Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

ΜΕΛΙΣΣΕΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ Vs. COLONY COLLAPSE DISORDER-C.C.D.

ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΣΜΗΝΩΝ Vs ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΚYΨΕΛΩΝ –COLONY COLLAPSE DISORDER- C.C.D

Δεν υπάρχει ημέρα, δίχως κάποιο άρθρο αναφερόμενο στο ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΤΩΝ ΚΥΨΕΛΩΝ – COLLONIES COLLAPSE DISORDER –C.C.D – να κάνει την εμφάνιση του, στο Ελληνικό και ξένο τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό.
Τα άρθρα αυτά αναδημοσιεύονται με εντυπωσιακό τρόπο και ταχύτητα, κρούοντας «κώδωνες» κινδύνου και ενσπείροντας εν πολλοίς πανικό στους μελισσοκόμους της χώρας μας.
Αναλύσεις επί αναλύσεων, γνώμες επί γνωμών για τις αιτίες πού προκαλούν το Σύνδρομο αυτό, δίχως φυσικά να προσφέρεται μια συγκεκριμένη αιτία.
Τελευταία μάλιστα άρχισαν να χρηματοδοτούνται και επιστημονικές μελέτες, στην προσπάθεια των επιστημόνων να εξηγήσουν το φαινόμενο αυτό, και φυσικό είναι η ανησυχία των μελισσοκόμων να αυξάνεται.

Δεν μοιάζει καθόλου υπερβολή να ισχυριζόμαστε ότι, οι μόνοι που δεν ανησυχούν για το Σύνδρομο Εγκατάλειψης των Αποικιών των Κυψελών τους , είναι οι πάνω από 600 μελισσοκόμοι που συνεργάζονται με το ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ.

Ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην Μελισσοκομία είναι η άμεση διακοπή του αποδεκατισμού των μελισσοσμηνών από οποιαδήποτε αιτία και ταυτόχρονα η αύξηση του πληθυσμού των.

Το κεφάλαιο αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τον μελισσοκόμο, διότι η άμεση διακοπή του αποδεκατισμού των μελισσοσμηνών του, με ταυτόχρονη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των του προσφέρει την δυνατότητα, να επιτύχει πολλαπλούς στόχους κατά την διάρκεια της μελισσοκομικής περιόδου.

Οι στόχοι αυτοί είναι:
Αποφυγή παθήσεων. Όλες οι έρευνες και όλες οι συμβουλές των επιστημόνων και ειδικών, καταλήγουν πάντα το ίδιο συμπερασμα. Διατηρώντας δυνατά μελίσσια αποφεύγονται σχεδόν όλες οι παθήσεις.
Ανάκτηση χαμένων πληθυσμών. Και το χειρότερο ακόμη να συμβεί σ’ έναν μελισσοκόμο και να υποστεί απώλειες για διαφόρους λογούς, όπως δηλητηριάσεις, παθήσεις, ατυχήματα κλπ., με την προσφερόμενη δυνατότητα της άμεσης αύξησης του πληθυσμού σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, η ισορροπία του μελισσιού και της τσέπης του δεν διαταράσσεται..
Προετοιμάζοντας τις μέλισσες με προγραμματισμένο σχέδιο και εφαρμογές που προτείνουμε, μπορεί να απολαμβάνει το μάξιμουμ της συλλογής μελιού από κάθε ανθοφορία.

Για παράδειγμα:
Η συλλογή 35-40 κιλών μέλι ανά κυψέλη από συνεργάτες μας μελισσοκόμους, έφτασε σήμερα πλέον να θεωρείται σαν φυσιολογικό γεγονός, έναντι της συλλογής των 5-7 κιλών μελιού από τους άλλους μελισσοκόμους της ιδίας περιοχής, η έναντι της συλλογής μελιού των προηγουμένων ετών.

Η όταν οι κυψέλες ενός μελισσοκόμου συνεργάτη μας, με την έναρξη της περιόδου ήταν 10άρες και γεμάτες υγεία, και του διπλανού του συναδέλφου ήταν 3άρες και καχεκτικές, ο συνεργάτης μας θεωρήθηκε «τυχερός».

Ακόμη και όταν υπήρχε «κενό ανθοφορίας» και με την κατάλληλη προετοιμασία, οι κυψέλες γέμισαν μέλι, το γεγονός θεωρήθηκε «ανεξήγητο» μεν, αλλά η εξήγηση πού δόθηκε ηταν και πάλι πολύ απλή.

