Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ -ΤΡΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΜΑΙΟΣ 2006- ΜΑΙΟΣ 2009

Μιά αναδρομή στα τρία χρόνια δημιουργικής προσπάθειας, από την παρουσία μας στην Μελισσοκομία. Τι έχει συμβεί?
Ας δούμε λοιπόν τί συνέβη με κάτι που ξεκίνησε σαν "σύμπτωση" τρία χρόνια πρίν, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων απο μερίδα ανθρώπων αδυνατώντας να δεχθούν κάτι πολύ απλό.
Την χρήση ΦΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ για την ενδυνάμωση της υγείας των μελισσων.

Α) ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
Ο αριθμός μελισσοκόμων που συνεργάζονται με το ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ εχει ως εξής:
Θράκη..............................................(29)
Μακεδονία......................................(80)
Ηπειρος...........................................(30)
Επτάνησα........................................(21)
Θεσσαλία.........................................(37)
Στερεά Ελλάδα & Εύβοια..............(176)
Πελοπόνησος..................................(91)
Νησιά ΒΑ Αιγαίου &Σποράδες.....(22)
Κυκλάδες.........................................(35)
Δωδεκάνησα....................................(37)
Κρήτη...............................................(74)
Κύπρος.............................................(3)
ΣΥΝΟΛΟΝ..........................(635)

Δηλαδή, Συνεργαζόμαστε με το 10% των επαγγελματιων μελισσοκόμων της Ελλάδος, η το 2,7% του συνόλου των Ελλήνων Μελισσοκόμων.

Β) ΣΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

  • Β.1. Οι 635 αυτοί μελισσοκόμοι, ειδαν να σταματά ΑΜΕΣΑ ο αποδεκατισμός των μελισσοσμηνών τους, με τό πέρας των εφαρμογων με τα προιόντα Αλόης Βέρα ητοι του Χυμου Αλόης Βέρα Νο 15, των ταμπλετών Γύρης Νο 26, των ταμπλετων Πρόπολης Νο 27, των Βιταμινων Β12, και του διατροφικου Ροφήματος Νο 237, 'ολα προιόντα της Forever Living Products, του κατά 80% παγκοσμίως καλλιεργητου Αλόης Βέρα. Τό Σύνδρομο Κατάρρευσης των Αποικιων των Μελισσων η Colony Collapse Disorder (CCD), απασχολει τόν κόσμο ολόκληρο, αλλα οχι αυτούς τους 635 μελισσοκόμους.
  • Β.2. Οι 635 αυτοι μελισσοκόμοι, ειδαν ξαφνικά ο πληθυσμός των μελισσοσμηνων τους, να αυξάνεται με τέτοιο ραγδαίο τρόπο, κυψέλες με τρία και τέσσερα πλαίσια πληθυσμο, με μέλισσες να μήν παίρνουν μπροστά με τίποτε, να γινονται διώροφες και τριώροφες σε διαστημα τριων μηνων καί μάλιστα σε περιόδους "κενού ανθοφορίας". Αιφνιδιασμένοι μάλιστα πολλοί εξ αυτών απο αυτήν την ραγδαία αυξηση πληθυσμού, δεν ηταν και προετοιμασμένοι να τον υποδεχθουν, με αποστέλεσμα να βλεπουν και μελισσια σκαρφαλωμένα στα δένδρα, γιατί δεν χωρούσαν μέσα στίς κυψέλες. Η αυξηση του πληθυσμου των μελισσοσμηνών εγινε πλέον ευχάριστη ρουτίνα, ενω για μερικούς "πρόβλημα", εαν μπορεί κάποιος να ονομάσει "πρόβλημα" την σφόδρα επιδιωκόμενη αυξηση τηου πληθυσμου των μελισσοσμηνών.
  • Β.3. Οι 635 αυτοί μελισσοκόμοι, ειδαν ξαφνικα, τίς γιαγιάδες βασίλισσες να γεννούν διπλάσια και τριπλάσια αυγά απο τίς νεαρές βασίλισσες, αδυνατώντας να το πιστέψουν και οι ιδιοι, ενω το βλέπουν με τα μάτια τους. Γνωρίζουν πως η βασίλισσα κατα την γονιμοποίηση αποθηκεύει απειρα σπερματοζωάρια, αλλά δεν μπορούσαν να διανοηθούν πως τα προιόντα αυτά θα εκαναν την βασίλισσα να απελευθερωθει απο διάφορες στρεσογόνες καταστάσεις και να εναποθέσει ελεύθερα τόση μεγάλη ποσότητα αυγών. Ας ειναι καλά η Β12 και τα 22 αμινοξέα που περιέχονται στα αλλα προιοντα.
  • Β.4. Οι 635 αυτοί μελισσοκόμοι, ειδαν ξαφνικά ο νέος γόνος να αναπτύσεται υγιέστατος και απαλλαγμένος από κάθε πάθηση, και να καταλαμβάνει το 85-90% του πλαισίου, απο τοίχο-σε-τοιχο.
  • Β.5. Οσοι απο τούς 635 αυτούς μελισσοκόμους, ειχαν την διορατικότητα, την ορεξη και τήν αποφασιστικότητα να ξεχάσουν τι συνέβαινε στό παρελθόν, και να εφαρμόσουν το προτεινόμενο πρόγραμμα ανάπτυξης φθινοπωρινών μελισσών, ειχαν την ευτυχία να συγκεντρώσουν 35-και 40 κιλά μέλι από κάθε κυψέλη, εναντι των 5 και 6 κιλών των προηγουμένων ετων. Οι συνάδελφοί τους της ιδίας περιοχής τους καταριούνται για την ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ. Οι φουκαράδες αγνούν οτι οι μελισσοκόμοι που απόλαυσαν τέτοιους τρύγους, αποφάσισαν και πηραν την τύχη των μελισσοκομείων τους στά χέρια τους, και προετοιμάστηκαν κατάλληλα και ετσι εκμεταλέυτηκαν με τόν καλύτερο τρόπο τίς ευκαιρίες που παρουσιάσθηκαν. Βοήθησαν τίς μέλισσες τους να ειναι γεμάτες υγεία και οι μέλισσες τους το ανταπέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο.
  • Β.6. Μελισσοκόμοι της νησιωτικής Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου, πού λόγω της περισυνής παρατεταμένης ανομβρίας, εχαναν τα μελίσσια τους, αλλα και βιός τους, με τέτοια ταχύτητα - από 500 κυψέλες εμειναν με 180 και λιγώτερες- και με τα μελισσια τους σε πλήρη αποδιοργάνωση λόγω των διαφόρων παθήσεων που εμφανίστηκαν, στήν απόγνωσή τους σκεφτόταν να παρατήσουν την μελισσοκομία. Μέχρις οτου ηλθαν σ' επαφή μαζί μας. Σήμερα, αυτοί οι ιδιοι μελισσοκόμοι, με μία εντυπωσιακή ανάπτυξη πληθυσμου, ετοιμάζονται για τόν τρύγο της ζωής του γεμάτοι αισιοδοξία. Τί ομορφη πού ειναι η ζωή!!!!!!
  • Β.7. Μά πού πήγαν ολοι??? Πού στό καλό πήγε η Νοζεμίαση (Nosema Apis) απο τα μελίσσια αυτων των 635 μελισσοκόμων? Γιατί δεν γνωρίζουν τι ειναι η Nosema Ceranae? Γιατί δεν εμφανίζεται η Ασκοσφαίρωση? Γιατί ο γόνος δέν προσβάλλεται απο τον ιό του "Σακκόμορφου γόνου"? Γιατί τα μελίσσια τους ειναι "ατρωτα" απο τήν Αμερικάνικη και Ευρωπαική Σιψηγονία? Μήν βιαστείτε οι μονίμως μεμψιμοιρούντες, να αρχίσετε πάλι τα τροπάρια περι "πανάκειας" και ιασης "πασας νόσου και μαλακίας" γιατί εχει καταντήσει κουραστικό. Κάντε καλύτερα ενα κόπο και διαβάστε τα συγγράματα των στυλοβατών της Μελισσοκομίας κ.κ. Ανδρέα Θρασυβούλου, Χαριζάνη, κλπ. καί την κατάληξη των συμπερασμάτων τους γιά κάθε πάθηση "ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΥΝΑΤΑ & ΥΓΙΗ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΘΗΣΕΙΣ". Τούς διαβάσαμε προσεκτικά, ακολουθήσαμε τίς προτροπές τους και φτάσαμε σε αυτά τα αποτελέσματα. Τώρα αν ο καλός Θέος έπλασε και την Aloe Vera Barbandesis Miller, και εδωσε τήν ιδέα στόν Rex Maugn ιδρυτή της Forever Living Products, να μπορεί να αποσπά το ζελέ της Αλόης Βέρα μέσα απο τό φύλλο του φυτού με την μέδοθο της σταθεροποίησης, και να παράγει τούς Χυμούς και τα αλλα προιόντα περιέχοντα 100% ζελέ Αλόης Βέρα, αυτό δέν λάθος δικό μας. Απλά εχουμε ακόμη ενα καλο λόγο να τον ευχαριστούμε.
  • Β.8. Μά θα ρωτήσετε. Αλέξανδρε και οι 635 αυτοι μελισσοκόμοι ειναι τόσο απόλυτα ευχαριστημένοι? ΟΧΙ αγαπητοί μοι. Υπάρχουν και αρκετοί που δεν εμειναν ευχαριστημένοι, διχως να γνωρίζουμε τούς λόγους, γιατί απλά δεν εκαναν τόν κόπο να μας ενημερώσουν. Δέν έχουμε ακόμη την δυνατότητα καθημερινής παρακολούθησης της πορείας 635 μελισσοκομείων. Οσοι ομως εχουν απορίες η δυσκολίες ανταποκρινόμαστε αμεσα για να λύσουμε τίς απορίες αυτές, ακόμη και εαν χρειαστεί μεταβαίνοντας επί τόπου, οπου και σε οση απόσταση και αν βρίσκεται ο μελισσοκόμος.Μεταξύ αυτων, υπήρξαν και τέσσερις μελισσοκόμοι που μας εξήγησαν οτι τα προιόντα "δεν δούλεψαν" στά μελισσοκομεία τους και αισθάνθηκαν οτι "πέταξαν" τα χρήματά τους στόν δρόμο.Τα χρήματα που κατέβαλαν για την προμήθεια προιόντων τούς επεστράφηκαν στό ακέραιο, δίχως πως και γιατί. Τα ονόματα τους και οι αποδείξεις των τραπεζικών εμβασμάτων στήν διαθεση οποιουδήποτε ηθελε να τα δεί.

