Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΣΜΗΝΩΝ.-ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ........ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΚΡΙΜΑ!

Φίλοι μου,

18/10/2009.- Θα θυμάστε ασφαλώς την εκπληκτική συνέντευξη πού μας έδωσε ο Πρόδρομος Κλάψης από την Κάλυμνο, εξιστορώντας πώς στο διάστημα από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο 2009, κατάφερε να ξαναφτιάξει ένα μελισσοκομείο πού είχε πάρει πολύ άσχημη κατηφόρα, σε ένα πολύ δυνατό μελισσοκομείο και για πρώτη φορά στην ζωή του να δει χρήμα στην τσέπη του από την πολύ μεγάλη συλλογή μελιού και συνέχιζε με αμείωτο ρυθμό τις εφαρμογές των προϊόντων Αλόης Βέρα και κατά το 2010, φτάνοντας στο σημείο να σπάσει κάθε ρεκόρ συλλογής μελιού, και αποκομίζοντας πρόσθετα κέρδη πουλώντας κυψέλες σε άλλους μελισσοκόμους. Κυριολεκτικά από το ΝΑΔΙΡ στο ΖΕΝΙΘ…….

Μέχρι τον Απρίλιο του 2011 ο Πρόδρομος συνέχιζε να παραγγέλλει προϊόντα και έκτοτε «χάθηκε».

Κατά την διάρκεια των διαφόρων συνομιλιών μας, επεσήμανα πάντα στον Πρόδρομο, να μην εφησυχάζει στα λαμπρά αποτελέσματα του 2009 και 2010. Και να φροντίζει να περιποιείται τις μέλισσες και να κρατά δυνατό το ανοσοποιητικό τους σύστημα, γιατί σύμφωνα με τις πληροφορίες που λαβαίναμε τα πράγματα δεν πηγαίνανε και τόσο καλά στην μελισσοκομείο.
Νά μήν ξεχνά επίσης ότι πρίν την έναρξη της νομής στο θυμάρι και ειδικά στο πεύκο, αλλά ειδικά μετά τον τρύγο οι μέλισσες θέλουν βοήθεια γιατί το ανοσοποιητικό τους σύστημα εξασθενίζει απο την υπερ-προσπάθεια.
Ο Πρόδρομος τόνιζε να μην ανησυχώ και επαναλάμβανε «έχουν γνώση οι φύλακες»…

01/03/2012.- Ως συνήθως αργά το βράδυ ο Πρόδρομος «ξαναχτύπησε», αλλά πώς ?????

«Φιλαράκο σε εξουσιοδοτώ να κατέβεις στην Κάλυμνο και να μου σπάσεις το ξεροκέφαλο μου!!!!!!!!!»
Μετά το Απρίλιο του 2011, όταν ολοκλήρωσα τις εφαρμογές με τα προϊόντα Αλόης Βέρα, βλέποντας τα μελίσσια να ξεχύνονται και να μαζεύουν ότι βρίσκαν μπροστά τους και να αναπτύσσονται τα μελισσοσμήνη με τους γνωστούς ρυθμούς, σκέφθηκα ότι "εδώ ήρθαμε...".
Ρώτησα και τα φιλαράκια από την Κω (Τρακόσσας Παναγιώτης και Τρακόσσας Σεβαστός) πως πάνε τα πράγματα και μου είπαν πως είχαν τα ίδια αποτελέσματα. Έτσι σκεφθήκαμε ότι αρκετά ξοδέψαμε για τα προϊόντα μέχρι τώρα και αφού όλα πάνε καλά καιρός είναι να σταματήσουμε τις εφαρμογές. Στο κάτω-κάτω καιρός ήταν να δούμε τι θα συμβεί αν σταματήσουμε τις εφαρμογές και να σούμε αν ο Αλέξανδρος υπερβάλει στίς προτροπές του. Και αυτό έγινε......

Όταν έπαιρνες τηλέφωνο και με ρωτούσες πως πάνε τα πράγματα και γιατί δεν παίρνω προϊόντα για να προετοιμάσω τις μέλισσες για θυμάρι και το πεύκο σού έλεγα πως τα πράγματα πάνε καλά και οι μέλισσες δεν φαίνονταν να χρειάζονταν βοήθεια.
Στην πραγματικότητα όμως, σού έκρυψα την αλήθεια γιατί ντρεπόμουν.
Μέχρι που τον Φλεβάρη του 2011, τα μελίσσια πήραν την κάτω βόλτα.Από τα 430 μελίσσια πού είχα τον Απρίλιο του 2011 έμεινα μα τα μισά. Βρέθηκα με τον Παναγιώτη και προέκυψε ότι και αυτός έπαθε περίπου ότι και εγώ. 
Πήγαμε και οι δυο να βρούμε τον Σεβαστό και τον ρωτήσαμε πως πάνε τα μελίσσια του. Η απάντηση του μας "κούφανε". 
"Ρε παιδιά πέρυσι είχα 50 μονά μελίσσια. Φέτος έχω 50 διπλά. Τί πάθατε και ρωτάτε?"
Τον ρωτήσαμε πως τα κατάφερε και δεν είχε απώλειες και ήρθε η απάντηση κεραυνός.
"Τι ρωτάτε ρε παιδιά? Εσείς δεν μου συστήσατε τον Αλέξανδρο και τα προϊόντα Αλόης Βέρα που χρησιμοποιείτε τόσο καιρό? Συνέχισα και συνεχίσω αδιάλειπτα τις εφαρμογές όπως μου σύστησε Αλέξανδρος......".

