Τρίτη 29 Απριλίου 2008

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΑΠΟΙΚΙΩΝ (C.C.D.)

Αγαπητοι μου φιλοι Μελισσοκόμοι .

Πολυς λογος και πολλα τα κρουσματα «καταρευσης» αποικιων παρατηρηθηκαν την τελευταια χρονια στην Ελλαδα. Ειχαν προηγηθει αυτα τα κρουσματα στον υπολοιπο κοσμο ακομη πιο πριν και οι επιστημονες εψαχναν και ψαχνουν να βρουν τις αιτιες που προκαλουν την καταρευση των αποικιων.

Οι προσφατες ερευνες απεκαλυψαν οτι οι μελισσες εγκαταλειπουν ανεξηγητα τις κυψελες τους, παρατωντας τις προνυμφες, αυγα, σφραγισμενο γονο και τροφες.

Με την χαρτογραφηση του DNA των μελισσων, βρεθηκαν πανω απο 8 ειδη βακτηριων, μυκητων, ιων, και παρασιτων στο σωμα υγιων και μη μελισσων.


Οι γενετικα τροποποιημενοι σποροι Gaucho εδωσαν λαβη για το 1ο Ευρωπαικο Συνεδριο Μελισσοκομιας στο Ουντινε της Ιταλιας μεταξυ19-23 Σεπτεμβριου 2004, του οποιου τα κατα πλειοψηφια συμπερασματα κατεδειξαν οτι ευθυνονται για τις μεγαλες απωλειες των μελισσων.

Η υπερβολικη χρηση εντομοκτονων και γεωργικων φαρμακων λειτουργουν προσθετικα και βοηθουν ακομη περισσοτερο τετοιου ειδους καταστασεις, δηλητηριαζοντας στην ουσια τις μελισσες.

Η καθημερινη μολυνση του περιβαλλοντος, οι μεγαλες πυρκαιες που ξεσπασαν στην χωρα μας, βαζουν και αυτες ενα χερακι.


Προσφατα, Αμερικανοι ερευνητες ανακαλυψαν οτι ολες οι κυψελες που προσεβληθηκαν και υπεστησαν την «Διαταραχη Καταρρευσης Κυψελης» (Colony Collapse DisorderCCD), υποδεικνυοντας εαν ιο ως αιτια αυτης της καταστασης.

Ο ιος αυτος ονομαζεται «ΙΟΣ ΟΞΕΙΑΣ ΠΑΡΑΛΥΣΗΣ».

Ο ιος αυτος κανει την εμφανιση του σε κυψελες που εχουν προηγουμενως αποδεκατισθει οι πληθυσμοι των μελισσων απο την Νοζεμίαση αλλα και απο αλλες παθήσεις.


Με το περασμα του χρονου, ερχονται στήν επιφάνεια τα αποτελεσματα μελισσοκόμων, ο οποιοι μη επαναπαυόμενοι στα πρωτα θετικα αποτελεσματα των προιοντων Αλοης Βερα κατα της Νοζεμίασης, της Ασκοσφαιρωσης αλλα και των αλλων παθήσεων, συνεχισαν κατα την διαρκεια του χρόνου, ανα περιοδους να κανουν εφαρμογες των προιοντων Αλοης Βερα και ειδικα του Χυμου Νο 15.

Τα αποτελεσματα αυτων των εφαρμογων φαινονται στο παρακατω παραδειγμα:


Μελισσοκομος ΑΝΕΣΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ -Πευκί—34200 Ιστιαία Ευβοίας

----------------------------------------

Ο Δημήτρης ηταν ανησυχος απο τα κρουσματα απωλειων που ειχε στα μελίσσια του κατα την διαρκεια του 2007. Οι ανησυχίες του οφείλονταν στα συχνα κρουσματα Νοζεμιασης, στην εξαφανιση των πληθυσμων λογω δηλητηριασεων απο τα γεωργικα φαρμακα με τα οποια ραντιζαν τις καλλιεργειες, και οι ανησυχίες του αυτες εγιναν εντονώτερες οταν συμβουλευόμενος ειδικους επιστήμονες του κλαδου Μελισσοκομίας του ανεφεραν οτι εκτος απο την Νοζεμίαση, ειναι παρα πολυ πιθανον οτι τα μελίσσια του επεσαν θύμα του «Συνδρόμου Καταρρευσης Αποικιων»

(CCDCollapse Colonies Disorder)..


Ο Δημήτρης ειναι και Αντιπροεδρος του Μελισσοκομικου Συνεταιρεισμου Ιστιαίας.


Συζητώντας ο Δημήτρης το θεμα της εξαφανισεως των πληθυσμων με τιν Νικο Αρσενοπουλο –Γενικο Γραμματέα του Συνεταιρισμου-, ο Νίκος τον ενημκερωσε για την πορεία των δικων μελισσιων, μετα τις βαρύτατες απώλειες που ειχε τον Μαϊο του 2007, και του συνεστησε να προβει αμεσα στην χρηση των Χυμων Αλόης Βέρα Νο 15, επικαλούμενος τα θαυμάσια αποτελεσματα που εβλεπε και την πληρη αναδιοργανωση της βελτιωμένης πορείας των μελισσιων του κατα τον Οκτώριο του 2008.

06/10/2007 Ο Δημήτρης προμηθευτηκε τους πρωτους Χυμους Αλοης Βερα Νο 15 και ξεκινησε αμεσως τις εφαρμογες κατα το διαστημα του Οκτωβρίου 2007.

Οι πρωτες του παρατηρησεις πριν απο τον εγκλεισμο των μελισσων για το ξεχειμώνιασμα, ηταν η απιστευτη ευεξια των μελισσων και η υπαρξη νεου ΣΥΜΠΑΓΟΥΣ ΓΟΝΟΥ.


Κατα την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2008, προσεθετε τους Χυμους στο Ζυμάρι και τροφοδοτουσε τις μελισσες σε τακτα χρονικα διαστηματα.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κατά την ερναρξη της νεας περιόδου 2008, κατα την καθιερωμένη επιθεώρηση των μελισσιών (τέλος Φεβρουαρίου 2008), παρετηρησε τα εξης αποτελεσματα:


Απίστευτη ευεξια των μελισσων σε ολα τα μελισσια

Γονος πολυ δυνατος και ΣΥΜΠΑΓΗΣ

Καμμια ενδειξη οιασδήποτε παθησης

Κανένα ιχνος ΝΟΖΕΜΙΑΣΗΣ.


27/4/2008 ο Δημήτρης ανέφερε ακομη ενα αξιοπερίεργο αποτελεσμα.

Με το ξεκινημα της νέας περιοδου, εκανε κατα την περίοδο Μαρτίο 2008, ακομη μια εφαρμογη (3 φορες ανα 6 ημερες) δια ψεκασμου αναμιγνύοντας μαζι με τους Χυμους Αλοης Βερα Νο 15 και ταμπλετες βιταμινων Β12 ( Forever B12– Folic Acid) Νο 188..

Ενω καθε χρονια, στην ιδια περιοχη λογω των ψεκασμων στα φυτα και γενικα στις καλλιεργειες της περιοχης, ειχαν σαν αποτελεσμα τις ομαδικες δηλητηρισεις των μελισσων με αποτελεσμα τις σοβαρες απώλειες, την φετεινη χρονια παρα τους ψεκασμους των φυτων και των καλλιεργιων, ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ απο τα φυτοφάρμακα δεν παρατηρηθηκαν και εξεφρασε τις απορίες του.


Εξηγησα στον Δημήτρη πως εκτος απο την ενισχυση του αμυντικου συστήματος των μελισσων, ο Χυμος Αλοης Βέρα δρα κατ’ εξοχήν ως αποτοξινωτικο σε ολους τους οργανισμους, λογω του περιοχομενου του σε σαπωνινες.. Οι Σαπωνινες ειναι αφρώδεις μικρο-οργανισμοι που δρουν σαν αντιμικροβιακα εναντια στα βακτηρια, τους ιούς και τους μήκυτες, δρουν σαν καθαριστικα αποβαλλοντας τις τοξινες απο τον οργανισμο, επιτρέποντας την σωστη λειτουργία του ανοσοποιητικου συστήματος και ταυτοχρονα δρουν και σαν αντισηπτικα.


Ο Δημήτρης, εχοντας πλεον αντιληφθει οτι η Αλόη Βέρα δεν ειναι ΠΑΝΑΚΕΙΑ, αλλα χρειάζεται και η σωστη διαχείρηση της απο τον μελισσοκόμο, θα εφαρμοζει περιοδικές εφαρμογες κατα την διαρκεια του χρονου, ειδικα τις περιοδους των μετακινήσεων των μελισσιων σε διαφορετικους τοπους νομης.


Ακριβώς οτι εκανε ο Νικος Αρσενόπουλος και γλυτωσε απο καθε προβλημα και ο οποιος «παραπονειται» σημερα, οτι κουραστηκε να τοποθετει καινουργια πλαισια. Οι κυψελες τους εγιναν αισίως 30άρες.


Τα πλήρη στοιχεία του Δημήτρη και του Νίκου ειναι στην διαθεση καθε σοβαρα ενδιαφερομενου.


Με φιλικους χαιρετισμους

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ

Τηλεφ. 210-9823241 /6944-710993

e-mail: info@bees-aloevera.com

http://bees-aloevera.blogspot.com





Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΗΨΙΓΟΝΙΑ - Ιστιαία Ευβοιας

Μελισσοκόμος - ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ - Ιστιαια, Ευβοιας

Αρχες Αυγουστου 2007, εμφανισθηκαν συμπτωματα ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΣΗΨΙΓΟΝΙΑΣ, σε μια κυψελη στο μελισσοκομειο του

  • Η κυψελη απομονωθηκε απο τα υπολοιπα μελισσια και μεταφερθηκε σε διαφορετικο χωρο.(αναρωτηριο).
  • Η Σηψηγονια ειχε προσβαλλει 2 πλαισια γεματα γονο.
  • Η διαγνωση που εγινε απο τον Αντωνη , εδειχνε τρυπες στα καλυματα του γονου, και εντονη δυσοσμια σαπιλας που υπηρχε στην κυψελη.
Ετσι συμπεραινεται οτι η παθηση ανεκαλυφθη οταν ειχε φθασει σε προχωρημενο σταδιο.

Τα δυο πλαισια με τον προσβεβλημενο γονο αφαιρεθηκαν απο την κυψελη και καηκαν.

Σε συννενοηση με τον Αντωνη, τοποθετήθηκε αμεσα μεσα στην κυψέλη Χυμος Αλοης Βερα Νο 15, ταμπλετες Προπολης Νο 26 αναμεμιγμενα με αχνη ζαχαρη, διχως την προσθήκη νερου. ζυμαρι)

Μετα απο 48 ωρες εγινε ψεκασμος του ολοκληρου του μελισσιου (οπως και για την Νοζεμιαση), με ενισχυμενη ομως αναλογια Χυμου

Σε περιοδο 5 ημερων μετα την εφαρμογη, προς μεγαλη εκπληξη, ανακουφιση και ικανοποιηση, ο Αντωνης παρετηρησε την παραγωγη νεου υγιεστατου γονου.

Για ακομη μεγαλυτερη προστασια ο Αντωνης εκανε ακομη ενα ψεκασμο στις 17/8/2007, εκλεισε την κυψελη και την επιθεωρησε μια εβδομαδα αργοτερα.

Η παρατηρησε του Αντωνη ηταν οτι, εκτος απο την εξαλειψη των συμπτωματων της Σηψηγονιας, η αποκατασταση της υγειας των μελισσων ηταν πλεον εμφανης.

Ο Αντωνης κατεληξε στο συμπερασμα οτι η εφαρμογη δια ψεκασμου, οπως συνισταται απο το Κεντρο μας, ειναι η πιο αποτελεσματικη μεθοδος για γρηγορα αποτελεσματα.

Ο Αντωνης εκφραζει μια συγκρατημενη αισιοδοξια για το τελικο αποτελεσμα, πιστευοντας εστω με επιφυλαξη, οτι πλησιαζει το τελος των δυσαρεστων καταστασεων που ταλαιπωρουν τους μελισσοκομους.

Η αισιοδοξια του αυτη πηγαζει απο το γεγονος οτι αλλοι μελισσοκομοι στην περιοχη Ιστιαίας οι οποιοι ενωριτερα χρησιμοποιωντας τον Χυμο Αλοης Βερα Νο 15, καταπολεμησαν με επιτυχια και την Νοζεμιαση και την Ασκοσφαιρωση. (Βλεπε ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ - ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ -Νίκος Αρσενόπουλος).

Ετσι φαινεται οτι ο Χυμος Αλοης Βερα Νο 15 θα εχει και ευργετικη επιδραση και στην καταπολεμηση της Ευρωπαικης Σηψηγονιας.

1/3/2008. συναντηση με τον Αντωνη στην κοπη της πιττας του Μελισσοκομικου Συνεταιρισμου Ιστιαίας. Αναφέρθηκε οτι δεν υπαρχει ιχνος κρούσματος Ευρωπαικης Σηψηγονίας στα μελισσια του.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλεφ. 6944-710993

ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ - ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΤΡΙΧΩΝΙΔΟΣ

Μελισσοκόμος - Γιολδάσης Κωστας -Ραραβολα Τριχωνίδος, Αιτολωακαρνανιας,

Ενα μηνα μετα το περας των εφαρμογων για την καταπολεμηση της Δυσεντερίας,(Βλεπε ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ), παρατηρησε οτι πληθυσμος στις κυψέλες αυξήθηκε κατα 100%.

Θέλησε να μαθει ποια ειναι η αιτια που προκαλει αυτην την αυξηση του πληθυσμου.

Εξηγήσαμε στον Κώστα, οτι στον αιμολεμφο των βασιλισσων κυκλοφορουν και τα αμινοξεα τα οποια συμβαλλουν στην σωστη λειτουργία του οργανισμου, ειδικα δε κατα την περιοδον της ωοτοκίας.
Σύμφωνα δε με τις υπαρχουσες ερευνες διαφορων Πανεπιστημιακων Εντομολογικων Ινστιντουτων του εξωτερικου που ειναι δημοσιευμένες στο Διαδίκτυο, ενα απο τα αμινοξεα που παιζουν σημαντικο ρολο κατα την διαρκεια της ωοτοκίας ειναι η ΠΡΟΛΙΝΗ.

  • Στον Χυμο Αλοης Βερα Νο 15 περιεχονται 20 αμινοξεα και μεταξυ αυτων και ΠΡΟΛΙΝΗ και μαλιστα σε υψηλές ποσοτητες.
  • Στις Ταμπλετες Γύρης Νο 26 περιεχονται 22 αμινοξεα και φυσικα μεταξυ αυτων και ΠΡΟΛΙΝΗ.
  • Στις ταμπλετες Προπολης Νο 27 περιεχονται επισης 22 αμινοξέα και μεταξύ αυτων και ΠΡΟΛΙΝΗ.

Οταν ο Κωστας ψεκαζε τις μελισσες με τον Χυμο Αλοης Βέρα, οι μελισσες οι οποιες επαιρναν το χυμο η μια απο την αλλη, τον μετετρεπαν σε τροφη και ταιζαν την βασιλισσα ουσιαστικα με προσθετες ποσοτητες ΠΡΟΛΙΝΗΣ. Αυτο ειχε σαν συνεπεια την αυξημενη ωοτοκία και την μετεπειτα αυξηση του πληθυσμου.

Ο Κωστας εδωσε δειγμα του Χυμου Αλοης Βερα σε Χημειο του Αγρινιου, και το Χημειο διαβεβαιωσε τον Κωστα οτι ο Χυμος περιεχει μεγαλες ποσοτητες ΠΡΟΛΙΝΗΣ και για αυτο παρουσιασθηκε αυξημενος γονος.
Απο το Χημειο πληροφορησαν επισης τον Κωστα οτι ΠΡΟΛΙΝΗ βρισκεται και στον κροκο του αυγου, αλλα χρειαζονται 120 περιπου αυγα για να δωσουν την ιδια ποσοτητα ΠΡΟΛΙΝΗΣ που περιεχει ο Χυμος της Αλοης Βερα.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλεφ. 6944-719-993

ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ - ΚΑΛΥΜΝΟΣ

-Μελισσοκομος ΠΑΤΕΡΑΣ ΘΕΟΦΙΛΗΣ Καλυμνος

21/10/2007. Ο Θεοφιλης αντιμετωπιζε πολλες δυσάρεστες καταστασεις, οπως και ολοι οι μελισσοκομοι της Νησιωτικης αλλα και της Ηπειρωτικης Ελλαδας. Στην Καλυμνο τα πραγματα ηταν βεβαια πολυ χειροτερα απο την παντελη ελλειψη ανθοφοριας, λογω της παρατεταμενης ανομβρίας και της μορφολογίας του εδαφους. (Βραχώδης νησος).
Για να βοηθήσει τα μελισσια του τα ειχε μετεφερει προηγουμένως στην Κω και μετα την επαναφορα τους στην Καλυμνο διαπιστωσε τα εξης:

  • Νοζεμιαση: Προσβολη ολων των κυψελων απο Νοζεμιαση οξειας μορφης με παρουσια περιττωμάτων εντος και εκτος κυψελων και στον περιβαλοντα χωρο.
  • Ελλειψη γονου.
  • Απώλεις πληθυσμου.
  • Ολες οι αιτιες αποδιδονταν στην παντλεη ελλειψη ανθοφοριας και παραπεταμενη ανομβρια.
Στο διαστημα 26/9 - 10/10 2007 Εγιναν τρεις εφαρμογες με τους Χυμους Αλοης Βερα Νο 15 ψεκαζοντας το μιγμα κατ' ευθείαν επανω στις μελισσες.
Μετα το περας των εφαρμογων τα συμπτωματα της Νοζεμιασης εδειξαν να εξαφανιζονται.
Μερικες ημερες αργοτερα τα συμπτώματα της Νοζεμιασης εκαναν παλι την εμφανιση τους, υποδηλωνοντας το γεγονος οτι το στελεχη της Νοζεμιασης και περισσοτερα ηταν απο οτι αρχικα ειχε υπολογισθει αλλα εγιναν και ανθεκτικώτερα.