Με αυτόν τόν τρόπο προχωράμε στόν τέταρτο χρόνο παρουσίας μας στήν μελισσοκομία. Εχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά. Εχουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα.

Ευχαριστω θερμά τους μελισσοκόμους για την τόσο θερμή υποστήρηξή τους, αλλα θα ηταν τεράστια παράλειψη να μην ευχαριστήσω δημόσια τον Δάσκαλο Μελισσοκομίας και οινολόγο Σπύρο Σκλήβα από την Μύκονο, τον Γεωπόνο Μιχάλη Χατζηκαντή απο τήν Ρόδο, τόν κτηνίατρο Κώστα Πεταλά απο τον Αστακό και τούς μελισσοκόμους Νίκο Αρσενόπουλο από τήν Ιστιαία Ευβοίας και Ευάγγελο Στεφανή απο την Πτελέα Μακρακώμης, και για την πολυτιμη συμβολή τους , αλλα και για την βοήθεια που προσφέρουν στούς μελισσοκόμους μεσω του ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ, με τίς ανεκτίμητες συμβουλές τους.

Θα τα ξαναπούμε σύντομα μετα τούς πρώτους τρυγητούς μελιου!!!!!!!!!!!!!

Αλέξανδρος Κουτρουμανίδης

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ

Τηλέφωνο 6944-710993
e-mail: info@bees-aloevera.com

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Περισσότερα για τις ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-Bees Population Increase,Αποφυγή του ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ -COLONY COLLAPSE DISORDER -C.C.D. ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, όπως Νοζεμιαση-Nosema Apis , Δυσεντερία,ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ οπως Ασκοσφαιρωση -Chalkbrood & Σακκόμορφος Γόνος -Sacbrood,την ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ -Honey Harvest Increase, την ΔΙΑΡΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ-Bees Health και άλλες καταστάσεις, ανατρέξτε στα σχετικά κεφάλαια στην ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ του ιστολογίου.