Όταν το τελευταίο τρίμηνο του 2007, η νησιωτική Ελλάδα και συγκεκριμένα τα «ξερονήσια», εξέπεμπαν SOS για τις απώλειες των μελισσοσμηνών τους λόγω της παραπεταμένης ανομβρίας, και ο κόσμος μιλούσε για ανεξηγητη "Κατάρρευση Αποικιων των Μελισσών" τα αποτελέσματα των προγραμματισμένων εφαρμογών που υποδείξαμε ηταν:

Να σταματήσει άμεσα ο αποδεκατισμός των μελισσοσμηνών.
Να παρουσιαστεί μια εξαιρετικά αυξημένη ωοτοκία με φυσική συνέπεια την πολύ αυξημένη παραγωγή ΣΥΜΠΑΓΟΥΣ γόνου, σε όλη την επιφάνεια των πλαισίων από τοίχο-σε-τοίχο
• Σε 20-25 ημέρες μετά το πέρας των εφαρμογών, παρατηρήθηκε η γνώστη αύξηση του πληθυσμού η οποία μάλιστα υπερέβαινε το 100%.

Όταν η ανομβρία όμως συνεχιζόταν, το ίδιο και η παντελής έλλειψη ανθοφορίας, οι μελισσοκόμοι αντί να σηκώσουν τα «χέρια ψηλά» άκουσαν τις συμβουλές μας και έκαναν επανάληψη των εφαρμογών με αποτέλεσμα να προκύψει ξανά νέος πολυπληθής γόνος και να προστίθενται διαρκώς νέα πλαίσια και πατώματα στις κυψέλες, μέχρις ότου τον Οκτώβριο άρχισαν επί τέλους οι πολυπόθητες βροχοπτώσεις, οι ανθοφορίες άνοιξαν και οι μέλισσες άρχισαν πλέον να συλλέγουν τα αγαθά της φύσης.

Είναι γνωστό ότι η μελισσοκομία της Κύπρου καταστράφηκε το 2008 λόγω της ξηρασίας. Οι κυψέλες έμειναν με δυο-τρία πλαίσια πληθυσμού τον Ιανουάριο του 2009.
Όλοι μιλούσαν για το «Σύνδρομο Εγκατάλειψης των Αποικιών των Κυψελών» - Colony Collapse Disorder –C.C.D.”
Οι πρώτες δοκιμές σε 30 κυψέλες των 3 πλαισίων, τόν Ιανουάριο του 2009, είχαν σαν αποτέλεσμα την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των μελισσοσμηνών, και τον Απρίλιο οι 30 κυψέλες έγιναν ΤΡΙΩΡΟΦΕΣ. Εμφανίσθηκε μάλιστα και η ΠΡΩΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕΛΙΟΥ. Η αισιοδοξία και τά χαμόγελα επέστρεψαν στίς καρδιές και τα χείλη των Κυπρίων μελισσοκόμων.

Τα αποτελέσματα αυτά είναι μερικά από τα πάρα πολλά που βρίσκονται ήδη δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα μας, για ήσουν έχουν κάνει τον κόπο να τα διαβάσουν.

Εύλογες οι απορίες για το πώς μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Όμως τα πράγματα είναι ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ για αυτούς που θέλουν και έχουν την θέληση να βλέπουν τι συμβαίνει στον κόσμο.

Κάποιος, Jay Abraham, είπε: «Είστε περικυκλωμένοι από απλές, φανερές λύσεις οι οποίες μπορούν να αλλάξουν με δραματικό τρόπο το εισόδημά σας, την δύναμή σας, την επιρροή σας και την επιτυχία σας. Το πρόβλημα είναι, ότι απλά δεν τις βλέπετε».

-Αυτοί που διαβάζουν τα αποτελέσματα, και αποφασίζουν να πάρουν την τύχη των μελισσοκομείων τους στα χέρια τους, διασταυρώνουν τις πληροφορίες με τους συναδέλφους τους, προσχωρούν στο Δίκτυο των Συνεργατών μας, επιτυγχάνοντας τα ίδια και καλυτέρα ακόμη αποτελέσματα. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.

-Αυτοί που διαβάζουν τα αποτελέσματα, και τους δημιουργούνται απορίες, μας ζητούν περισσότερες πληροφορίες, τις οποίες και δίδουμε και τους θεωρούμε μελλοντικούς συνεργάτες μας.

-Αυτοί πού διαβάζουν τα αποτελέσματα, αλλά περιμένουν από το «Κράτος» την βοήθεια, ξεχνούν ότι αυτό το «Κράτος» έχει να φροντίσει άλλα 10 εκατομμύρια πληθυσμό και δεν μπορεί να προστρέξει σε βοήθεια όλων. Κάποτε θα πρέπει να εστερνισθούμε την ρήση του Τζων Κέννεντυ «Αντί να περιμένεις το τι θα κάνει το κράτος για σένα, σκέψου τι μπορείς να κάνεις εσύ για το κράτος». Ισως τότε τα πράγματα θα είναι για όλους καλύτερα.

Τέλος υπάρχουν και αυτοί που διαβάζοντας τα αποτελέσματα, αμφισβητούν τους πάντες και τα πάντα, μας ειρωνεύονται, μας βρίζουν μάλιστα και σε πολλές περιπτώσεις, σε άλλες μας συνιστούν να «δίνουμε κόκα-κολα στις μέλισσες» - οι «επαγγελματίες εξυπνάκηδες»-
Η κατηγορία αυτή των ανθρώπων, απλά μας είναι παγερά αδιάφορη.

Εμείς γνωρίζοντας πως η καλή εξέλιξη και αύξηση του πληθυσμού μιας αποικίας εξαρτάται από:
-Την ηλικία και την ικανότητα της βασίλισσας να γεννά αυγά
-Τον αριθμό των ενήλικων εργατριών ώστε να εξασφαλίσουν την σωστή θερμοκρασία και τροφοδότηση του γόνου
-Την επάρκεια των φυσικών πόρων της συγκεκριμένης περιοχής του μελισσοκομείου
-Την σωστή διαχείριση από τον μελισσοκόμο του χώρου της κυψέλης με τους κατάλληλους ανά εποχή χειρισμούς & εφαρμογές των προιόντων Αλόης Βέρα.


Μαζί με 600 περίπου μελισσοκόμους:
-Φροντίζοντας ωστε η βασίλισσα να γεννα πολλά αυγά την ημέρα.
-Αυξάνοντας τον αριθμό υγειέστατων εργατριων.
-Δημιουργώντας "ετοιμοπόλεμο στρατό"
-Προσθέτοντας τους απαραίτητους φυσικούς πόρους στήν διατροφή των μελισσων, με τούς κατάλληλους χειρισμούς ανα εποχή.

Καταφέραμε να μετατρέψουμε την μελισσοκομία «ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ» ΣΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΡΔΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.

Εσείς τι θα διαλέξετε??

Την απίστευτη ευεξία της υγείας των μελισσών, την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των μελισσοσμηνών σας και την αύξηση παραγωγής μελιού ?
Η,
Το Σύνδρομο Κατάρρευσης των Αποικιών των Μελισσιών η αλλιώς Colony Collapse Disorder-C.C.D.?

Η επιλογή δική σας.
ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλεφ. 6944-710993
e-mail: info@bees-aloevera.com
Ιστοσελίδα: http://bees-aloevera.blogspot.com
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Περισσοτερα για τις ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, οπως Νοζεμιαση-Nosema Apis , Δυσεντερία,τις ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ οπως Ασκοσφαιρωση -Chalkbrood & Σακκόμορφος Γόνος -Sacbrood ,για την ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΩΝ -Bees Population Increase,την ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ -Honey Harvest Increase, την ΔΙΑΡΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ-Bees Health και αλλες καταστασεις, ανατρεξετε στα σχετικα κεφαλαια στην ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ του ιστολογίου.

Κυριακή 12 Απριλίου 2009

ΜΕΛΙΣΣΕΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

ΓΝΩΣΤΗ Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΗΣ". ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΕΝΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΗΣ



Αναδημοσιεύουμε σχόλιο του Σπύρου Σκλήβα, στο θέμα "Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΗΡΘΕ ΝΩΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ"


++++

Αυτό που έπαθε ο μελισσοκόμος Κλάψης από την Κάλυμνο είναι σύνηθες .

Διότι τα μελίσια για να πάνε για νομή στο πεύκο θα πρέπει να πληρούν προϋποθέσεις κατάλληλες , όπως γόνος επαναπλήρωσης από άλλα δυνατά μελίσσια , άλλως αδυνατίζουν ή και χάνονται παντελώς , γενικά σοκάρονται.

Επαγγελματίας μελισσοκόμος φροντίζει να ενημερωθεί πρώτα και δέν ρισκάρει με αυτόν τον τρόπο . Τα ήδη εξασθενημένα και εξουθενωμένα μελίσσια όση προσπάθεια και άν καταβάλουν στο ρείκι δέν ανακάμπτουν .

Ενώ άν ο οργανισμός τους είχε ενισχυθεί με τα θαυματουργικά αποτελέσματα της Αλόης Βέρα και τα συμπληρωματα τα διατροφικά θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στίς αντίξοες για αυτά συνθήκες της νομής του πεύκου . Και αυτό γιατί το μελίσσι στο πεύκο σχεδόν εγκαταλείπει την ανατροφή του γόνου και επιδίδετε στήν μελιτοσυλογή .

Μόνο ένας υγιής και δυνατός οργανισμός θα μπορούσε να ανταπεξέλθει , που έχει προετοιμασθεί κατάλληλα .

Όσο για την επιδρομή στις καλαμποθήκες , αυτό συνέβη διότι την συγκεκριμένη στιγμή υπήρχε γόνος που λόγω έλειψης γυρεοσυλογής δεν μπορούσε να ανατραφεί , αυτό το οδήγησε στην συλλογή υδατανθράκων και λίγων πρωτεϊνών από το καλαμποκάλευρο .

Γι αυτό τον έσωσαν και πάλι οι ταμπλέτες γύρης.

Επίσης όποιες συνθήκες και άν επικρατούν έξω απο την κυψέλη , άν υπάρχει τροφοδοσία όχι μόνο με ζαχαροζύμαρο και λίγο μελάκι , που πάλι θα το επαναλάβουμε είναι φτωχή διατροφή , αλλά ενίσχυση τουλάχιστον με Αλόη Βέρα , η ανάπτυξη του μελισσιού θα συνεχίζεται κανονικά , και όλα αυτά με εμπεριστατωμένα στοιχεία πειραμάτων.


Εμπιστευτείται τα προϊόντα χωρίς κανένα ενδοιασμό , διότι τις πρώτες αμφιβολίες τις προέβαλα εγώ . Και τώρα συνιστώ και διαφημίζω ανεπιφύλακτα τα αποτελέσματα .

Σπύρος Σκλήβας - Μύκονος
23 Απρίλιος 2009 9:18 μμ


Δυό λογια για τον Σπύρο:

http://inognosia/
Δράμα - Μύκονος, Greece
Απόφοιτος Α.Σ.Ε.Τ.Ε.Μ - Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε(Hλεκτρονικός), Μεταχυπτιακό Οικονομίας Διοίκησης, Δάσκαλος Μελισσοκομίας, Αμπελλουργός-Οινοποιός-Αποσταγματοποιός

Σάββατο 11 Απριλίου 2009

ΚΑΛΥΜΝΟΣ - ΜΕΛΙΣΣΕΣ – ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΗΛΘΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ.

Το τηλεφώνημα που δέχθηκα το βράδυ της Παρασκευής 13ης Μαρτίου, ήταν πραγματικά δραματικό και αγωνιώδες. Μια κραυγή αγωνίας από Μελισσοκόμο ο οποίος έβλεπε τα μελίσσια του να χάνονται με ραγδαία ταχύτητα (έχασε 80 μελίσσια στο διάστημα Αύγουστος-Οκτώβριος 2008) , και τα υπόλοιπα 280 να παρουσιάζουν μια συνεχή μείωση πληθυσμού από τον Νοέμβριο και μετά, με αποτέλεσμα το πάλαι ποτέ κραταιό μελισσοκομείο των 360 κυψελών να καταρρέει και να κινδυνεύει με αφανισμό, δίχως να μπορεί να προσδιορίσει την αιτία.
Πραγματικά εφιαλτικό το σενάριο….. Αλλά και τόσο-δυστυχώς-γνώριμο……
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα όμως από την αρχή.

Ο μελισσοκόμος ΚΛΑΨΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ, από την Κάλυμνο, ασχολείται επαγγελματικά με την μελισσοκομία από το 1988, ξεκινώντας με 40 κυψέλες τις οποίες παρέλαβε από τον πατέρα του.
Το 1993, διατηρούσε ένα μελισσοκομείο από 80 κυψέλες, και στην συνέχεια μπαίνοντας σε ένα πρόγραμμα βελτίωσης του Υπουργείου, οι κυψέλες έγιναν στην αρχή 100 και στην συνέχεια μεσα από ένα χρόνο 150.
Όταν μάλιστα άρχισε να αποκτά και ένα πολύ σοβαρό εισόδημα από την συλλογή και διάθεση μελιού, αποφάσισε να ασχοληθεί ακόμη περισσότερο και πιο σοβαρά με την μελισσοκομία σκοπεύοντας σε ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του μελισσοκομείου του.
Τα μελίσσια μέχρι τον τέλος Αυγούστου είχαν σαν τόπο νομής την Κάλυμνο, από όπου ο Πρόδρομος έκανε δύο τρυγητούς θυμαρίσιου μελιού μέχρι το τέλος Ιουνίου-Αρχές Ιουλίου. Στην συνέχεια δυνάμωνε τα μελίσσια του και μόλις όλα τα μελίσσια γίνονταν 10άρια, περί το τέλος Αυγούστου μετέφερε το μελισσοκομείο του στην Κω, για νομή στο πεύκο, κατά την συνήθη πρακτική των μελισσοκόμων της περιοχής αυτής των Δωδεκανήσων.

Θεωρητικά όλα πήγαιναν καλά μέχρι πέρυσι, και ειδικά μέχρι τις 14/9/2008, οπότε πραγματοποιήθηκε και ο τρυγητός του πεύκου.

Ο Πρόδρομος σημειώνει εδώ ότι κατά τον Αυγουστο, λόγω παντελούς έλλειψης ανθοφορίας, οι μέλισσες έτρεχαν στις αποθήκες του καλαμποκιού,και μάζευαν σκόνη καλαμποκιού η οποία έμοιαζε σαν γύρη κίτρινου χρώματος.

Από τον Νοέμβριο του 2008, αρχίζει κυριολεκτικά η σφαγή.
Παρουσιάζεται μία ραγδαία συρρίκνωση του πληθυσμού. Ο πληθυσμός των κυψελών από διώροφες κυψέλες αρχίζει να μειώνεται μονές κυψέλες των 7, 6, μετά 5 και τέλος 4 πλαισίων. Η εσπευσμένη μεταφορά των μελισσιών στο φθινοπωρινό ρείκι, δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.
Ο πληθυσμός του μελισσοκομείου πέφτει στα ΔΥΟ πλαίσια ανά κυψέλη. Οι βασίλισσες αρχίζουν να χάνονται. Γύρη δεν υπήρχε πουθενά στην φύση.

Αυτή ήταν και η κατάσταση του μελισσοκομείου στις 20 Φεβρουαρίου, 2009.
Πάρα το γεγονός ότι οι βροχές ήταν αρκετές φέτος, πάρα το γεγονός ότι τάιζε συνεχώς τις μέλισσες με ζυμάρι στο οποίο είχε προσθέσει μέλι δικό του, οι μέλισσες έδειχναν «παγωμένες». Γόνος δεν υπήρχε. Οι μέλισσες ήταν πολύ νωθρές και δεν έβγαιναν έξω καθόλου. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έκανε και την εμφάνιση της η Σιψηγονία, κατά την εκτίμηση του Πρόδρομου τα συμπτώματα έδειχναν μάλλον Ευρωπαϊκή Σιψηγονία.
Σκέτη απελπισία.

Εντελώς συμπτωματικά βρέθηκε με τον Θεοφίλη Πατέρα (Καλύμνιος μελισσοκόμος), ο οποίος πριν από ένα χρόνο αντιμετώπιζε τα ίδια προβλήματα, και με την βοήθεια μας κατάφερε να αντιστρέψει την δυσμενη αυτή κατάσταση με πολύ μεγάλη επιτυχία. Του Θεοφίλη του είχαν περισσέψει μερικές ταμπλέτες Πρόπολης και Βιταμινών Β12.
Ισα που φθασανε να τις ανακατέψουν σε σιρόπι για την τροφοδοσία 43 κυψελών.

Παρά τις επικρατούσες άσχημες καιρικές συνθήκες, πολύ κρύο και έντονες βροχοπτώσεις, ένας κατάπληκτος Πρόδρομος έβλεπε τον πληθυσμό των 43 κυψελών να αρχίσει να «ζωηρεύει». Νέος γόνος άρχισε να κάνει την εμφάνιση του.
Οι ελπίδες άρχισαν να αναπτερώνονται και έτσι στις 13 Μαρτίου ήρθε σ’ επαφή μαζί μου.