23/10/2007 Συστησαμε στον Θεοφιλη την επαναληψη των εφαρμογων με ψεκασμο, με τον εμπλουτισμο των Χυμων Αλοης Βερα Νο 15 με ταμπλετες Προπολης Νο 27 με σκοπο την συνδυασμενη αυξηση της μικροβιοκτονου δρασης της Αλοης Βερα και της Προπολης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Κατα την περίοδο 25-10 /10-11-2007 εγινε η επαναληψη των εφαρμογων με το ανωτερω μιγμα. Μετα το περας των εφαρμογων ολα τα συμπτώματα της Νοζεμιασης εξαφανίστηκαν οριστικα.
20/4/2008 Τελευταία αναφορα απο τον Θεοφίλη. Πολυ δυναυα μελισσια. Κανενα κρουσμα Νοζεμίασης η αλλης πάθησης.

Το δ'υσκολο περιστατικο αυτο, ερχεται να επιβεβαιωσει και να υπογραμισει το γεγονος οτι ακομη επειτα και απο μια "αποτυχημενη" προσπαθεια ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΜΕ αλλα ουτε ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΩ.
Το ειπαμε χιλιαδες φορες και θα το ξαναπουμε. η Αλοη Βέρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΕΙΑ κατα "παντος νοσου και μ,,,,,,,ς".

Μπορει να αποκαλειται και "θαυματουργο φυτο", αλλα θαυματα απο μονη της δεν κανει.
Χρειαζεται και η ανθρωπινη παρεμβαση και σκεψη αλλα και υπομονη και επιμονη, που δυστυχως δεν διαθετουν ολοι οι ανθρωποι.

Δεν ειναι πλεον συμπτωση, οτι οσοι πλεον προβαίνουν σε περιοδικες προληπτικες εφαρμογες τεσσερις-πεντε φορες τον χρονο, οχι μονον δεν αντιμετωπιζουν καμμια παθηση, αλλα διατηρουν τα μελισσια τους με μια απιστευτη ευεξια καθ' ολη την διαρκεια του χρονου και βλεπουν τα μελισσια τους να πολλαπλασιαζονται διαρκως.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλεφ. 6944-710993

ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ -ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ - ΚΩΣ

Μελισσοκομος ΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ -Αντιμαχεια—Κως

Νοζεμίαση προσεβαλλε τα μελισσια του Αργύρη τον Σεπτεμβριο του 2007.

Τα συμπτωματα εμφανη. Περιττωματα μεσα και εξω απο τις κυψελες και στον περιβαλοντα χωρο. Οι μέλισσες παρουσιαζαν μεγαλη νωθροτητα. Ο πληθυσμος των κυψελων κυμαινονταν απο 5-7 πλαίσια η καθε μια.

Εκανε 3 επαναληπτικες εφαρμογες ανα 5 ημερες με ψεκασμο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
  • 1/10/2007 Πρώτη εφαρμογη.
  • 6/10/2007 Δεύτερη εφαρμογη. Σαν αποτελεσμα της πρωτης εφαρμογης παρατηρήθηκε μειωση των περιττωματων μεσα στις κυψελες, υπολογιζομενη κατα 50%.
  • 12/10/2007 Τρίτη εφαρμογη. Σαν αποτελεσμα της δεύτερης εφαρμογης παρατηρηθηκε η εξαφανιση των περιτωματων απο το εσωτερικο των κυψελων, και υπαρξης περιτωματων στην εισοδο των κυψελων και στο περιβαλοντα χωρο. Υπολογιζομενη μείωση 70%.
  • 18/10/2008 Επιθεώρηση των κυψελων. Δεν υπαρχουν ιχνη περιττωματων πουθενα. Οι μελισσες εχουν αποκτήσει μια εξαιρετικη ευρωστια.
1/4/2008 Οι κυψελες εχουν πλεον πληθυσμο ανω των 10 πλαισίων η καθε μια.
Οπως μαλιστα δηλωσε ο Αργύρης , διατηρει πολυ δυνατα μελισσια με πολυ μεγαλη ευεξια και κινητικοτητα.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλεφ.6944-710993

ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ - ΠΑΡΑΒΟΛΑ (ΤΡΙΧΩΝΙΔΟΣ)

Μελισσοκόμος ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ -Παραβολα Τριχωνιδος

Την περιοδο Φεβρουαρίου 2007, τα μαλισσια του Κώστα προσεβληθησαν απο Δυσεντερία.
Οι μικροσκοπικες αναλύσεις εδειξαν υψηλο βαθμο προσβολης (4+).

Προμηθευτηκε Χυμους Αλοης Βερα Νο 15 για να καταπολεμήσει την Δυσεντερία.

Σε διαστημα τριαντα ημερων περίπου εκανε αλλεπαλησες τροφοδοσιες με σιροπι το οποιο ειχε εμπλουτισει με τους Χυμους.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ—ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

· Η ΔΥΣΕΝΤΕΡΙΑ εξαφανιστηκε αμεσως μετα την τριτη εφαρμογη

· Η κατασταση των μελισσιων ειναι πολυ καλη

· Τα μελισσια του εμφανιζονται πολυ δυνατα

Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΗΨΙΓΟΝΙΑ - ΣΤΥΛΙΔΑ

Μελισσοκόμος ΧΑΡΙΤΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, Στυλιδα Φθιωτιδος

Ο Θανασης ειχε διαπιστωσει σοβαρα κρουσματα Αμερικανικης Σηψηγονιας στα μελισσια του. Τα ρμφανη συμπτωματα ηταν :
Υπαρξη νεκρου γονου στις κηρηθρες, με υγρα καλυματα, βυθισμενα και σκοτεινοχρωμα, με τρυπες στα καλυματα, με μεγαλη διασπορα . Τραβωντας εξω με το σπιρτο παρουσιαζοταν μια κολλωσης ρευστη ινα καφετι χρωματος με εντονη την μυρουδια της σηψης. Τα πλαισια με τον προσβληθεντα γονο απομακρυνθηκαν.

Ο Θανασης προμηθευτηκε Χυμους Αλοης Βερα Νο 15, Ταμπλετες Προπολης Νο 27 και ταμπλετες Γυρης Νο 26 στις 10/10/2007 και αρχισε τις εφαρμογες με τον τροπο που του υποδειξαμε, δηλαδη και με ψεκασμο και με τοποθετηση μεσα στις κυψελες.

28/3/2008 ο Θανασης μας ανεφερε οτι:
•Μετα τις εφαρμογες συμπτωματα Αμερικανικης Σηψιγονιας δεν εκαναν ξανα την εμφανιση τους.
•Ο Νεος γονος που εμφανισθηκε ηταν συμπαγης, σε μεγαλο αριθμο και πολυ καθαρος.
•Επανηλθε η χαμενη ευεξια των μελισσων
•Προκευψε αυξηση του πληθυσμου κατα 100%

Το τηλεφωνο και λοιπα στοιχεια του ανωτερω ειναι στην διαθεση καθε ενδιαφερομενου.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΗΨΙΓΟΝΙΑ - ΡΟΔΟΣ

Μελισσοκόμος ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΑΒΒΑΣ , Αγιος Ισίδωρος Ρόδου.

Ο Σάββας διεπίστωσε την υπαρξη Σηψηγονίας σε αρκετά απο τα μελισσια του, η οποια ενεσκηψε μααλον απο παρακειμενο μελισσι αλλου μελισσκομου της περιοχης.