Φύγαμε δαγκωμένοι από τον Σεβαστό και κάτσαμε να κάνουμε μια επισκόπηση της κατάστασης για δούμε τι φταίει. Να μην στα πολυλογώ λέγω του Παναγιώτη. Ο Αλέξανδρος δεν έλεγε διαρκώς να μην εφησυχάζουμε βλέποντας τον πληθυσμό να φουντώνει και κουβαλάνε ότι βρίσκουν έξω? Δεν έλεγε επίσης να παίρνουμε στα πολύ σοβαρά την κόπωση των μελισσών από το συνεχές κουβάλημα? Δεν μας έλεγε και τούς δυο ότι πριν την νομή και μετά από κάθε τρύγο, οι μέλισσες θέλουν βοήθεια? Δεν φώναζε ειδικά για την προετοιμασία των μελισσιών πριν από την νομή στο θυμάρι και στο πεύκο και μετά μετά το τρύγο, αλλιώς οι μέλισσες θα τα κακαρώσουν?
Ο Παναγιώτης συμφώνησε και αυτός ότι αυτά λέγαμε και στο τηλέφωνο αλλά και κάθε φορά που βρισκόμασταν στην Κω και στην Ρόδο.
Αναλογισθήκαμε ότι το 2009 και 2010, που κάναμε τις εφαρμογές συνέχεια, με μικρές διακοπές, αλλά πάντα προετοιμάζαμε τις μέλισσες πριν και μετά από κάθε τρύγο και σπαγαμε κάθε ρεκόρ σε αριθμό μελισσοσμηνών και συλλογής μελιού, αρχίσαμε να ρίχνουμε τις ευθύνες ο ένας στον άλλο,  για το ποιος είχε την ιδέα να σταματήσουμε τις εφαρμογές και τελικά καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι και οι δύο μας είμαστε μπούφοι!
Εμείς οι "ξύπνιοι" την πατήσαμε και πάλι. Ο "άσχετος" Αλέξανδρος για ακόμη μια φορά είχε δίκαιο.....
Αυτά πού σού λέω να τα γράψεις έτσι ωμά και ορθά-κοφτά. Ανάθεμα την ώρα πού πήρα την απόφαση να σταματήσω τις εφαρμογές. Μην ξανακούσω κανένα να λέγει για "ματζούνια" γιατί θα τον "σκοτώσω".
Τώρα φιλαράκο, έλα να ξαναξεκινήσουμε πάλι. Δεν μπορώ να βάλω μεγάλες παραγγελίες γιατί χρήματα δεν περισσεύουν - αλλά και από που να περισσέψουν,ούτε πολλά μέλια πήρα, ούτε κυψέλες πούλησα - για αρχίσω σταδιακά από τις πιο αδύναμες κυψέλες και σιγά-σιγά να αρχίσω πάλι από την αρχή για την ανάκτηση του χαμένου πληθυσμού......
Έτσι λοιπόν η συνεργασία μας ξανάρχισε.
Μέσα από τέτοια οδυνηρά παθήματα βγαίνουν όμως και χρήσιμα συμπεράσματα. Όλοι ζητούν αποδείξεις και "επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες" για την βοήθεια που προσφέρουν τα προϊόντα Αλόης Βέρα στον οργανισμό των μελισσών. Υπάρχει άραγε μεγαλύτερες και πειστικώτερες αποδείξεις από τις απόψεις και δηλώσεις των ιδίων των μελισσοκόμων, που δεν έχουν σχεση με θεωρίες αλλά με την πραγματικότητα και μόνον.
Ακόμη ένα πολύ χρήσιμο συμπέρασμα πού βγαίνει είναι ότι οι χειρότεροι εχθροί των μελισσών δεν είναι η Βαρρόα, η Νοζεμίαση, η Αμερικανική Σηψιγονία και οι άλλες παθήσεις, αλλά ο ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ του μελισσοκόμου.
Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να μην ξανακούσω τέτοιου είδους παθήματα.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Αλέξανδρος Κουτρουμανίδης   Τηλέφωνα COSMOTE 6944710993 & WAHT'S UP 69788547581
Αντωνία Ζαπάντη (Γεωπόνος)Τηλέφωνο 6946002397
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Περισσοτερα για τις ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ,Αποφυγή του ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ-C.C.D. ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, οπως Νοζεμιαση-Nosema Apis , Δυσεντερία,ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ οπως Ασκοσφαιρωση -Chalkbrood & Σακκόμορφος Γόνος -Sacbrood,την ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ, την ΔΙΑΡΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ και αλλες καταστασεις, ανατρεξετε στα σχετικα κεφαλαια στην ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ του ιστολογίου.