Η κατάσταση δε του μελισσοκομείου εκείνη την ημέρα ήταν:
-Οι «ΔΥΝΑΤΕΣ» κυψέλες είχαν πληθυσμό ΠΕΝΤΕ Πλαισίων
-Οι ΑΔΥΝΑΤΕΣ κυψέλες είχαν πληθυσμό ΤΡΙΩΝ πλαισίων.

Προμηθεύτηκε τα προϊόντα που του συστήσαμε και άρχισε αμέσως τις εφαρμογές με την παραλαβή των προιόντων.
Ακολούθησε τις συμβουλές μας και έκανε 4 εφαρμογές ανά 5 ημέρες με ψεκασμό του διαλύματος κατευθείαν επάνω στις μέλισσες.

Οι πρώτες εφαρμογές ολοκληρώθηκαν αρχές Απριλίου και σήμερα η κατάσταση του μελισσοκομείου του Πρόδρομου έχει ως εξής:

-Οι «ΔΥΝΑΤΕΣ» κυψέλες των ΠΕΝΤΕ ΠΛΑΙΣΙΩΝ είναι ΔΙΩΡΟΦΕΣ με πληθυσμό 16 πλαίσια.
-Οι «ΑΔΥΝΑΤΕΣ» κυψέλες των ΤΡΙΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ έχουν πληθυσμό 10 πλαίσια, και έχουν ήδη προστεθεί πατώματα για την υποδοχή του αναπτυσσόμενου πληθυσμού.
-Ο ΝΕΟΣ ΓΟΝΟΣ βρίσκεται στα ΟΚΤΩ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΥΜΠΑΓΗΣ από τοίχο-σε-τοιχο,καταλαμβάνοντας πάνω από το 80 % του πλαισίου.
-ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΚΕΛΛΙΑ άρχισαν να κάνουν την εμφανιστή τους σε πάρα πολλές κυψέλες.
-ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΘΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ.

Και όλα αυτά συμβαίνουν με την παρουσία στις κυψέλες, ηλικιωμένων βασιλισσών άνω των τριών ετών.
Ένας εμβρόντητος και πανευτυχής Πρόδρομος, αρχίζει πλέον την διαδικασία αντικατάστασης των βασιλισσών, και ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ τα μελίσσια του για να αρπάξουν στην κυριολεξία την ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ που θα παρουσιαστεί στην Κάλυμνο λόγω της έναρξης της νέας ανθοφορίας.
Τέλος στην αγωνία και την απόγνωση.
Ο Πρόδρομος θα περάσει φέτος ένα πολύ ευτυχισμένο ΠΑΣΧΑ.
Ο Πρόδρομος θα μας δώσει και τις ποσότητες συλλογής μελιού φέτος μετά από κάθε τρύγο.

Συγχαίροντας τον Πρόδρομο για αυτήν την πολύ μεγάλη επιτυχία που είχε, νοιώθουμε πραγματικά περήφανοι, γιατί πράγματι έχουμε καταφέρει να μετατρέψουμε την μελισσοκομία από ένα επαχθές και ζημιογόνο ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ .
Έρχεται το Πάσχα, και φυσικό είναι οι «άπιστοι Θωμάδες» να πληθύνουν. Οι «εξυπνάκηδες» να μας ειρωνεύονται. Όμως οι μελισσοκόμοι που συνεργάζονται μαζί μας (έχουν ξεπεράσει τους 600) αυγατίζουν τα μελισσοσμήνη τους και προετοιμάζονται για εξαιρετικά μεγάλες συγκομιδές εξαιρετικής ποιότητας μελιού.


ΤΥΧΗ=ΟΤΑΝ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.


Καλές Γιορτές
ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλεφωνο: 6944-710993
e-mail:info@bees-aloevera.com

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Περισσοτερα για τις ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, οπως Νοζεμιαση-Nosema Apis , Δυσεντερία,τις ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΟΝΟΥ οπως Ασκοσφαιρωση -Chalkbrood & Σακκόμορφος Γόνος -Sacbrood ,για την ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΩΝ -Bees Population Increase,την ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ -Honey Harvest Increase, την ΔΙΑΡΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ-Bees Health και αλλες καταστασεις, ανατρεξετε στα σχετικα κεφαλαια στην ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ του ιστολογίου.