Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ -ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ..... ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!!!!!!!!

Ο Δημήτρης βρίσκεται στον νομό Μαγνησίας και είχε την ευγενή καλοσύνη να μας στείλει τις παρατηρήσεις τους αμέσως μετά το πέρας των εφαρμογών. Με την άδεια του παραθέτουμε το μήνυμα που μας έστειλε:

From: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ D [mailto:ΧΧΧΧΧ@yahoo.gr]
Sent: Monday, October 04, 2010 6:43 PM
To: info@bees-aloevera.com
Subject: Τέλος 3ων εφαρμογών και επιθεώρηση

Αλέξανδρε καλημέρα!!

Από το σύνολο των 100 κυψελών οι οποίες λόγω της παραμονής στα βαμβάκια μέχρι το τέλος περίπου Αυγούστου, έμειναν με 4-5 πλαίσια πληθυσμό, στα 70 έκανα την πρώτη εφαρμογή χθες, λόγω του ότι καθυστέρησε η μεταφορά τους από τα βαμβάκια και η σχολαστική επιθεώρηση τους.
Πλην όμως πρόλαβα και έκανα τις εφαρμογές σε 30 κυψέλες των 4-5 πλαισίων οι οποίες είχαν ήδη μεταφερθεί νωρίτερα.

Ποια ήταν η εικόνα μέσα στις κυψέλες πριν από την έναρξη των εφαρμογών;
Τα μελίσσια παρουσίαζαν εικόνα αποδιοργάνωσης!!!!!!!!.
Ο πληθυσμός στις περισσότερες κυψέλες ήταν 4-5 πλαίσια (από 14-15 πλαίσια πληθυσμό πριν τα βαμβάκια) με την βασίλισσα και τις μέλισσες να γυρίζουν διάσπαρτες πάνω στα πλαίσια χωρίς να συγκεντρώνονται σε κάποια εργασία. Γόνος ελάχιστος!!!!!

Τι παρατήρησα μέχρι σήμερα στις 30 κυψέλες πού έκανα τις εφαρμογές:

12/09/2010. Πρώτη εφαρμογή

18/09/20010: Στην δεύτερη εφαρμογή κάτι θετικό άρχισε να φαίνεται.
Η συγκέντρωση των μελισσών σε συγκεκριμένες εργασίες ήταν εμφανής.
Γύρη άρχισε να εμφανίζετε στα πλαίσια, μεταφορά μελιών από κεντρικά πλαίσια σε ακριανά, και παρουσία νέου συμπαγή γόνου.

Έκανα μια υποτυπώδη αναδιάρθρωση των πλαισίων και ………

25/09/2010 :Στην τρίτη εφαρμογή παρατηρώ τα ακριανά πλαίσια να είναι μπλοκαρισμένα από γύρη και λίγο μέλι και ενώ ο πληθυσμός του μελισσιού ήταν 4 πλαίσια η βασίλισσα είχε ξεκινήσει γέννα στο 5 πλαίσιο και απορώ αν θα καταφέρουν οι μέλισσες να θρέψουν αυτό το γόνο διότι δεν καλύπτουν το πλαίσιο.
Η διαφορά στα μελίσσια όχι απλά εμφανής!!!!! Απλά ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ!!!!!

2/10/2010 :Μια εβδομάδα μετά την 3η εφαρμογή στις 30 κυψέλες, πήγα για επιθεώρηση παίρνοντας μαζί μου πλαίσια για τυχόν συμπλήρωμα.

Αυτό που αντίκρισα κατά την επιθεώρηση είναι απίστευτο!!!!

Τι αντίκρισα; Οι βασίλισσες να γεννάνε σαν τρελές!!!!!
Γόνος σφικτός, από τοίχο-σε-τοίχο-, ο οποίος καταλάμβανε από 4 έως και 6 πλαίσια (ανάλογα με τον πληθυσμό τις κυψέλης).
Στις 30 κυψέλες βρήκα μόνο μια κυψέλη των 4 πλαισίων πληθυσμό η οποία είχε μονό 1,5 πλαίσιο με γόνο και πάνω που πήγα να αναρωτηθώ το γιατί (αν και δεν θα έπρεπε αλλά συνήθισα να βλέπω αρκετό γόνο στις προηγούμενες) να σου ένα κελί αντικατάστασης.
Η μέλισσες είναι σε έναν διαρκή αγώνα με την βασίλισσα για το ποιος θα πιάσει πρώτος κελί κερήθρας άδειο.
Και στα ακριανά πλαίσια ακόμη οπού υπήρχε κενό η βασίλισσες γεννάνε.
Είχα συμπληρώσει 3 με 4 πλαίσια κενά στα πιο δυνατά μελίσσια κατά την 3η εφαρμογή (25/09/10) και τώρα ήταν γεννημένα από άκρη σε άκρη.

Τελικός συμπλήρωσα σε όλα τα μελίσσια από ένα πλαίσιο κενό για γέννα και έφυγα από τα μελίσσια μου ευτυχισμένος!!!!!
Ήδη στις πρώτες 30 κυψέλες που συμπλήρωσα τις εφαρμογές με τα προϊόντα Αλόης Βέρα, ο μέσος όρος πλαισίων ανέρχεται 6-7 ανά κυψέλη.
Και αυτά συμβαίνουν Σεπτέμβριο μήνα και σε΄διάστημα λιγότερο των 30 ημερών. Τι να πω??????
Πραγματικά είχα να νιώσω έτσι μήνες τώρα!!!

Φιλικά
Δημήτρης
+++++++
Άλλος ένας μελισσοκόμος που μετά την καταστροφή, βρήκε την δύναμη, έψαξε, μας βρήκε, έκανε τις εφαρμογές πού προτείναμε με τα προϊόντα Αλόης Βέρα και άλλαξε η ζωή του.
Ο Δημήτρης είναι τώρα ευτυχισμένος και μοιράζεται μαζί μας αλλά και μαζί σας τις εμπειρίες του.

Με άλλα λόγια.΄Αντί να καταριέται τήν τύχη του, τον καιρό κλπ, κλπ, ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ!!!!!!! Ιδού το αποτέλεσμα.

Το πιο σημαντικό ακόμη. Ο Δημήτρης μοιράζεται τις εμπειρίες του μαζί μας και με όλους τους φίλους μας συναδέλφους του Δημήτρη.

Εμείς ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τον Δημήτρη για την επιτυχία του και περιμένουμε να ακούσουμε και τα αποτελέσματα των υπολοίπων 70 κυψελών σύντομα.

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να έχετε και εσείς τα ίδια αποτελέσματα. Τηλεφωνήστε μας, επικοινωνήστε μαζί μας. ΤΩΡΑ!!! Προλαβαίνετε πριν τον χειμώνα να φτιάξετε τα μελίσσια σας.

Φιλικά
Αλέξανδρος Κουτρουμανίδης

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλέφωνο COSMOTE 6944710993
        "        WHAT'SUP 6978847581
E-mail: info@bees-aloevera.com

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Περισσοτερα για τις ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ,Αποφυγή του ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ-C.C.D. ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, οπως Νοζεμιαση-Nosema Apis , Δυσεντερία,ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ οπως Ασκοσφαιρωση -Chalkbrood & Σακκόμορφος Γόνος -Sacbrood,την ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ, την ΔΙΑΡΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ και αλλες καταστασεις, ανατρεξετε στα σχετικα κεφαλαια στην ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ του ιστολογίου.