο 15 και ταμπλετες Γυρης Νο 26.
Με την παραλαβη των προιοντων ξεκινησε αμεσως τις εφαρμογες συμφωνα με το πλανο εργασιας που του αποστειλαμε. Κατα την περιοδο Δεκεμβριου 2007-Ιανουαριου 2008 , εκανε τρεις εφαρμογες, σε διαστηματα 5-7 ημερων.
Ο τροπος εφαρμογων ηταν με ψεκασμο κατ’ ευθειαν επανω στις μελισσες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
11/3/2008 Ο Γιαννης μας ανεφερε, οτι προς πολυ μεγαλη εκπληξη του, οτι οχι μονον ο αποδεκατισμος σταματησε αμεσως μετα την πρωτη εφαρμογη, αλλα μετα το περας των εφαρμογων ειχε μια απιστευτη αναπτυξη γονου. Κατεληξε σημερα να εχει κυψελες 30 πλαισιων.

Ο Γιαννης, εχει τα μελισσια του στο πευκο αυτην την περιοδο. Ακολουθωντας τις συμβουλες μας, θα κανει ακομη την επομενη επεμβαση τον Μαιο, κατα την προετοιμασια των μελισσιων του πριν την αλλαγη του τοπου νομης (θυμαρια), για να βοηθήσεις τις μελισσες να αποφυγουν τις συνεπειες της νομης των απο τα πευκα.

Τα πληρη στοιχεια του Γιαννη στην διαθεση καθε ενδιαφερομενου.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλεφ. 6944-710993

Δεν υπάρχουν σχόλια: