Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ

Λάβαμε το παρακάτω μήνυμα απο τόν φίλο και Συνεργάτη Βασίλη Παππα.
From: Βασιλης Παππας [mailto:ΧΧΧΧΧΧ@gmail.com]
Sent: Saturday, September 25, 2010 2:59 PM
To: info@bees-aloevera.com
Subject: Αποτελέσματα δημιουργίας παραφυάδων

Αλέξανδρε καλή σου μέρα.
Για άλλη μία φορά σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.Από σημειώσεις που έχω κρατήσει σου παραθέτω ακριβώς στοιχεία για τη δημιουργία παραφυάδων,τους χειρισμούς μου και την εξέλιξή τους.

Ξεκινώντας το Μάιο 2010 με 30 αγορασμένες παραφυάδες με πληθυσμό 4-6 πλαισίων εκ των οποίων 6 είχαν προσβληθεί απο Ασκοσφαίρωση, μετά τις απόλυτα επιτυχημένες παρεμβάσεις πού έγιναν με τα προϊόντα Αλόης Βέρα, προχώρησα σε διαίρεση και έκανα 20 νέες κυψέλες (παρά το προχωρημένο της εποχής και τις πάρα πολύ υψηλές επικρατούσες συνθήκες) και με συνεχείς εφαρμογές των προϊόντων η εξέλιξή τους ήταν και παραμένει εκπληκτική.
Αναλυτικά θα ήθελα να σε πληροφορήσω για την εξέλιξη αυτών των παραφυάδων πού έχει ως εξής:
-Στις 14 Αυγούστου έκοψα τις 20 παραφυάδες.
-Ξεκινώντας το κόψιμο των παραφυάδων οι 4 αρχικές περιελάμβαναν 2 πλαίσια με γύρη-μέλια,1 πλαίσιο με γόνο ημέρας, και 1-2 πλαίσια με σφραγισμένο γόνο (χωρίς να ξέρω σε ποιά κυψέλη άφηνα τη βασίλισσα).
-Γνωρίζοντας όμως ότι οι παραφυάδες πρέπει να κόβονται μικρές, σκέφτηκα να διαιρέσω τα υπόλοιπα μελίσσια ακριβώς στη μέση για το λόγο ότι δεν έχω την εμπειρία ανεύρεσης της μάννας. Εφήρμοσα λοιπόν στη συνέχεια την διαίρεση χωρίς ανεύρεση της βασίλισσας σε 16 ακόμα κυψέλες με ισομερή κατανομή των αποθεμάτων που υπήρχαν εκείνη τη χρονική στιγμή και δίκαιη <<σαν άνθρωπος>> διαίρεση του πληθυσμού μη λαμβάνοντας υπόψη (από άγνοια) τις συλλέκτριες που υπήρχαν έξω για συλλογή.
Έτσι λοιπόν οι υπόλοιπες 16 παραφυάδες περιελάμβαναν η κάθε μία 3-4 πλαίσια με γόνο (από τα οποία το ένα τουλάχιστον είχε γόνο ημέρας) και 3-4 με γύρη-μέλι.
Μετέφερα μακριά την ίδια ημέρα (14 Αυγούστου) τις 20 νέες κυψέλες και άρχισα τις τροφοδοσίες στις 20 μητρικές κυψέλες και στις 20 νέες με 400 γραμμάρια σιρόπι (νερό-Ζάχαρη 1/1/) στο οποίο πρόσθεσα την προτεινόμενη δοσολογία από Χυμό και τις ταμπλέτες των άλλων σκευασμάτων.
-Στις 16 Αυγούστου τροφοδότησα ξανά με 400 γραμμάρια σιρόπι (νερό-ζάχαρι 1/1) στο οποίο πρόσθεσα Χυμό αλόης και ταμπλέτες των άλλων σκευασμάτων.
