Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ - ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΣΜΑ

Απο διάφορες υπάρχουσες μελέτες (στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου), καθίσταται εμφανές οτι κατά την διαρκεια του ξεχειμωνιάσματος, λαμβάνουν χώρα τόσες πολλες διεργασίες στον οργανισμό των μελισσών, οι οποίες σε συνδυασμό με τον εγκλεισμό τους στις κυψέλες, την έλλειψη σημαντικών συστατικών απο τις τροφές, όπως τα απαραίτητα αμινοξέα, βιταμίνες και πρωτεΐνες οι οποίες ειναι απαραίτητες για την διατήρηση της σωστής ευεξίας και ανάπτυξης του οργανισμού των μελισσών και των βασιλισσών, και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οδηγούν στα αποτελέσματα που συνηθίσαμε να βλέπουμε στη έναρξη κάθε περιόδου.
Όπως μάλιστα εχει κατ’ επανάληψη τονισθεί απο πολλες επιστημονικές μελέτες, οι μέλισσες απο το φθινόπωρο και μέχρι το ερχομό του χειμώνα, αρχίζουν απο μόνες τους την προετοιμασία για τον χειμώνα, αποθηκεύοντας στον οργανισμό τους ενα ΠΡΩΤΕΙΝΙΚΟ ΛΙΠΟΣΩΜΑ το οποίο λαμβάνουν κυρίως απο την γύρη. Κατά την διαρκεια του χειμώνα αρχίζει η κατανάλωση του Πρωτεϊνικού αυτού Λιποσώματος το οποίο και μειώνεται σταδιακά κατά την διαρκεια του χειμώνα αναλόγως των αναγκών που εχει το μελίσσι, μέχρι εξαντλήσεως του.

Εάν κατά την διαρκεια της προετοιμασίας τους για τον χειμώνα, οι μέλισσες παίρνουν γύρη απο περιοχές όπου η ατμοσφαιρική μόλυνση εχει επιβαρύνει το περιβάλλον, είτε απο φυσικές καταστροφές (φωτιές κλπ), είτε απο την χρήση χημικών ουσιών (γεωργικών φαρμάκων), όπως στην περίπτωση λήψης γύρης απο τα βαμβάκια η καλαμπόκια για παράδειγμα, ειναι προφανές οτι η γύρη εχει προσβληθεί απο βλαβερά συστατικά τα όποια εισέρχονται στον οργανισμό της μέλισσας, με αποτέλεσμα το δημιουργούμενο Πρωτεϊνικό Λιπόσωμα να ειναι μολυσμένο, με συνέπεια τις βλαβερές επιδράσεις και την δημιουργία παθήσεων στον οργανισμό της μέλισσας.

Σε μία μελέτη, αναφέρεται μάλιστα ότι, όταν τα σπορίδια του Nosema Apis, πού προκαλούν την Νοζεμίαση, αρχίζουν και πολλαπλασιάζονται στον οργανισμό των μελισσών, εμποδίζεται η απορρόφηση της Γύρης από τον οργανισμό της μέλισσας, με αποτέλεσμα το υποσιτισμό της μέλισσας με ολέθρια αποτελέσματα.

Απο την άλλη πλευρά, οι τροφές που παρασκευάζονται, προέρχονται και αυτές απο εδάφη για τα οποία πολύ λίγα γνωρίζουμε για την ποιότητα τους. Η μόλυνση των εδαφών ειναι πλέον μια επιβεβαιωμένη κατασταση, όχι απλώς θεωρητικά αλλά αποδεδειγμένη και επιστημονικά. Η μόλυνση του εδάφους, ειναι υπεύθυνη για την δραματική μείωση των ωφέλιμων συστατικών που περιέχονται στα τρόφιμα, φρούτα, λαχανικά κλπ.

Σαν αυτές οι μολύνσεις περιβάλλοντος και εδαφών να μην ήταν αρκετή, οι τροφές που παράγονται σήμερα, περνούν όλες απο το στάδιο επεξεργασίας, πριν φράσουν στην κατανάλωση. Ειναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο οτι κατά την επεξεργασία των τροφών το 80% περίπου των ωφέλιμων συστατικών που περιέχονται σε αυτές χάνονται.
Εχει μάλιστα παρατηρηθεί ότι, ορισμένες τροφές που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή ζυμαριού, περιέχουν χημικές ουσίες για την καταπολέμηση διαφόρων παθήσεων και ειδικά της Νοζεμίασης. Είναι πολύ πιθανόν να βοηθούν όντως στην καταπολέμηση της Νοζεμίασης, πλην όμως ο μελισσοκόμος καλείται να πληρώσει ένα πολύ ακριβό τίμημα. Υπολείμματα τέτοιων χημικών ουσιών ανιχνεύονται στο μέλι ακόμη και δύο χρόνια μετά την χρησιμοποίηση τέτοιων τροφών

Αν μάλιστα υπολογίσουμε οτι η προσθήκη ωφέλιμων συστατικών στις τροφές, όπως για παράδειγμα οι βιταμίνες και πρωτεΐνες, προέρχονται απο συνθετικές ουσίες, και όχι απο φυσικές πηγές, εύκολα συνάγεται το συμπέρασμα γιατί αμέσως μετά τον χειμώνα, εμφανίζονται πάρα πολλες παθήσεις στον οργανισμό των μελισσών καθώς και οι απώλειες του πληθυσμού, οι οποίες πλέον έχουν φθάσει να θεωρούνται ως «λογικές» η συνηθισμένες απώλειες.