Παρετηρησε οτι:
1)Ο γόνος μεσα στις κυψέλες αρχισε να σαπίζει.
2)Ο πληθυσμος των κυψελων παρουσίαζε ραγδαία μειωση.
3)Οι μελισσες αρχισαν να χανουν το φυσιολογικό χρώμα τους

Προμηθευτηκε Χυμους Αλοης Βερα Νο 15, απο το Φερμακειο Χωριων Εμπώνας, του κ. Πολυχρόνη Γιώργου (Γλυνη-Γκουζούνα Ελευθ.) ο οποίος ειναι Συνεργάτης μας.
Ο Σάββας, για την αποφυγη περαιτερω επιδείνωσης της μολυνσης, χρησιμοποιησε νερο απο παρακείμενη πηγη και οχι του δικτύου υδρευσης, για την δημιουργια του μιγματος.

Πραγματοποιησε 3 εφαρμογες με ψεκασμο σε διαστήματα 6 ημερων κατα την περιοδο Ιαναουαρίου-Φεβρουαρίου 2008.
17/3/2008 ο Πολυχρόνης Γιώργος μας μετέφερε τα αποτελεσματα των εφαρμογων απο τον Σάββα.

•Το σαπισμα του γονου σταμάτησε κατα την διαρκεια των εφαρμογων.
•Ο νεος γονός που εμφανισθηκε, ειναι συμπαγης και πολυ δυνατος και σε πολυ μεγαλες ποσοστητες.
•Το χρωμα των μελισσων επανηλθε ζωηροτατο.
•Προεκυψε μια αυξηση πληθυσμου κατά 100%.
•Ενω ποτε στο παρελθον, κατά την ιδια εποχη ειχε παρατηρηθει υπαρξη μελιου στις κυψέλες, δυο εβδομάδες μετα το περας των εφαρμογων (τέλη Μαρτίου), βρήκε απιστευτες ποσότητες μελιου .μεσα στις κυψέλες.


Το τηλέφωνο του κ. Πολυχρόνη Γιώργου ειναι 22460-41183 για οποιον επιθυμει να παρει περισσότερες πληροφοριες.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΗΨΙΓΟΝΙΑ - ΚΕΑ

Μελισσοκόμος ΣΑΛΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Αγ. Δημητριος—ΑΘΗΝΑ

Ο Παναγιωτης ασχολειται με την ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ Μελισσοκομια. Ενω μενει μονιμα στην Αθήνα λογω εργασιας, διατηρει σταθερο μελισσοκομειο στην Κεα. Τον Σεμπτεβριο του 2007, παρετηρησε οτι σε 4 κυψελες ενεσκηψε Αμερικανικη Σηψιγονια.
Κατ’ αρχην απομακρυνε και απομονωσε τις προσβληθεισες κυψελες στο «αναρωτηριο». Αφαιρεσε τα πλαισια με τον νεκρο γονο και τα εκαψε.
Απο 14/10/2008 αρχισε εβδομαδιαιες εφαρμογες με τον Χυμο Αλοης Βερα Νο 15 και Ταμπλετες Προπολης Νο 27 και στις 4 προσβληθεισες κυψελες, αλλα και στο συνολο των κυψελων για προληπτικους λογους. Οι εφαρμογες ηταν εναλασσομενες. Η μια εφαρμογη περιελαμβανε ψεκασμο των μελισσων με Χυμο Νο 15 με την προσθκη ταμπλετων Γυρης, και η αλλα ενα πηχτο σιροπι με Χυμο και αχνη με την προσθηκη ταμπλετων Προπολης. Τα υγιη μελισσια τα ψεκαζε μονον με τον συνδυασμο Χυμου Αλοης Βερα και ταμπλετων Προπολης.
Εγιναν συνολικα 8 εβδομαδιαιες εφαρμογες ως ανωτερω.
13/3/2008 ο Παναγιωτης μας ανεφερε οτι:

•Κανενα συμπτωμα Αμερικανικης Σηψηγονιας δεν εχει κανει την επανεμφανιση του.
•Η υγεια και ευεξια των ολοκληρου του πληθυσμου των μελισσων ευρισκεται στο υψηλοτερο σταδιο.
•Οι αρχικα απομονωθεισες κυψελες συνενωθηκαν με τις υπολοιπες.
•Ο νεος γονος εμφανισθηκε πολυ δυνατος και συμπαγης .

Ο Παναγιωτης προχωρα τωρα στην ενισχυση του μελισσιου του, με εφαρμογες του Χυμου Αλοης Βερα Νο 15 σε συνδυασμο με Βιταμινη Β12, για την αυξηση παραγωγης γονου και πληθυσμου.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΗΨΙΓΟΝΙΑ - ΚΩΣ

ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, Καρδαμαινα– Κως,

Στις 12/10 ο Μανωλης μας ειδοποιησε οτι παρετηρησε συμπτωματα Αμερικανικης Σηψηγονιας σε 300 μελισσια. Αποτελεσμα της παθησης αυτης ηταν σε πανω απο τα μισα μελισσια ο πληθυσμος να ειχε μειωθει στα 3 πλαισια ανα κυψελη.
Εφαρμοζοντας την συνδυασμενη εφαρμογη ητοι ψεκασμου με Χυμο Αλοης Βερα Νο 15, και αναμιξη ταμπλετων Γυρης Νο 26 και Προπολης Νο 27, και ψεκαζοντας το συνολο του πληθυσμου με αυτο μιγμα, και τοποθετωντας στις βαρεια προσβλεβλημενες κυψελες το «ζυμαρι» απο Χυμο ,ταμπλετες και αχνης, την επομενη του ψεκασμου. Συνολικα τεσσερες φορες, στις 5/11/2007 μας ειδοποιησε οτι:

•Αποκατεσταθηκε η υγεια ολων των πολυ αρρωστων μελισσων και ειδικα των πολυ αδυνατων πληθυσμων.
•Παρατηρει πλεον μια γενικευμενη ευεξια σε ολοκληρο τον πληθυσμο, με τις μελισσες να εχουν επανελθη κανονικα στις δραστηριοτητες τους.
•Ο καινουργιος γονος που εμφανισθηκε, σε μικρες ποσοτητες δειχνει κατασπρος και μεταξενιος.

Ο Μανωλης, τωρα που διαπιστωνει οτι τα μελισσια του απεκτησαν την χαμενη ευεξια και ευρωστια τους, θα κανει αλλες τρεις εφαρμογες του ΧυμουΑλοης Βερα Νο 15 με αναμιξη ταμπλετων γυρης, για να πετυχει:
Την πληρη αποτοξινωση του οργανισμου ολων των μελισσων.
Την αυξηση πληθυσμου

Θα μας κρατησει ενημερους για τις περαιτερω εξελιξεις.

ΣΗΨΙΓΟΝΙΑ -ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ

Παρακολουθώντας με μεγαλο ενδιαφερον και διαβαζοντας προσεκτικα διαφορα αρθρα για την Αμερικανικη Σηψηγονια, ,(π.χ. Ν. Βερναδακης, Κ. Μυγδαναλευρος, Ν. Σκαρεας, κλπ), αντιλαμβανομαι οτι ολα στηριζονται στις αποψεις, περαν των προσωπικων εμπειριων και ερευνων , και σε πληθος βιβλιογραφιας ξενων και Ελληνων επιστημονων , και οι οποιες αναφερονται στις διαφορες ιστοσελιδες. Ολες δε οι εκτιμησεις και συμβουλες για την αντιμετωπιση της Σηψηγονιας, Αμερικανικης και Ευρωπαικης, ειναι ταυτοσημες.
Η αντιμετωπιση της σηψηγονιας, οπως και καθε παθησης γινεται οταν η ασθενεια εχει ηδη προσβαλλει και εχει αποδεκατισει τα μελισσια, και περαν της ηδη υφισταμης οικομικης ζημιας, τα εξοδα αντιμετωπισης της ασθενειας αυτης ερχονται να επιβαρυνουν ακομη περισσοτερο, τον ηδη βεβαρυμενο απο τις απωλειες παραγωγο.(καψιμο κλπ).

Ειδικωτερα ο κ. Ν. Βερναδακης αναφερει: Για να καταπολεμήσουμε την ασθένεια θα πρέπει να αποφύγουμε όλους τους τρόπους με τους οποίους μεταδίδεται. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ασθένεια συνυπάρχει με τα μελίσσια τα οποία διαθέτουν κάτω από φυσιολογικές συνθήκες τους μηχανισμούς εκείνους που δρουν σαν “αντισώματα” και διατηρούν την ασθένεια σε χαμηλά επίπεδα. Η εξασθένηση γενικά του μελισσιού οδηγεί σε διατάραξη αυτής της ισορροπίας και κατ’ επέκταση στην εξάπλωση της ασθένειας

Μικροβια οπως ο Στρεπτοκοκος, Σταφυλοκκος, E-coli κ.α., ειναι μια απο τις αιτιες και συνισταμενη των παθησεων αυτων. Σε μια απο τις μελετες που εγινε απο την φημισμενη Baylor Dental School , του Τεξας με ερευνητες τους Eugene Zimmerman –D.D.S., Διευθυντη της Παθολογιας Στοματικης κοιλοτητας και την Ruth Sims, Ph. D. ειδικευμενη στην ιολογια, διαπιστωνεται οτι το περιεχομενο του χυμου της Αλοης Βερα καταπολεμα με απολυτη επιτυχια αυτου του ειδους τα μικροβια, επιβεβαιωνοντας ετσι την μηκυτοκτονο και βακτηριοκτονο δραση του.
Στα ευρηματα αυτης της ερευνας θα παρατηρησουμε οτι ο χρονος που απαιτειται για να σκοτωθουν τα μικροβια ειναι μολις 24 ωρες, η μικροτερη περιεκτικοτητα Αλοης ειναι 70%. Ολα τα προιοντα Αλοης Βερα προοριζομενα για φαρμακευτικη χρηση περιεχουν σαν βαση το 70% Σταθεροποιημενο Ζελε Αλοης Βερα, ενω σε ορισμενα προιοντα το ποσοστο αυτο αυξανεται στο 85%, 90% και 100% οπως συμβαινει στον Χυμο Αλοης Βερα Νο 15, οποιος περιεχει 99% Σταθεροποιημενο Ζελε Αλοης Βερα. (Η ερευνα στην διαθεση καθε ενδιαφερομενου).

Μια αλλη ερευνα η οποια εγινε το 1978, απο τον Dr. Jean Setterstrom, Ph. D. Στην βακτηριολογια και υπευθυνο του Walter Reed Στρατιωτικου Κεντρου Ερευνων, χρησιμοποιηθηκε ο Χυμος Αλοης Βερα σε διαφορα ποσοστα διαλυματος, για να εξακριβωθει η δραστηριοτητα τους εναντιον διαφορων μικροβιων συμπεριλαμβανομενων αυτων που ερευνηθησαν απο τους Sims/Zimmerman.
Απο την ερευνα προεκυψε οτι ο Χυμος Αλος Βερα σε διαλλυμα 40% και 45% κατεστρεψε ολα τα βακτηρια σε διαστημα 16 ωρων, δηλαδη οκτω ωρες νωριτερα απο την ερευνα των Sims/ Zimmerman.

Ο παραγομενος υπο της Forever Living Products Χυμος Αλοης Βερα Gel No 15 ειναι περιεκτικοτητος 99 % σε ζελε Αλοης.
Επομενως, δεν υπαρχει κατι μαγικο και ανεξηγητο για τις ιδιοτητες και επιδρασεις της Αλοης Βερα, παρα μονον τα συστατικα της τα οποια προκαλουν αυτα τα αποτελεσματα. Τωρα ισως να γινεται αντιληπτο γιατι στις περισσοτερες παθησεις, σε συνδυασμο με την προτεινομενη αγωγη με αλλα προιοντα, διδεται και ο Χυμος Αλοης Βερα Νο 15.

Περαν των αλλων ιδιοτητων, εχει την ικανοτητα να σκοτωνει μια σειρα βακτηριων και μικροβιων(μεταξυ αλλων και του Κολιβακκιλου, Μικροσποριδιου Nosema Apis υπευθυνου για την Νοζεμιαση και του μύκητα Ascosphaera apis υπευθυνου για την Ασκοσφαιρωση) τα οποια αναπτυσονται και μεσα στον οργανισμο και εκτος απο την αναπτυξη τους σε τοπικα φαινομενα, να διασπα τα νεκρα κυτταρα και να τα επανα-ενεργοποιει, ενισχυοντας με αυτον τον τροπο το ανοσοποιητικο συστημα εχοντας σαν φυσικο επακολουθο την ισχυρη αμυντικη ικανοτητα του οργανισμου.

Επομενως εφ’ οσον η Σηψηγονια προκαλειται απο μικροβια οπως και ο Στρεπτοκκοκος,
εκφραζεται η βεβαιοτητα οτι μια προληπτικη αγωγη των μελισσων με τον ψεκασμο τους με τον Χυμο Αλοης Βερα Νο 15, και με την αναμειξι Ταμπλετων Προπολης Νο 27, περιοδικα (δυο -τρεις φορες τον χρονο) ειναι πολυ πιθανον οτι θα βοηθησει στην αποτροπη αυτων των καταστασεων.

Αν μαλιστα λαβουμε υπ’ οψιν μας και απο την μεχρι τουδε μικρη εμπειρια μας στον χωρο της μελισσοκομιας και τις παθησεις των μελισσων, εχουμε βγαλει τα εξης κυρια συμπερασματα:

Απο την μια πλευρα:
Η χρηση χημικων φαρμακων απαγορευεται .
Για καμμια απο τις παθησεις η ασθενειες των μελισσων, δεν υπαρχει φαρμακο για την καταπολεμηση τους.
Σε ολες τις καταστασεις το εξασθενησμενο πεπτικο και ανοσοποιητικο συστημα, (το οποιο προσβαλλεται απο τα διαφορα ικροβια) ειναι η βασικη αιτια των παθησεων αυτων.
Απο την αλλη πλευρα:
Τα συστατικα τα οποια περιεχονται στο σταθεροποιημενο ζελε της Αλοης Βερα, απο το οποιο και αποτελειται κατα 99% ο Χυμος Αλοης Βερα Νο 15, δρωντας συνεργετικα μεταξυ τους τους δρουν ευργετικα κυριως στο πεπτικο και ανοσοποιητικο συστημα καθε οργανισμου.

Κατι που ισως δεν εχει γινει απολυτα κατανοητο ειναι οτι ο Χυμος της Αλοης Βερα δεν αποβαλλεται απο τον οργανισμο, αλλα απορροφαται μεσω του επιθηλιακου ιστου και του κυκλοφορικου συστηματος. Εκτος λοιπον απο την ισχυροποιηση του ανοσοποιητικου συστηματος του οργανισμου, ειναι προφανης και και ο λογος για τον οποιο δεν υπαρχουν καταλοιπα στο παραγομενο προιον.

Εμεις δεν προσπαθουμε να παριστανουμε τους ειδικους, η να κανουμε διαγνωσεις. Διαγνωσεις τις κανουν οι ειδικοι επιστημονες του κλαδου Μελισσοκομιας και εσεις οι Μελισσοκομοι, και εμεις απλα βασει των διαγνωσεων αυτων καθως και των ευρηματων και μελετων, συγκρινουμε και αντιπαραθετουμε τις διαφορες μελετες και ερευνες για την δραση του Ζελε της Αλοης Βερα, καταγραφουμε τα αποτελεσματα χρησης των προιοντων μας δημοσιευντας τις εμπειριες των Συνεργαζομενων Μελισσοκομων οι οποιοι προβαινουν στην χρηση αυτων των προιοντων και εκφραζουμε τις αποψεις μας.

Εμεις πιστευουμε ακραδαντα οτι με βαση τα συστατικα του Χυμου Αλοης Βερα και των ταμπλετων Προπολης, το πεπτικο τους συστημα των μελισσων θα αποτοξινωθει απο μικροβια και τοξινες και το ανοσοποιητικο συστημα τους θα ισχυροποιηθει σημαντικα με αποτελεσμα την καταπολεμηση απο τον οργανισμο των μικροβιων και αποφυγη της σηψης του γονου.

Αυτο επιβεναιωνεται και απο τα κρουσματα Σηψηγονιας που αντιμετωπισαμε, μεχρι σημερα με εξαιρετικα αποτελεσματα.

Αυτο αλλωστε συνεπαγεται και απο την γνωμη των ειδημονων οι οποιοι αναφερουν οτι « Όπως άλλωστε έχει χιλιοειπωθεί, δυνατά μελίσσια, όπως κάθε δυνατός οργανισμός, παρουσιάζουν υψηλή άμυνα ενάντια σε κάθε ασθένεια»

Η Αλοη Βερα δεν κανει τιποτε παραπανω απο το να βοηθα στην αποκατασταση παθησεων του πεπτικου συστηματος και στην ενισχυση του ανοσοποιοτικου συστηματος με αποτελεσμα την ισχυροποιηση της αμυνας του καθε οργανισμου.

ΑΣΚΟΣΦΑΙΡΩΣΗ ΓΕΝΙΚΑ

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ
Ανακεφαλαιωνοντας και συνοψιζοντας τα οσα γνωριζουμε για τις Δευτερευουσες παθησεις του γονου και λαμβανοντας υπ’ οψιν τις επισημανσεις:

Του τμηματος Μελισσοκομιας του Βρεταννικου Υπουργειου Γεωργιας
«…...Στις πολύ βαριά μολυσμένες αποικίες, οι εργατριες δεν θα είναι σε θέση να τρυπησουν όλα τα επηρεασθέντα κελλια.....»

«....Η καλύτερη μέθοδος για να διατηρηθει η κιμωλιαση σε χαμηλα επιπεδα είναι η αποτελεσματικη συντηρηση ισχυρων μελισσιων....»

“….Δυνατες αποικιες θα μειώσουν τις επιπτωσεις του σκώρου των κεριών.....»

Του κτηνιατρου –Μελισσοκομου κ. Κωνσταντινου Παλασκα:
«....ΠΡΟΛΗΨΗ. Για να αποφυγουμε την ασκοσφαιρωση διατηρουμε δυνατα μελισσια....»

(.....Η υγρασία και το κρύο σε συνδυασμό με: την πτώση της θερμοκρασίας στην περιοχή του γόνου,
η απότομη αφαίμαξη μεγάλου πληθυσμού, το τάισμα με γύρη αγνώστου προελεύσεως, ή ενίσχυση μικρών μελισσιών με περισσότερο γόνο απ’ ότι μπορούν να ζεστάνουν, είναι από τα βασικά αίτια που ευνοούν την παρουσία της ασκοσφαίρωσης στις κυψέλες....)

Του κ. Νικολαου Βερναδακη (www.geocoties.com/vernadakis_nick/melissa/bee.htm)
(......Προκαλούμενη από έναν μύκητα (apis Ascosphaera), αυτή η ασθένεια θεωρείται συνήθως ασθένεια "πίεσης", μόνο σε αδύνατο, ή στις μικρές αποικίες μελισσών (θανάτωση λογω φυτοφαρμάκων, όχι αρκετές εργάτριες, ξαφνικό κύμα ψύχους την άνοιξη κ.λπ...). Τα σπόρια του μύκητα είναι πανταχού παρόντα, αλλά μπορούν μόνο να βλαστήσουν στις προνύμφες όταν η θερμοκρασία του γόνου και πυρήνων είναι 2-3 βαθμοί κάτω από κανονικό (35 C ή 95 F)……)
Της μελετης του Cornell University, Ithaca, NY (www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez/)
«…...Οι μέλισσες παράγουν έναν γενετικο πυρετό καλυπτοντας την σφαιρα του γονου, για να προστατεψουν τον γονο απο τη μόλυνση του παθογονου μικροβιου apis Ascosphaera , το οποιο ειναι ευαιασθητο σε υψηλες θερμοκρασιες....».

Της μελετης του Institut für Zoologie, Universität, Γρκατζ, Αυστριας
«....Αυτή η ισχυρή εξάρτηση των προνυμφων απο υψηλες θερμοκρασίες αφ’ ενος, αναγκαζει τις μελισσες να παραγουν υψηλες θερμοκρασιες, να επιταχύνουν την σωστη ανάπτυξη του γονου. Αφ' ετερου, τα αποτελέσματα υποδεικνυουν ότι η ισχυρή εξάρτηση των προνυμφων απο τις υψηλες θερμοκρασίας αναγκάζει τις μέλισσες να διατηρουν μια θερμικη ομοιογενεια στις φωλιες του γονου για να αποφευχθει η καθυστερημένη ανάπτυξη του κατά τη διάρκεια των περιόδων χαμηλής θερμοκρασίας.....»
Συμπεραινουμε οτι για να γινεται δυνατη η αποφυγη των παθησεων αυτων του γονου, οι μελισσοκομοι πρεπει να φροντιζουν την διατηρηση και ισχυροποιηση του ανοσοποιητικου και πεπτικου συστηματος των μελισσων σε υψηλα επιπεδα, για να μπορουν οι μελισσες να ανταποκρινονται πληρως στα καθηκοντα τους σε μια σειρα ενεργειων που χρειαζονται.
Ενας δυνατος οργανισμος δυσκολα προσβαλλεται απο παθησεις.
Ενας δυνατος οργανισμος, επιμελειται τον γρηγορο καθαρισμο και απομακρυνση των νεκρων προνυμφων απο το εσωτερικο της κυψελης, ενω ταυτοχρονα ειναι σε θεση και να εκτελει και τα αλλα καθηκοντα του.
Ενας δυνατος οργανισμος προστατευει με με μεγαλυτερη αποτελεσματικοτητα το νεαρο γονο και τις προνυμφες, προστατευοντας το καλυτερα απο την προσβολη του απο τα παθογονα μικροβια.

Σε αντιθεση, μελισσες με εξασθενισμενο ανοσοποιητικο συστημα (κουραση, παθησεις, μολυσμενο περιβαλλον & τροφες) και με ανωμαλιες στο πεπτικο συστημα δεν ειναι ευκολο να ανταπεξελθουν στα πολλαπλα και κουραστικα καθηκοντα της καθημερινοτητος με αποτελεσμα να μην μπορουν ν’ νταποκρινονται στα καθηκοντα τους και να προστατευουν την υγεια των μελων της αποικιας, ιδιαετερα τον πληθυσμο νεαρας ηληκιας.
Σε προληπτικη βαση, η χορηγηση Χυμου Αλοης Βερα Νο 15, θα βοηθησει σημαντικα στην αποκατασταση του Πεπτικου συστηματος των μελισσων, καθως και την ισχυροποιηση του ανοσοποιητικου τους συστηματος. Ετσι το πλεον πιθανο αποτελεσμα ειναι να μην παρουσιασθει κανενα κρουσμα ασκοσφαιρωσης κατα την περιοδο παραγωγης γονου.
(Υπενθυμιζουμε την εμπερια του μελισσοκομου κ. Λυμπεροπουλου Αποστολου απο την Τριπολη, « Μηνες μετα την εφαρμογη καμμια ασθενεια δεν παρουσιασθηκε σε αυτα τα 20 μελισσια και εξακουθοει να εχει ενα πολυ δυνατο μελισσι.»)
Σε κατασταλτικη βαση, η εγκαιρη χορηγηση του Χυμου Αλοης Βερα Νο 15, θα βοηθησει σταδιακα στην βελτιωση και ενισχυση του ανοσοποιητικου συστηματος των μελισσων. Ο ργανισμος των μελισσων θα ανακουφισθει απο την ηδη υφισταμενη κοπωση, με αποτελεσμα την ταχυτερη απομακρυνση των νεκρων προνυμφων απο το εσωτερικο των κυψελων σε πολυ συντομωτερο διαστημα.
Γινεται αντιληπτο οτι οι δευτερευουσες αυτες παθησεις του γονου, μεταδιδομενες μεσω της τροφης η απο εξωτερικες μολυνσεις οι οποιες επιδρουν στις τροφες, η εξωτερικες μολυνσεις του περιβαλλοντος, επιρρεαζουν την σωστη λειτουργια και του Πεπτικου συστηματος των μελισσων. Η αποτελεσματικοτητα του Χυμου της Αλοης Βερα στην αποκασταση των παθησεων του πεπτικου συστηματος ολων των οργανισμων, βοηθα στην αποκατασταση της υγειας και ευεξιας τοσο των μελισσων αλλα και του οργανισμου των προνυμφων, ενισχυοντας την αμυνα των οργανισμων τους απεναντι στις μολυνσεις απο μικροβια και αλλων παραγοντων (μολυνση περιβαλλοντος, τροφων κλπ.).
Αυτο φαινεται να επιβεβαιωνεται και απο τις παρατηρησεις των μελισσοκομων οι οποιοι χρησιμοποιωντας τον Χυμο Αλοης Βερα για την καταπολεση της Νοζεμιασης εκτος των εκπληκτικων αποτελεσματων που ειχαν βλεποντας την Νοζεμιαση να εξαφανιζεται, δηλωσαν ολοι ανεξαιρετως οτι τα μελισσια «αγριεψαν» και επιπλεον:
Κτηνιατρος κ. Πεταλας Κ. Μετα την εφαρμογη για Νοζεμιαση στο μελισσοκομειο του πατερα του, στην Αρτα, «μεχρι σημερα Ασκοσφαιρωση δεν παρατηρηθηκε στις κυψελες»
Παπαιωαννου Σωτηρης. «Μετα την εφαρμογη για την Νοζεμιαση «παρατηρηθηκε αυξημενη παραγωγη γονου»
Αρσενοπουλος Νικολαος. « Ταυτοχρονα με την Νοζεμιαση τα μελισσια ειχαν προσβληθει κατα 90 % απο ΑΣΚΟΣΦΑΙΡΩΣΗ. 15 ημερες απο το περας της εφαρμογης για την Νοζεμιαση, η Ασκοσφαιρωση εξαλειφθηκε ολοσχεως»
Τζεκος Παυλος. Η Νοζεμιαση εξαφανιστηκε.Ο πληθυσμος του μελισσιου αυξηθηξε ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.
Απο τις ανωτερω παρατηρησεις των μελισσοκομων, αλλα και αυτων που ακολουθουν, και κρινοντας απο τα μεχρι τουδε αποτελεσματα, πιστευουμε πως αν σε προληπτικη βαση, γινεται η χορηγηση του Χυμου Αλοης Βερα Νο 15, κατα περιοδους (ωοτοκια-ξεχειμωνιασμα—μεταφορα-μελισσων-κατα την διαρκεια συλλογης γυρης), το ανοσοποιητικο συστημα των μελισσων θα παραμενει εξαιρετικα ενισχυμενο, ενω το πεπτικο τους συστημα θα αποτοξινωνεται απο τις επιβαρυντικες ουσιες.
Ολα αυτα σημαινουν ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ που θα οδηγουν και στην μεγαλυτερη παραγομενη ποσοτητα μελιου με συνεπεια Μεγαλυτερο κερδος για τον παραγωγο.
Μελισσοκόμοι οπως ο Χρηστος Γρίλλης απο την Λέρο, Γεωπονοι Μελισσοκομίας οπως ο Μιχάλης Χατζηκαντής απο την Ροδο, συνιστουν τον συνδυασμο χορηγησης του χυμου με την ταυτοχρονη χορηγηση ταμπλεττων Γυρης Νο 26(βοηθα, περαν των αλλων ιδιοτητων, εξαιρετικα και στην καταπολεμηση παθησεων του αναπνευστικου συστηματος) και ταμπλετων Βιταμινης Β12 με Φολικό Οξύ Νο 188, (εξισορροπηση Νευρικου Συστήματος, σωστή αναπτυξη των φαρυφφικων αδένων) για ακομη μεγαλυτερη αντιμικροβιακη δραση, αυξημενη ωοτοκία και ΣΥΜΠΑΓΗ ΓΟΝΟ απο τοίχο-σε-τοιχο των πλαισίων.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν ειναι ευκολο να κάνει κάποιος το πρώτο βημα.

Στην πραγματικότητα ειναι το δυσκολώτερο πραγμα στην ζωή.

Οταν μαλιστα μιλαμε για νεα προιοντα στην Μελισσοκομία, ο κόσμος δικαιολογημενα φοβαται απο καταστασεις του παρελθοντος, και ο φοβος αυτος τους κανει ακομη περισσοτερο διστακτικους.
Συνήθως, ειναι ο φοβος για το "αγνωστο", "μη δοκιμασμενο", "απουσία επιστημονικων μελετων".

Ενας κτηνίατρος, ο Κώστας Πεταλας,(Αστακός), αναρωτηθηκε τον Ιούνιο του 2006. Αφου με την Αλοη βέρα εχω καταφερει να εχω τοσα πολλα και θαυμαστα αποτελέσματ στα ζωα, τι με εμποδιζει να κανω μια δοκιμη στα μελισσια του πατέρα μου και να τον γλυτώσω απο τις επιπτώσεις της Νοζεμιασης και μαλιστα μερικες εβδομαδες πριν απο τον τρύγο?

Ετσι αρχισε η ιστορια της Αλόης Βερα στην Μελισσοκομια και για μια ακόμη φορα η ιστορία αυτη ξεκινησε απο την Ελλαδα, επιβεβαιωνοντας περίτρανα οτι η Ιστορία μας διαρκως επαναλμβάνεται.

Ενας απο τους μελισσοκομους, ο κ. Στεφανης Ευάγγελος,(Μακρακώμη - "Αγρια Μελισσα"), ειχε πει οτι θα ηθελε να δει τα προιοντα της Αλοης να "δουλεύουν για μερικα χρονια πριν αποφασισει να τα χρησιμοποιησει.

Ενας αλλος, ο Γιανοππαππας Ελευθεριος-Βενιζέλος, (Χίος), ειχε πει οτι δεν γνωριζε αρκετα για την Αλοη Βέρα, για να μπορεσει να κανει το πρωτο βημα.

Μια αλλη, η Ανδρεαδάκη Φόνη, (Αλικαρνασσός - Κρητη) ειχε πει οτι δεν ειχε ιδεα γιατι πραγμα μιλαμε.

Ο Νικος Αρσενοπουλος, (Ιστιαια- Ευβοια), ρώτησε εαν τα προιοντα Αλόης ειναι απολυτα φυσικα, και εαν υπαρχει σε αυτα καποια προσμιξη συνθετικων η αλλων στοιχειων και εαν αφήνει κατάλοιπα στο μέλι..

Ο Κωστας Γιολβάσης,(Παράβολα -Ατωλοακρνανίας), μη πιστευοντας στα ματιια του, απο τα αποτελεσματα που εβλεπε,(Αυξηση γόνου και πληθυσμου) εδωσε στο Χημειο δειγμα του Χυμου Αλοης Βερα, για να διαπιστωσει οτι οντως μεταξυ των αμινοξεων που περιεχει το ζελε Αλοης υπαρχει και Προλίνη, η οποια βοηθα αποτελεσματικα τις βασίλισσες κατα την ωοτοκια.

Ο Χαράλαμπος Κατσιδονιώτης (Ιεράπετρα-Κρητη), την πρωτη φορα που δοκιμασε τα προιοντα, αναρωτιοταν εαν αυτη η ευεξια των μελισσων και η αυξηση πληθυσμου οφείλετο στην χρηση της Αλοης Βέρα, η στην επικρατουσα ανθοφορια?

Η κυρια Χατζινα Φανη, του Μελισσοκομικου Κεντρου Αγιου Μάμα Χαλκιδικης, εκπληκτη διαπιστωσε οτι στο δειγμα του μελισσοκομου Παυλιδη Ευαγγελου (Λιτοχωρο-Πιερίας), υπηρχαν 5500 σπορια Νοζεμιασης και μετα το περας των εφαρμογων, βρεθηκαν μονον 250 σπορια, και φυσικα και πολυ λογικα διερωταται "ειναι δυνατον αυτο το αποτελεσμα να προκαλειται απο την Αλόη Βερα?".

Αυτα τα ερωτηματα δεν τους εμποδισαν ομως να προβουν και να συνεχιζουν να προβαίνουν στην χρηση του Χυμου Αλοης Βέρα Νο 15 καθώς και των προιοντων της FOREVER LIVING PRODUCTS καθ' ολη την διαρκεια του χρονου, οπως δεν εμποδισαν και αλλους 400 περίπου μελισσοκομους απο ολη την χωρα να χρησιμοποιουν τα προϊόντα αυτα με εξαιρετικα αποτελεσματα.

Τους γνωρίζετε. Ρωτήστε τους.

Αυτα τα αποτελεσματα, μας οδηγησαν στην δημιουργια του "ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ", το οποιο πλαισιώνεται απο μελισσοκομους, κτηνιατρους και γεωπονους μελισσοκομίας, που σκοπο εχει την εξυπηρετηση των μελισσοκομων ολης της χώρας, την παροχη βοηθειας για την αντιμετώπιση των χρονιζοντων προβληματων, την αποφυγη απωλειων, και την αυξηση της παραγομενης ποσοτητος αγνου μελιου, αριστης ποιοτητας.

Τον αυθεντικο Χυμο Αλοης Βέρα Νο 15, εγκεκριμενο για το περιεχομενο του απο το Γ.Χ.Κ (Αριθ. Εγκρίσεως 3007611/1092/96/14-4-98) καθως και τα αλλα εγκεκριμενα αρμοδιως προϊοντα της Forever, καθως και για την παροχη τεχνικης υποστηρηξης και βοηθειας στην αντιμετώπιση των διαφόρων προβληματων που σας απασχολουν, θα τα βρειτε στο:

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Αλεξανδρος Κουτρουμανιδης
Ανεξαρτητος Συνεργατης FLP
Τηλεφ. 6944-710993
e-mail: info@bees-aloevera.com


και στους κατα τοπους Συνεργάτες μας.

ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Η Κρητη ειναι μια περιοχη ξεχωριστου ενδιαφεροντος σε οτι αφορα την Νοζεμαση. Οι μελισσοκομοι του Νομου Λασηθιου, Ηρακλειου και Ρεθυμνου, μας αναφερουν στην σχεδον απολυτη πλειοψηφια οτι τα αποτελεσματα απο τις εφαρμογες του Χυμου Αλοης Βερα κρινονται απολυτα ικανοποιητικα κατα της Νοζεμιασης, αλλα και κατα της Ασκοσφαιρωσης. Η δε αυξηση πληθυσμου μτα τις εφαρμογες με τα προιοντα Αλοης Βερα κυμαινεται στο 100% και ανω..