-Στις 18 Αυγούστου, όταν έκανα έλεγχο για ύπαρξη βασιλοκελιών και μαρκάρισμα των ορφανών κυψελών διαπίστωσα ότι ο αριθμός των βασιλοκελιών ήταν αναρίθμητος. Ο αριθμός των αρχικά εκκολαπτόμενων βασιλισσών ξεπερνούσε τις 25-30 σε κάθε παραφυάδα,καθώς επίσης στις απομακρυνθείσες κυψέλες από την αρχική τοποθεσία υπήρχαν 13 κυψέλες με τη βασίλισσα και 7 κυψέλες ορφανές.
-Ζήτησα τη συμβουλή φίλου για τον παραπέρα χειρισμό και στις 22 Αυγούστου άφησα 3-4 βασιλοκελιά σε κάθε παραφυάδα καταστρέφοντας τα υπόλοιπα και την ίδια ημέρα τροφοδότησα ξανά με 400 γραμμάρια σιρόπι (νερό-ζάχαρι 1/1) αφού πρόσθεσα πάλι χυμό αλόης και ταμπλέτες σε άλλα σκευάσματα.
-30 Αυγούστου μετακίνησα τις 7 κυψέλες που είχαν βασίλισσες από την αρχική τοποθεσία γιατί διαπίστωσα την ύπαρξη μεγάλου αριθμού σερσεγκιών (σκούρκων) και οι 13 παραφυάδες παρέμειναν στο βουνό γιατί όπως πάλι με συμβούλευσε φίλος έπρεπε να μην μετακινηθούν για 2-3 ημέρες ακόμα μέχρι την εκκόλαψη των βασιλισσών.
-02 Σεπτεμβρίου .Απομάκρυνα και τις 13 παραφυάδες, αναγκαστικά, την 19η ημέρα από τη δημιουργία τους γιατί ο αριθμός των σερσεγκιών μεγάλωνε συνεχώς.
-08 Σεπτεμβρίου (τη 25η ημέρα από το κόψιμο) τροφοδότησα άλλη μία φορά με 250 γραμμάρια σιρόπι (Νερό-Μέλι) , όπως πρότεινες με την προσθήκη Χυμού και ταμπλετών των άλλων σκευασμάτων.
-13 Σεπτεμβρίου (30η ημέρα από το κόψιμο) τροφοδότησα ξανά με 250 γραμμάρια σιρόπι (Νερό - Μέλι) αφού πρόσθεσα πάλι χυμό αλόης και άλλα σκευάσματα.
-14 Σεπτεμβρίου (31η ημέρα από το κόψιμο). Διαπίστωσα την ύπαρξη λίγου γόνου ημέρας σε 15 από τις 20 παραφυάδες.
Συμπερασματικά στις 7 παραφυάδες που μετέφερα τη στιγμή της δημιουργίας τους η επιτυχία ήταν 100% (7 βασίλισσες εκκολάφθηκαν, γονιμοποιήθηκαν και γέννησαν7).
Στις 13 παραφυάδες που μετέφερα τη 19η ημέρα (02 Σεπτεμβρίου) η επιτυχία ήταν 61,5% (8 βασίλισσες εκκολάφτηκαν, γονιμοποιήθηκαν και γέννησαν). Στο σύνολο η επιτυχία ήταν 75% (15 στις 20).
Το ποσοστό αποτυχίας ενδεχομένως να οφείλεται στη αναγκαστική μετακίνησή τους τη 19η ημέρα και στο διάστημα των 3,5 ημερών πού μεσολάβησε από την εκκόλαψη των βασιλισσών προφανώς πολλές συνελήφθηκαν από τα σερσέγκια κατά την αρχική γαμήλια πτήση. (Η μεγάλη μου στενοχώρια είναι ότι μάλλον πεθάνανε παρθένες!!!).
Βέβαια για μένα η επιτυχία ήταν μη αναμενόμενη γιατί οι γνώσεις μου του πολλαπλασιασμού των μελισσιών μέχρι τώρα περιορίζονταν μόνο στη φυσική σμηνουργία, επομένως είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.
Στις 5 ορφανές εισήγαγα την Πρασκευή 17 Σεπτεμβρίου γονιμοποιημένες βασίλισσες που παρέλαβα από βασιλοτρόφο και θα συνεχίσω και σε αυτές τις εφαρμογές με τα προϊόντα Αλόης Βέρα, αμέσως μετά την πρώτη τους γέννα.

Φτάνοντας λοιπόν στο <<δια ταύτα>> η κατάσταση του μελισσοκομείου μου έχει ως εξής:
Τον Μάιο ο στόχος μου ήταν ο στόχος μου ήταν να διατηρήσω στη ζωή τις 30 κυψέλες και να 8αρίσουν-9αρίσουν άντε να 10ρίσουν, με τις νωθρές και άρρωστες μέλισσες που περιείχαν.

Σήμερα 23 Σεπτεμβρίου βρίσκομαι με 50 κυψέλες.
Σε όλες τις κυψέλες τα μέλια και οι γύρες είναι αρκετές.
Στις αρχικές κυψέλες ο γόνος είναι 3-4 πλαίσια στην κάθε μία.
Σχεδιάζω την αφαίρεση ποσότητας μελιών για ξεμπλοκάρισμα της γονοφωλιάς και τη μεταφορά τους σε φθινοπωρινό ρείκι (σουσούρα) και κουμαριά εφόσον το ρείκι ανθίσει.
Όσο για τις βασίλισσες που βγήκαν, αρχικά που έκανα έλεγχο για ύπαρξη γόνου ημέρας (την 31η ημέρα δηλαδή στις 14/09/2010) ο γόνος μου φάνηκε πολύ λίγος, αυτή όμως τη στιγμή ο γόνος σε όλες τις παραφυάδες καλύπτει 2-3-4 πλαίσια. Είναι γόνος συμπαγής και καθαρός.
Διστακτικά τοποθετώ ανάμεσα στα πλαίσια με γόνο καθαρά κτισμένα πλαίσια και σε επόμενη επίσκεψη διαπιστώνω να είναι καλυμμένα με γόνο ημέρας.
Σκέπτομαι για την ανάπτυξη των παραφυάδων να αφαιρέσω κτισμένα πλαίσια από τα μητρικές και όσες κυψέλες δεν διαίρεσα για να αυξηθούν σε πληθυσμό είμαι όμως επιφυλακτικός γιατί εδώ όταν αρχίσουν οι βροχές από τώρα θα σταματήσουν την άνοιξη. Είμαι σε αναμονή και επιφυλακή.
Ασκοσφαίρωση τώρα δεν υπάρχει, αλλά παρακολουθώ το θέμα και θα είμαι σε θέση να σού δώσω οριστικές παρα τηρήσεις επι του θέματος αυτού την Άνοιξη.
Σκοπεύω να τοποθετήσω τώρα πατώματα σε 50 κυψέλες με μέλισσες που σφύζουν από ζωή. Μήπως είμαι άπληστος;;;;;;;;;;;;;
Άσε πού τρως τσιμπιά από μία μέλισσα τώρα και νομίζεις ότι σε τσιμπήσανε 10 σφήγκες .

Το ότι δεν προχώρησα στη δημιουργία παραφυάδων από τις υπόλοιπες 10 κυψέλες ο λόγος δεν είναι άλλος παρά μόνο η υπερβολική θερμοκρασία της 14ης Αυγούστου.Σφράγιζα την κυψέλη κάθε παραφυάδας που έκοβα την ίδια στιγμή και δεδομένου ότι έπρεπε να διανύσω περίπου 40 χιλιόμετρα για τη νέα τοποθεσία μεταφοράς τους στις 2,30 ώρα το μεσημέρι φοβήθηκα την υπερθέρμανση και δεν συνέχισα....

Σειρά σου τώρα να μού πεις πως θα προχωρήσω από δω και πέρα.
Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.
Καλό σου απόγευμα.
Βασίλης Παππάς.

Εμείς βέβαια συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τίς προσπάθειες του Βασίλη και τον συχγαίρουμε διότι με την υπομονή και επιμονή του τα κατάφερε περίφημα.
Θα επισημάνουμε όμως οτι οι επεμβάσεις πού εκανε με τίς εφαρμογές των προϊόντων Αλόης Βέρα, παρά τίς αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισε "λανθασμένους χειρισμούς - Επιδρομές Σερσεγκιών- Υψηλές θερμοκρασίες", κατάφερε και βγήκε νικητής από όλες τίς δυσάρεστες καταστάσεις.

Ο Βασίλης ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ, ΔΟΥΛΕΨΕ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΝΙΚΗΤΗΣ.
Τι πιό σημαντικό είναι οτι ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.
Μπράβο Βασίλη και θερμά συχγαρητήρια.

Αλέξανδρος Κουτρουμανίδης
ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλέφωνο COSMOTE 6944710993
      "          WHAT'SUP 6978847581

E-mail: info@bees-aloevera.com

++++++++++
Περισσοτερα για τις ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ,Αποφυγή του ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ-C.C.D. ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, οπως Νοζεμιαση-Nosema Apis , Δυσεντερία,ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ οπως Ασκοσφαιρωση -Chalkbrood & Σακκόμορφος Γόνος -Sacbrood,την ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ, την ΔΙΑΡΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ και αλλες καταστασεις, ανατρεξετε στα σχετικα κεφαλαια στην ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ του ιστολογίου.

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ - Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΣΜΗΝΩΝ

Ομολογουμένως φέτος είναι μιά απο τίς χειρότερες χρονιές για τήν μελισσοκομία. Η απογοήτευση κυριαρχεί σε όλη τήν Ελλάδα. Οι απώλειες πληθυσμών τεράστιες. Η Συγκομιδή μελιού σχεδόν ανύπαρκτη. Κόποι και έξοδα μιάς χρονιάς πάνε χαμένα.
Αποδεικνύεται ότι η ζάχαρη πού τόσο αλόγιστα  χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία των μελισσών, αλλά και άλλα διάφορα σκευάσματα τροφών, όχι μόνον δεν βοήθησαν να συγκρατηθούν οι απώλειες, αλλά επέτειναν και τήν οικονοκιή ζημιά του μελισσοκόμου.
Ακόμη και αυτοί πού χρησιμοποιούν παράνομα χημικά σκευάσματα, για τήν καταπολέμηση διαφόρων παθήσεων, όπως Νοζεμίαση, Αμερικανική Σηψιγονία κλπ., το μόνο πού κατάφεραν ηταν να ξοδέψουν άσκοπα ακόμη περισσότερα χρήματα, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τον εξασθενισμένο οργανισμό των μελισσών.

Μέσα σε αυτήν την απελπιστική κατάσταση, προβάλλουν οι μελισσοκόμοι πού συνεργάζονται μαζί μας, χρησιμοποιώντας τα αγνά και φυσικά προϊόντα Αλόης Βέρα στα μελισσοκομεία τους.
Μπορεί να μήν χαμογελούν πλατιά, αλλα με συγκρατημένη αισιοδοξία διαπιστώνουν ότι τα κατάφεραν πολύ καλύτερα απο τούς συναδέλφους τους, οι ζημιές και οι απώλειες πολύ περιορισμένες, και πήραν και μέλι σε ικανοποιητικές ποσότητες.
ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΧΑΜΕΝΑ.
Οι μέλισσες ανταποδίδοντας με ευγνωμοσύνη την περιποίηση πού δέχτηκαν απο τούς μελισσοκόμους, τούς την ανταπέδωσαν και τούς αποζημίωσαν και με το παραπάνω.

Έτσι με τήν πάροδο του χρόνου, αρχίζουν να συγκεντρώνονται και τα αποτελέσματα απο τήν χρησιμοποίηση των προϊόντων Αλόης Βέρα στα μελισσοκομεία των μελισσοκόμων πού συνεργάζονται μαζί μας.
Ένα απο τα ΖΩΝΤΑΝΑ παραδείγματα. Με ευκαιρία την παραγγελία προϊόντων για την συνέχιση των εφαρμογών, ρώτησα τον Γιώργο ( Περιοχή Σητείας), για τα αποτελέσματα πού είχε φέτος.
Η απάντηση του δέν χρειάζεται κανένα σχόλιο απο δικής μας πλευράς. ΜΙΛΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ και την παραθέτουμε αυτούσια:
+++++++++++
From: stavrgeo@xxxxx.com [mailto:stavrgeo@xxxxx.com]
Sent: Sunday, September 05, 2010 3:42 PM
To: Alexandros
Subject: Re: ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΥΡΙΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΑΣ .

ΤΡΥΓΗΣΑ ΦΕΤΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΙΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΠΤΑ ΚΙΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΚΥΨΕΛΗ ΚΑΙ ΕΚΟΨΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΥΑΔΕΣ ΤΕΛΗ ΜΑΙΟΥ.

ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΟΜΩΣ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΠΩΛΕΙΕΣ 15 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.(Σ.Σ. Κάποτε αυτές οι απώλειες θεωρούνταν φυσιολογικές και αναμενόμενες)

ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΕΝΣΤΑΛΑΞΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΓΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ.

ΧΘΕΣ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ.
ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΟΝΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΡΟΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΑΝΕΚΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΤΟ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑ ΑΝΘΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΟΑ.
++++++++++
Αποδεικνύεται περίτρανα ότι με τήν χρησιμοποίηση των προϊόντων Αλόης Βέρα στα μελισσοκομεία:
1. Οι απώλειες μειώνονται.
2. Οι ασθένειες εξαφανίζονται.
3. Επιδρούν σημαντικά και στήν μείωση της Βαρρόας.
4. Ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών και ανθοφορίας οι μελισσοκόμοι θα πάρουν και μέλι.

ΝΑ ΠΩΣ ΞΕΠΕΡΝΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
ΝΑ ΠΩΣ Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΕΡΔΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΎ.

Τυχαίο?? Δέν νομίζω!!!!!!!
Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Αλέξανδρος Κουτρουμανίδης
Τηλέφωνο COSMOTE: 6944710993
Τηλέφωνο WHAT'S UP: 6978847581
E-mail: info@bees-aloevera.com
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Περισσοτερα για τις ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ,Αποφυγή του ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ-C.C.D. ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, οπως Νοζεμιαση-Nosema Apis , Δυσεντερία,ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ οπως Ασκοσφαιρωση -Chalkbrood & Σακκόμορφος Γόνος -Sacbrood,την ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ, την ΔΙΑΡΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ και αλλες καταστασεις, ανατρεξετε στα σχετικα κεφαλαια στην ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ του ιστολογίου.