Αυτές μάλιστα οι παθήσεις, εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα και επιμονή απο μέλισσες οι οποίες πριν απο τον εγκλεισμό τους για το χειμώνα επέστρεψαν απο τις πευκόφυτες περιοχές. Ορισμένοι μελισσοκόμοι έχουν μάλιστα να αφαιρούν το πευκόμελο από τις κυψέλες τελείως, θεωρώντας ότι σαν τροφή επηρεάζει αρνητικά τον οργανισμό των μελισσιών κατά τη διάρκεια του ξεχειμωνιάσματος, και το αντικαθιστούν με θυμαρίσιο μέλι η ρεικόμελο εάν υπήρχε συλλογή.

Επειδή λοιπόν εχει αρχίσει η προετοιμασία του ξεχειμωνιάσματος, έχοντας υπ’ όψιν μας όλα τα ανωτέρω, κάναμε μια επιλογή προϊόντων της εταιρίας τα έχουν ήδη δοκιμαστεί για την αξιοπιστία τους από τους μελισσοκόμους τα τελευταία τρία χρόνια, και οποία λόγω των ιδιαίτερων συστατικών που περιεχουν θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού των εγκλείστων μελισσών στις κυψέλες κατά των διάφορων παθήσεων, οι οποίες παθήσεις δεν επιτρέπουν στις μέλισσες να διατηρούν την ευεξία τους και ευνοούν τις απώλειες των πληθυσμών, ενώ ταυτόχρονα θα βοηθήσουν τα μέγιστα τις βασίλισσες να έχουν μια πολύ καλή ωοτοκία κατά την έναρξη της περιόδου κατά την οποία γίνεται και η έναρξη της ωοτοκίας.

Με βάση μάλιστα τα αναμφισβήτητα γεγονότα και τα αποτελέσματα απο τις εφαρμογές του Χυμού Αλοης Βερα Νο 15, σε συνδυασμό με άλλα προιοντα όπως οι ταμπλέτες Γύρης Νο 26 και Προπολης Νο 27, οι Βιταμίνες Β12 Νο 188 και το Διατροφικό ρόφημα Νο 237, όπου διαπιστώθηκε η ευεργετική τους δράση στην αποκατάσταση της πλήρους ευεξίας του οργανισμού των μελισσών με απόλυτη επιτυχία, και ως φυσιολογική συνέπεια είχαμε την πραγματικά εντυπωσιακή αύξηση του πληθυσμού μέχρι και 100%, προτείνουμε την προσθήκη των προιόντων αυτών στην διατροφή των μελισσών κατά την περίοδο του ξεχειμωνιάσματος, δίδοντας έμφαση στις ακόλουθες καταστάσεις:

-Ισχυροποίηση του Ανοσοποιητικού Συστήματος
-Αποτοξίνωση του οργανισμού των μελισσών απο βλαβερές ουσίες και μικρόβια.
-Εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος των μελισσών.
-Πρόληψη των παθήσεων (Νοζεμίαση — Ασκοσφαίρωση κλπ) με την διαρκή αναζήτηση και εξολόθρευση των υφισταμένων μικροβίων και μικρό-οργανισμων που υπαρχουν στις τροφές και στον οργανισμό των μελισσών.
-Εμπλουτισμού με αμινοξέα της αιμολέμφου των μελισσών και των βασιλισσών (βοήθεια κατά την ωοτοκία της βασίλισσας).
-Εμπλουτισμού των απαραίτητων πρωτεϊνών για την ενίσχυση του οργανισμού και του Πρωτεϊνικού Λιποσώματος.

Θα τονίσουμε με μεγάλη έμφαση, οτι όλα τα συστατικά των παραγομένων προϊόντων της FOREVER, δεν περιεχουν κανενός είδους συνθετικά παράγωγα, αλλά ουτε ίχνος χημικών συστατικών.
Όλα τα συστατικά ειναι απόλυτα φυσικα και εξαιρετικής, εγγυημένης, αγνότητας.
Σε αντίθεση με τα περισσότερα διατροφικά βιταμινούχα συμπληρώματα περιέχοντα συνθετικές ουσίες.

Όσοι λοιπόν, έχετε την δυνατότητα παρασκευής ζυμαριού, εμπλουτίστε το με τα συστατικά των προιόντων μας. Θα εκπλαγείτε από την αποτελεσματικότητα τους και την διαφορά στην ευεξία των μελισσοσμηνών σας.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλέφωνο 6944710993
E-mail: info@bees-aloevera.com


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Περισσοτερα για τις ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-Bees Population Increase,Αποφυγή του ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ -COLONY COLLAPSE DISORDER -C.C.D. ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, οπως Νοζεμιαση-Nosema Apis , Δυσεντερία,ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ οπως Ασκοσφαιρωση -Chalkbrood & Σακκόμορφος Γόνος -Sacbrood,την ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ -Honey Harvest Increase, την ΔΙΑΡΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ-Bees Health και αλλες καταστασεις, ανατρεξετε στα σχετικα κεφαλαια στην ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ του ιστολογίου.