Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ-ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Μελισσοκόμος -ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Λιτοχωρο Πιεριας----------------------------------------------------

Ο Βαγγελης προμηθευτηκε Χυμους Αλοης Βερα Νο 15, αρχες Σεπτεμβρίου 2007, για την ενισχυση της ευεξιας των μελισσων. Κατα την περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2007, εκανε τρεις εφαρμογες με ψεκασμο.

Τα αποτελέσματα των εφαρμογων ικανοποιησαν πληρως τις προσδοκιες του Βαγγέλη, οι μελισσες ανεκτησαν την απωλεσθεισα ευεξια τους, και η παραγωγη μελιου ηταν πολυ μεγαλυτερη απο τις προηγουμενες περιόδους.

Κατα την εναρξη της φετεινης περιοδου, αρχες Φεβρουαρίου 2008, διαπιστωθηκε η υπαρξη συμπτωματων Νοζεμιασης σε ολοκληρο το κοπαδι.

Δειγματα απεσταλλησαν στο Μελισσοκομικο Ινστιντουτο Αγιου Μάμα, Χαλκιδικης, οπυ οι αναλυσεις εδειξαν 5500 σπορια στο δειγμα.
Ακολουθησε μια τριπλη εφαρμογη με του Χυμο Αλοης Βέρα Νο 15.

Μετα το πέρας των εφαρμογων, δειγματα απεσταλλησαν και παλι στον Αγιο Μαμα στίς 24/3/2008 και μετα απο μια εβομάδα τα ευρηματα των αναλυσεων εδειξαν στο δειγμα 250 σπορια Νοζεμιασης.
Κατα την εκφραση του Βαγγέλη αυτο ισοδυναμει με ΜΗΔΕΝΙΚΗ υπαρξη Νοζεμιασης.
Την επιμελεια αναλυσης των δειγματων στο Ινστιστουτο Αγίου Μάμμα, επιμεληθηκε η κυρια Χατζίνα Φανή, η οποια κατα πληροφορίες μας θα επιθυμουσε να δει περισσοτερα παρόμοια περιστατικα, πριν εκφέρει την προσωπικη της αποψη για την αποτελεσματικότητα του Χυμου Αλοης Βερα Νο 15 εναντίον της Νοζεμίασης.

Τα πληρη στοιχεια του Βαγγέλη βρισκονται στην διαθεση καθε ενδιαφερομενου.
Ευχαριστουμε τον Βαγγέλη για την καλωσύνη που ειχε να μας δωσει τα αποτελεσματα των εφαρμογων του.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλεφ. 6944-710993

Δεν υπάρχουν σχόλια: