Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ - ΜΕΛΙ

 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΣΜΗΝΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕΛΙΟΥ!!!!!!!!!!

Προσέξτε!!!!!!!
Μιλάμε για την περίοδο Ιανουάριος - Μάρτιος 2011.
Η πιό κρίσιμη περίοδος για την περαιτέρω πορεία των μελισσιών.
 Οι αντιδράσεις και οι εκφράσεις των μελισσοκόμων που χρησιμοποιούν τα προϊόντα Αλόης Βέρα με τόσο ενθουσιαμό, θα κάνουν πάλι τους "επαγγελματίες προστάτες" των μελισσοκόμων να βγούν έξω απο τα ρούχα τους, αλλα τί να κάνουμε.
 Άς επικοινωνήσουν με τούς μελισσοκόμους που χρησιμοποιούν τα προϊόντα Αλόης Βέρα και εκφράζουν αυτές τίς αποψείς, άν τολμούν, να τα ακούσουν με τα ίδια τους τα αυτιά μήπως και μάθουν κάτι επί τέλους. Ποτέ δεν είναι αργά.

 Να και η δεύτερη ομοβροντία!!!!!!!!!!!!!!!! ΄Ερχεται απο την Χαλκίδα!!

From: Anastasia M [mailto:ΧΧΧΧΧΧΧΧ@hotmail.com]
Sent: Saturday, March 05, 2011 1:06 AM
To: info@bees-aloevera.com
Subject:

 ΕΙΧΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ,ΜΕΙΟΝΟΝΤΑΝ.
ΠΕΡΑΣΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΑΓΧΟΣ ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΧΑΣΩ.
ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ  ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΝΑ ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΣΟΥΝ.
ΗΜΟΥΝ ΤΟΣΟ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΩ.ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ
ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΝΑΚΛΥΨΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΗΝ ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ.
Η ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΕΛΠΙΔΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΣΕ ΣΑΣ.ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ.ΑΦΟΥ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΛΥΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΟΥ,ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.

ΑΡΧΙΣΑ ΑΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ(ΗΤΑΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ).ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΨΕΚΑΣΜΟ,ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΕΡΕΣ,ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ.ΑΝ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΗ.

ΣΤΗ ΤΡΙΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΠΑΝΩ ΜΟΥ.
ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΣΟΥΝ,Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕΙ. ΔΗΛΑΔΗ 3 ΤΕΛΑΡΑ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ "ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ" ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ.

ΣΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΟΣΗ ΕΜΕΙΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΗ ΜΕ ΟΣΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ!ΕΒΑΛΑ ΤΕΛΑΡΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ,Ο ΓΟΝΟΣ ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΑΡΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΛΙ!!!ΤΑ ΤΕΣΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΤΑΡΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ,ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΤΕΛΑΡΟ.

ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ!ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΖΕΥΩ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ,ΚΑΘΩΣ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΣΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ!ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕΣ!ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.ΤΩΡΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΚΥΨΕΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΕΤΟΙΜΑΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΝΟ.
ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΦΤΑΣΩ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ 50 ΚΥΨΕΛΕΣ ΔΕΚΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ 50 ΜΕ 6-7 ΤΕΛΑΡΑ.ΤΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥΣ??
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ - ΚΑΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ!
ΜΑΚΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ


+++++++++++++++++++++++++++++++++
Περισσοτερα για τις ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ,Αποφυγή του ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ-C.C.D. ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, οπως Νοζεμιαση-Nosema Apis , Δυσεντερία,ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ οπως Ασκοσφαιρωση -Chalkbrood & Σακκόμορφος Γόνος -Sacbrood,την ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ, την ΔΙΑΡΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ και αλλες καταστασεις, ανατρεξετε στα σχετικα κεφαλαια στην ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ του ιστολογίου.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ - ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΣΜΗΝΩΝ

ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΣΜΗΝΩΝ - ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2011


Τί προτείνουν οι ειδικοί της μελισσοκομίας αυτήν την περίοδο?
" Για να διεγείρουμε την ωοτοκία της βασίλισσας τα μελίσσια πρέπει να τροφοδοτούνται καθημερινά με περίπου 200-250ml σιρόπι για 15 συνεχείς ημερες".

Τα αποτελέσματα γνωστά εδώ και χρόνια.

ΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:

From: Αντρέας Ζαρειφόπουλος [mailto:ΧΧΧΧΧΧ@gmail.com]
Sent: Sunday, January 09, 2011 8:06 PM
To: info
Subject: ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑ

..ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΩΡΑ ΞΑΝΑ, ΤΟ Mail  ,   ΘΕΩΡΗΣΑ  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ  ΓΡΑΨΩ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ, ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ''ΕΓΚΥΡΑ'' ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Κ.Τ.Λ.ΑΛΛΆ  ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΠΙΣΤΣΩΣΗ- επειδη εχω λιγα μελισσια ( επιλογη μου )  πολλες φορες που παω στο μελισσοκομειο μου, εποχες που απαιτειται λιγη εως ελαχιστη εργασια με καλές ηλιολουστες μερες παρατηρω τα μελισσια μου. Μου αρεσει....αλλά  και το κανω και για  να  διαπιστωνω οσο μπορω την   διαθεση  τους.
ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟΝ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ   ΧΡΟΝΟ  ΒΛΕΠΩ  ΟΤΙ ΤΑ  ΜΕΛΙΣΣΙΑ  ΜΟΥ   ΑΤΟΝΟΥΝ, ΣΕ ΠΕΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ   ; ! ! !

ΠΙΣΤΕΥΩ ( ΙΣΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ,  ΑΛΛΆ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ! )  ΟΤΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ Η  ΗΠΙΑ  ΧΡΗΣΗ  ΧΗΜΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΟΑ ΚΑΘΩΣ   ΚΑΙ  Η  ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ  ΜΕ  ΖΑΧΑΡΟΠΙΤΕΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΥΡΙΩΣ ΩΣ  ΑΝΑΓΚΑΙΑ  ΛΥΣΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΕΝΙΟΤΕ,  ΑΚΟΜΗ  ΚΑΙ  ''ΣΠΙΤΙΚΗΣ''   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ, ( ΜΕ ΓΝΩΡΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ).......
ΑΥΤΑ  ΤΑ  2   ( ΧΗΜΙΚΑ  Κ  ΖΑΧΑΡΗ )   ΠΙΣΤΕΥΩ  ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ  ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΛΙΓΟ  ΕΩΣ  ΠΟΛΥ  ΤΟΝ  ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ  ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΤΟΝ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ Κ.Τ.Λ.

Αντίθετα πρός τους ειδικούς εμείς προτείνουμε τίς εφαρμογές των προϊόντων Αλόης Βέρα.

ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ......

Απάντηση στο ερώτημα  πρός τον Αντρέα "Πώς πάνε Αντρέα τά μελίσσια μετά τίς εφαρμογές σε σύγκριση με τον παρελθόν?"

Φυσικά ! "Τα καλά νέα απο το πρωί φαίνονται".

ΙΔΟΥ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

From: Αντρέας Ζαρειφόπουλος [mailto:ΧΧΧΧΧΧΧΧ@gmail.com]
Sent: Wednesday, March 02, 2011 9:16 PM
To: info@bees-aloevera.com
Subject: Καλησπέρα . . .

κ. Αλέξανδρε...
Για να συγκρίνουμε το ''παρελθόν με το παρόν'' όπως λέτε....πριν την έναρξη των εφαρμογων,
Δηλαδή πριν τις 20 Ιανουαρίου, είχα 40 κυψέλες.
Οι μισές με πληθυσμό 4 έως 6 πλαίσια.
Οι άλλες μισές με πληθυσμό 6 έως 8 πλαίσια.
Δηλαδή χοντρικά κατά μέσο όρο, είχα ενα μελισσοκομείο με περίπου 250 πλαίσια πληθυσμού.

Τώρα 40 μέρες μετά απο τίς εφαρμογές έχω μελίσσια απο 9 έως 13 πλαίσια.
Δηλαδή πάλι κατά μέσο όρο χοντρικά περίπου 450 πλαίσια πληθυσμού.

Η ατονία άρχισε να ''υποχωρεί'' μετά την 2η εφαρμογή και κατά την τρίτη ήταν πολύ εμφανέστατη η ζωηρότητα των μελισσιών σε πέταγμα και αναζήτηση τροφής.

Όπως σας έγραψα και στο χθεσινό μου μήνυμα, για το μοναδικό που είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ....είναι η φοβερή γέννα των βασιλισσών , απ την 2 - 3 εφαρμογή και ύστερα.
Τέτοιο φαινόμενο, εγώ στα 8 μου χρονιά ως μελισσοκόμος, ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΔΕΙ .


Φιλικά
Αντρέας Ζαρειφόπουλος
Ηλεία
+++++++++
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΠΟΛΥΤΟ & ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΡΟΠΟ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΑΣ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΜΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ.
Να δούμε τί  άλλο θα ακούσουμε λίγο αργότερα(?)
Για τον Αντρέα απίστευτο, για μας και τους συνεργαζόμενους μελισσοκόμους απόλυτα φυσιολογικό. Οι «άπιστοι Θωμάδες» ας παλεύουν με τα 3-4 πλαίσια ανά κυψέλη για δουν προκοπή. Πότε????

Αλέξανδρος Κουτρουμανίδης
ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλέφωνο COSMOTE: 6944710993
Τηλέφωνο WHAT'S UP: 6978847581
E-mail: info@bees-aloevera.com
+++++++
Περισσοτερα για τις ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ,Αποφυγή του ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ-C.C.D. ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, οπως Νοζεμιαση-Nosema Apis , Δυσεντερία,ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ οπως Ασκοσφαιρωση -Chalkbrood & Σακκόμορφος Γόνος -Sacbrood,την ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ, την ΔΙΑΡΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ και αλλες καταστασεις, ανατρεξετε στα σχετικα κεφαλαια στην ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ του ιστολογίου.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΥ

ΕΡ: Νίκο, από πότε ασχολείσαι με την μελισσοκομία? Τι σε ώθησε σε αυτήν?
ΑΠ: Ασχολούμαι με την μελισσοκομία από το 2009

ΕΡ: Στο ξεκίνημα πού έκανες είχες κάποια βοήθεια από γνωστούς/φίλους μελισσοκόμους?
ΑΠ: Δεν είχα και δεν γνώριζα κανένα που θα μπορούσε να βοηθήσει.

ΕΡ: Νίκο το μελισσοκομείο σου είναι μεταφερόμενο?
ΑΠ: Όχι. Ασχολούμαι με σταθερή και μη μεταφερόμενη μελισσοκομία. Τα μελίσσια βρίσκονται στην περιοχή Αιδηψού.

ΕΡ: Γνώριζες τις παθήσεις των μελισσών? Ποια πάθηση σου φαινόταν η πιο επικίνδυνη? Γνώριζες τρόπους αντιμετώπισης των παθήσεων αυτών?
ΑΠ: Για τις παθήσεις ότι έμαθα παρακολουθώντας τα σεμινάρια στο Γεωπονικό Ινστιτούτο για 5 μήνες περίπου. Από όλες τις παθήσεις η χειρότερη φαινόταν να είναι η Αμερικανική Σηψιγονία. Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης πού μάθαμε είναι η ολοσχερής καταστροφή του μελισσοκομείο με το κάψιμο των κυψελών και του περιεχομένου του,

ΕΡ: Τον Μάρτιο λοιπόν του 2010 ξεκίνησες με 7 κυψέλες οι οποίες είχαν 8 πλαίσια συνολικού πληθυσμού η κάθε μία. Οι κυψέλες αυτές ήταν αγορασμένες?  Πότε άρχισες τις  εφαρμογές των προϊόντων Αλόης Βέρα?
ΑΠ: Οι κυψέλες ήταν αγορασμένες και  ξεκίνησα με τις εφαρμογές αμέσως.

ΕΡ: Τον Ιούνιο 2010 οι 7 κυψέλες είχαν γίνει διώροφες με 15 πλαίσια η κάθε μία. Η γενική παραδοχή είναι ότι τέτοια εποχή είναι φυσιολογικό να αναπτύσσονται τα μελίσσια και ο πληθυσμός των μελισσοσμηνών. Γιατί σού έκανε εντύπωση το γεγονός αυτό?
ΑΠ: Ο μήνας Μάιος και μάλιστα από 10 Μαΐου και μετά, στην περιοχή μου τουλάχιστον, είναι ο πιο φτωχός μήνας από απόψεως ανθοφορίας. Επομένως σε τέτοιο φτωχό περιβάλλον ανθοφορίας να βλέπεις τα μελίσσια να αναπτύσσονται με τέτοιους αυξητικούς ρυθμούς αν μη τι άλλο προκαλεί μεγάλη εντύπωση.

ΕΡ: Τι συνέβη μετά? Συνέχισες τις εφαρμογές? Κάθε πότε έκανες εφαρμογές?
ΑΠ: Τα νέα από τους μελισσοκόμους δεν ακουγόταν καλά. Πολλά παράπονα για απώλειες πληθυσμών, αλλά και για ασθένειες κυρίως όμως προσβολή από Βαρρόα. Η χρονιά προδιαγραφόταν άσχημη από την αρχή της λόγω της ακαταστασίας των καιρικών συνθηκών.  Έκανα  λοιπόν εφαρμογές κάθε 6 ημέρες συνεχώς  προετοιμάζοντας τα μελίσσια μου, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό τους σύστημα και  διατηρώντας τα σε ύψιστο βαθμό ευεξίας, διότι ήθελα να εκμεταλλευτούν κάθε δυνατή ευκαιρία ανθοφορίας πού θα εμφανιζόταν στην περιοχή με δεδομένο ότι δεν πιστεύω στην μεταφερόμενη μελισσοκομία. Ο δε τρόπος εφαρμογών ηταν η ανάμειξη των προϊόντων Αλόης Βέρα σε σιρόπι με αναλογία 1 ½ μέρος νερό με 1 μέρος ζάχαρη, διότι δεν είχα μέλι στο ξεκίνημα.

ΕΡ: Ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτής της συνεχόμενης φροντίδας των μελισσών κάθε εβδομάδα?
ΑΠ: Κατ’ αρχήν, ενώ είναι σύνηθες φαινόμενο από τον Ιούνιο και μετά η ωοτοκία της βασίλισσας να μειώνεται, με φυσιολογικό επακόλουθο την μείωση του πληθυσμού, τα μελίσσια μου αναπτυσσόταν διαρκώς. Η ανθοφορία της περιοχής μου είναι κυρίως σουσούρα ρείκι ανοιξιάτικο και φθινοπωρινό θρούμπη και οριακά θυμάρι εσπεριδοειδή και ανοιξιάτικα λουλούδια και λίγο πεύκο. Έκανα τον πρώτο τρύγο στις 17 Ιουνίου 2010  και πήρα 125 κιλά μέλι. Δηλαδή 17,80 κιλά μέλι ανά κυψέλη, ενώ αφήνω πάντα μέσα στις κυψέλες  5 τελάρα μέλι για την διατροφή των μελισσών.

ΕΡ: Μετά τον πρώτο τρύγο συνέχισες τις εφαρμογές?
ΑΠ: Μετά τον τρύγο συνέχισα να φροντίζω τα μελίσσια με τις ίδιες εφαρμογές κάθε 6 ημέρες μέχρι τον δεύτερο τρύγο.

ΕΡ: Τι συνέβη στην συνέχεια?
ΑΠ: Έκανα το δεύτερο τρύγο (πεύκο- ρείκι-βάτος κλπ) στις 15  Σεπτεμβρίου 2010 και πήρα και πάλι 140 κιλά μέλι δηλαδή 20 κιλά μέλι ανά κυψέλη. Αμέσως μετα τον τρύγο συνέχισα τις ίδιες εφαρμογές κάθε εβδομάδα και έτσι έφτασα στις 30 Οκτωβρίου 2010, όταν έκανα τον τρίτο τρύγο από τον οποίο πήρα 120 κιλά μέλι, δηλαδή 17 κιλά ανά κυψέλη.

ΕΡ: Νίκο έκανες τρεις τρύγους το 2010 και μέχρι στιγμής  έχεις πάρει 55 κιλά μέλι ανά κυψέλη. Δηλαδή ακολουθείς και εσύ τα «χνάρια» των άλλων συνεργατών μας –μελισσοκόμων οι οποίοι έχουν παρόμοιες επιδόσεις. Οι επιδόσεις αυτές μάλιστα έρχονται σε μια θεωρούμενη πολύ κακή χρονιά για την μελισσοκομία. Πώς το εξηγείς αυτό το γεγονός? Οι φίλοι σου και συνάδελφοί σου της περιοχής σου τι μέλι πήραν από τις κυψέλες τους?
ΑΠ: Η μοναδική εξήγηση πού μπορώ να δώσω είναι η τακτική φροντίδα των μελισσών. Κάθε εβδομάδα θα έβαζα το σιρόπι τους εμπλουτισμένο με τον Χυμό και τις άλλες βιταμίνες.  Όταν λέγω σιρόπι να υπολογίζεις ότι η ποσότητα σε κάθε κυψέλη αντιστοιχούσε στα 2ml ανά πλαίσιο.
Από 3 συναδέλφους μου πληροφορήθηκα ότι το 2010 πήραν  κατά μέσο όρο 500-700 γραμμάρια μέλι ανά πλαίσιο.

ΕΡ: Οι συνάδελφοί της περιοχής, οι οποίοι και αυτοί έχουν τα μελίσσια τους σε νομή πεύκο και ρείκι  θρούμπη κλπ, είχα απώλειες πληθυσμών?
ΑΠ: Δυστυχώς είχαν τεράστιες απώλειες πληθυσμών ειδικά μετά την νομή στο πεύκο.

ΕΡ: Όταν οι συνάδελφοί σου μαθαίνουν τα αποτελέσματα πού φέρνεις σε ρωτούν με τι τρόπο τα καταφέρνεις και έχεις αυτά τα αποτελέσματα? Τους εξηγείς τι ακριβώς κάνεις η το κρατάς μυστικό για τον εαυτό σου?
ΑΠ:  Όχι μόνο τους εξηγώ με κάθε λεπτομέρεια τι ακριβώς κάνω, αλλά πολλές φορές τους το δείχνω κιόλας. Τους εξηγώ επίσης και τούς λόγους για τους οποίους παίρνουν λίγες ποσότητες μελιού κάθε χρόνο. Για παράδειγμα : α) Η Χρήση δυνατών χημικών σκευασμάτων πολλές φορές τον χρόνο για την καταπολέμηση της Βαρρόας, β) Ο Συνωστισμός πολλών μελισσοκόμων στις ίδιες περιοχές. γ) Γίνονται ανεξέλεγκτες μεταφορές των μελισσιών.  δ) Η μη σωστή παρακολούθηση των καιρικών μεταβολών. 3) Τέλος δεν χρησιμοποιούν τα προϊόντα αλόης Βέρα στα μελισσοκομία τους.  

ΕΡ: Ποια είναι η αντίδραση τους όταν τους εξηγείς  ότι χρησιμοποιείς τα προϊόντα Αλόης Βέρα στο μελισσοκομείο σου?
ΑΠ: Παρά το γεγονός ότι βλέπουν τα αποτελέσματα των εφαρμογών στα μελίσσια μου, εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι  για την χρησιμοποίηση των προϊόντων αποκαλώντας με «ΤΥΧΕΡΑΚΙΑ»

ΕΡ: Οι μελισσοκόμοι ανά την Ελλάδα (αυτοί που δεν συνεργάζονται μαζί μας) δηλώνουν ότι μετά τον τρύγο και ειδικά μετά από το πεύκο ο πληθυσμός αποδεκατίζεται. Τι απώλειες πληθυσμού παρατήρησες?
ΑΠ: Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2010 ο πληθυσμός των 7 κυψέλων ήταν 25 πλαίσια κατά μέσο όρο. Επομένως όχι μόνον δεν είχα απώλειες αλλά μια συνεχομένη αυξητική τάση του πληθυσμού των μελισσοσμηνών.
ΕΡ: Νίκο παρουσιάστηκε κάποια πάθηση στα μελίσσια φέτος, όπως Νοζεμίαση, Nosema Ceranae, Ασκοσφαίρωση, Σηψιγονία  ή κάποια άλλη πάθηση?
ΑΠ: Σε μια κυψέλη εμφανίστηκε Ασκοσφαίρωση σε πολύ μικρό βαθμό, οφειλομένη στην γερασμένη βασίλισσα, η οποία πλέον έχει εξαφανιστεί.

ΕΡ: Με την βαρρόα τι γίνεται?
ΑΠ: Δεν έχω τιμή να την συναντήσω αυτήν την κυρία!!!

ΕΡ: Νίκο τι άλλο έχεις παρατηρήσει κατά την περίοδο  του 2010 πού έκανες τις εφαρμογές με τα προϊόντα μας?
ΑΠ: Αλέξανδρε έχω δύο πολύ σοβαρές και μπορώ να πω πολύ εντυπωσιακές  παρατηρήσεις να κάνω:
1) Επιθεώρησα τις κυψέλες στις 10 Νοεμβρίου και βρήκα τα μελίσσια να είναι γεμάτα μέλια υπολογιζόμενο σε 2,5 κιλά ανά τελάρο. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ όχι μόνο σε μένα, αλλά από όσο γνωρίζω και σε κανένα άλλο.

2) Τον Δεκέμβριο 2010  και από τις  16 η 17  οι θερμοκρασίες ήταν πάρα πολύ χαμηλές και με πολύ χιόνι στα βουνά της  περιοχής. Πρίν από τα Χριστούγεννα το κρύο κόπηκε και υπήρξε μια μέρα ηλιοφάνειας. Επιθεώρησα λοιπόν τις κυψέλες και διαπίστωσα ότι υπήρχαν 4 πλαίσια ΓΕΜΑΤΑ ΝΕΟ ΓΟΝΟ  ΑΠΟ ΤΟΙΧΟ-ΣΕ-ΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 85%  της επιφανείας  των πλαισίων. Αναλογιζόμενος ότι δεν είχα κάνει κανένα τάϊσμα των μελισσών από τον Νοέμβριο η απορία μου ήταν ακόμη μεγαλύτερη για το πώς η βασίλισσα έβγαλε τόσο καινούργιο γόνο.

Έτσι αντιλήφθηκα πως  ήμουν παραπλανημένος και εγώ από αυτήν την περίφημη «αύξηση» του πληθυσμού των μελισσοσμηνών κατά τον μήνα Μάιο την οποία επικαλούνται οι μελισσοκόμοι και μάλιστα οι παλαιότεροι. Αυτή η αύξηση όμως φαίνεται να είναι μια «στιγμιαία» και εν πολλοίς συμπτωματική αύξηση του πληθυσμού οφειλομένη σε συνδυαστικές ενέργειες, όπως το «αποκορύφωμα» της γέννας της βασίλισσας και της ευνοϊκής ανθοφορίας, η οποία από τον Ιούνιο και μετά παίρνει την φθίνουσα.
Εδώ μιλάμε για μια συνεχιζόμενη αυξητική τάση του πληθυσμού των μελισσοσμηνών η οποία αντί να μειώνεται μετά τον Ιούνιο συνεχίζει να αυξάνεται.
Επομένως όταν λες ότι η βασίλισσα μού χρωστά πάρα πολλά αυγά καθ όλη την διάρκεια του έτους, αλλά περιμένει από μένα πρώτα να της δώσω αυτά πού χρειάζεται για να μού τα δώσει είναι γεγονός. Τα αμινοξέα, οι βιταμίνες και τα μέταλλα και ιχνοστοιχεία πού περιέχονται στα προϊόντα Αλόης Βέρα και μέλισσας πού δίνουμε στον οργανισμό των μελισσών και της βασίλισσας κάνουν πράγματι μια θαυμάσια δουλειά.

Τελειώνοντας, ήθελα να σού πω πως παρακολουθώ τις διάφορες συζητήσεις πού γίνονται στα διάφορα μελισσοκομικά blogs. Διαβάζω και τις αρνητικές κριτικές για σένα και τα προϊόντα και πιστεύω πώς μόλις το μήνυμα μου αυτό δει το φώς της δημοσιότητας αρχίσουν πάλι τις επιθέσεις και εναντίον σου αλλά και εναντίον μου.
Εγώ βρίσκομαι εδώ. Όποιος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου. Δώστους χωρίς δισταγμό το τηλέφωνό μου. Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από ψευδώνυμα. Ούτε ασχολούμαι με ακατάσχετες φιλολογικές συζητήσεις. Περίμενα σχεδόν ένα χρόνο να κάνω τις διαπιστώσεις μου από την χρήση αυτών των προϊόντων. Τις παρουσιάζω λοιπόν.

Νίκος Κουτσοναμέντος
Αιδηψός
++++++++++++

Νά λοιπόν τί συμβαίνει και ανοίγει η όρεξη στούς νέους μαλισσοκόμους όταν τα πρώτα βήματα τους συνδυάζονται και με τέτοιες επιτυχίες που άλλοι ούτε στόν ύπνο τους δεν μπορού να δούν.

Εμείς συγχαίροντας τον Νίκο για αυτά τα "απιστευτα" κατορθώματα του,  δεν θα πάψουμε να βοηθάμε και να ενθαρύνουμε τούς νέους μελισσοκόμους όχι μόνο να χρησιμοποιούν τα προϊόντα, αλλα και να μήν διστάζουν να λένε ευθαρσώς την γνώμη τους δημόσια.

Φιλικά
Αλέξανδρος Κουτρουμανίδης
ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλέφωνο: COSMOTE 6944-710993
                   WHAT'SUP6978847581
E-mail: info@bees-aloevera.com
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Περισσοτερα για τις ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ,Αποφυγή του ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ-C.C.D. ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, οπως Νοζεμιαση-Nosema Apis , Nosema Ceranae, Δυσεντερία,ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ οπως Ασκοσφαιρωση -Chalkbrood & Σακκόμορφος Γόνος -Sacbrood,την ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ, την ΔΙΑΡΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ και αλλες καταστασεις, ανατρεξετε στα σχετικα κεφαλαια στην ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ του ιστολογίου.