Στο Νομο Χανιων τα πραγματα δυσκολευουν αρκετα. Η αυξημενη υγρασια που υπαρχει σε ολοκληρο τον νομο καθ’ ολη την διαρκεια του χρονου θεωρειται οτι παιζει πολυ σοβαρο ανασταλτικο ρολο στην προσπαθεια καταπολεμησης της Νοζεμιασης με τον κλασσικο τροπο εφαρμογης του Χυμου Αλοης Βερα.

Σας παραδειγμα μπορουμε να αναφερουμε τις παρατηρησεις του συνεργατη μας-μελισσοκομου του Νομου Χανιων, ο οποιος με βαση την μικροσκοπικη εξεταση που εκανε για Νοζεμιαση πριν απο την εφαρμογη,περι το τελος Σεμπτεμβριου 2007, ειχε διαπιστωμενη Νοζεμιαση 3+.

Η πρωτη εφαρμογη ξεκινησε την 27/9 . Η δευτερη εφαρμογη εγινε στις 02/10, Στις 4/10 τα αποτελεσματα της εφαρμογης ηταν η μειωση των σποριων Νοζεμιασης κατα 1+. Κατα την 3η εφαρμογη συνεστηθηκε η αυξηση της δοσολογιας του χυμου .

Ενω προσκαιρα εδεiξε να μειωνεται η Νοζεμιαση, επανηλθε μετ’ ολιγον δριμυτερη.
Οι ιδιατερες συνθηκες υγρασιας που επικρατουν στον Νομο Χανιων, σε συνδυασμο με την αναποτελεσματικοτητα του Χυμου Αλοης Βερα, μας εδωσε το εναυσμα για ακομη περισσοτερη ερευνα για τροπους αντιμετωπισεως της Νοζεμιασης.

Συμβουλευομενοι αρκετους συνεργατες μας-μελισσοκομους καταληξαμε στην εξης διαδικασια.

1. Να διακοπει αμεσως καθε μορφης υγρη τροφη. Να μην γινεται χορηγηση της Αλοης Βερα με ραντισμα, η εγχυση, η αναμιξη με σιροπι. Η χορηγηση χυμου Αλοης, αλλα και τροφης να γινεται μονο με ζυμαρι.

2. Να παρασκευασθει ενα ζυμαρι απο 100 κιλα ζαχαρη σπασμενη σε αχνη, 18 κιλα μελι και 3 κιλα νερο και σε αυτο να προστεθει ενας Χυμος Αλοης Βερα Νο 15, 50 ταμπλετες Γυρης Νο 26, 30 ταμπλετες Προποπολης Νο 27 και 30 ταμπλετες Βιταμινης Β 12 , Νο 118. Απο το ζυμαρι αυτο να παρασκευασθουν κατα 50% πιτες του ενος κιλου και κατα το υπολοιπο 50% πιτες του μισου κιλου.

3. Να διαχωρισθουν τα μελισσια σε τρεις ομαδες.Η μια ομαδα απο 50 κυψελες (10 πλαισιων) να τροφοδοτηθει με τις πιττες του ενος κιλου. Η αλλη ομαδα απο 50 κυψελες (10 πλαισιων) να τροφοδοτηθει με πιττες του μισου κιλου. Η τριτη ομαδα να παραμενει ως εχει, σαν μαρτυρας για την παρακολουθηση και συγκριση για την συμπεριφορα των μελισσων. Μολις οι πιτες καταναλωθουν και αφου βεβαιωθουμε οτι οι μελισσες εχουν αναγκη απο τροφη, επαναλαμβανουμε την ιδια διαδικασια αλλες δυο εως και τρεις φορες ακομη, συλλεγοντας εν τω μεταξυ δειγματα για αναλυση, μετα απο καθε τοποθετηση των πιτων.

4. Λογω του υψηλου βαθμου υγρασιας που επικρατει στο εξωτερικο περιβαλλον, εικαζεται οτι ο βαθμος υγρασιας στο εσωτερικο της κυψελης πιθανον να ειναι ακομη μεγαλυτερος. Η ζεστη που δημιουργειται στο εσωτερικο της κυψελης ανερχεται φυσιλογικα στο επανω μερος της κυψελης, με αποτελεσμα να δημιουργουνται υδρατμοι, τα σταγονιδια των οποιων πεφτουν παλι στο εσωτερικο της κυψελης, αυξανοντας τον βαθμο υγρασιας.

5. Προτεινεται λοιπον, να ανοιχθει το ενα παραθυρακι απο το ανω μερος της κυψελης για να επιτευχθει ο εξαερισμος της κυψελης. Η κυψελη με το ανοιχτο παραθυρακι να ειναι στραμενη προς Νοτο για να αποφευχθει η πιθανοτητα εισδοχης κρυου αερα σε περιπτωση μεταβολης του ανεμου σε βορεινο.

6. Για την αποφυγη δημιουργιας υδρατμων, τα πλαισια να καλυφθουν με ενα τεντοπανο, απο τους πορους του οποιου η θερμοτητα που αναπτυσεται στο εσωτερικο της κυψελης θα βγαινει επανω απο τα πλαισια, στο ανω μερος της κυψελης, ενω ταυτοχρονα δεν θα επιτρεπει την εισροη σταγονιδιων υδρατων απο το εξωτερικο περιβαλλον μεσα στα πλαισια.

7. Μπορει επισης αντι τεντοπανου, να τοποθετηθει ενα φυλλο εφημεριδος, επανω απο τα πλαισια, το οποιο ενω θα μαζευει την υγρασια, θα στεγνωσει αμεσως απο την εισροη αερα μεσα στις κυψελες. Προσοχη ομως το κοψιμο του φυλλου να ειναι ακριβως στις διαστασεις της κυψελης και να μην περισευει εκτος κυψελης, διοτι ετσι θα μαζευει την υγρασια του περιβαλλοντος χώρου.

8. Να τοποθετηθουν μεσα στις κυψελες, πετρες ασβεστου ασβεστη για την απορροφηση υγρασιας. Να αντικαθισταται η πετρα του ασβεστη μολις υγρανθει.

9. Να τοποθετηθουν λαστιχα αυτοκινητου μεταξυ της κυψελης και του εδαφους, για την αποφυγη μεταδοσεως υγρασιας στο πατωμα. Ενναλκατικα σε τουβλα. (δεν σκυβεις κιολας).

10. Εφοδιαζομαστε με 3 η 4 καινουργιες κυψελες. Μεταφερουμε τα πλαισια απο 3 η 4 παλαιες κυψελες στις καινουργιες. Καιμε με το φλογιστρο το εσωτερκο των παλαιων κυψελων. Μεταγγιζουμε σε αυτες τα πλαισια απο αλλες κυψελες και ουτω καθ’ εξης. Με αυτο τον τροπο θα εξαφανισθουν τα ηδη υπαρχοντα σπορια απο ολες τις κυψελες. Καλο θα ηταν να υπαρχουν κυψελες με κινητα πατωματα.

Συνεργατες που συνεργασθηκαν για αυτο το θεμα::
Τομαδακης Μιχαλης—Μελισσοκομος -Αθηνα ,
Κοτρογιαννης Βασιλης—Μελισσοκομος -Αμαρυνθος Ευβοιας
Χουχουτας Αθανασιος—Μελισσοκομος Νικητη Χαλκιδικης,
Χατζηκαντης Μιχαλης - Γεωπονος—Ροδος
Σταθογιάννης Γεωργιος—Μελισσοκομος . Αγιος Νικολαος, Αγρίνιο

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλεφ. 6944-710993

ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ - ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

Μελισσοκομος ΣΠΑΝΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ. Πολύγυρος –Χαλκιδικης
------------------------------------------------

Ο Θεοχάρης διατηρει 160 κυψέλες.

Το ξεκινημα της νεας περιοδου δεν ηταν καθόλου ικανοποιητικο παρατηρωντας οτι οι κυψέλες ειχαν κατα μεσο ορο πεντε πλαισια, και το ξεγονιασμα ηταν παρα πολυ φτωχο (ενα πλαισιο).
Περαν τουτου υπηρχαν και ορισμενες ενδειξεις Νοζεμιασης. Προβληματισμένος απο την επικρατουσα κατασταση .

21/2/2008 ο Θεοχάρης προμηθευτηκε Χυμους Αλοης Βερα Νο 15, Ταπλετες Γυρης Νο 26 και Βιταμινες Β12 Νο 188 και εκανε τις προταθεισες εφαρμογες.

17/4/2008 ο Θεοχάρης μας ανακοινωσε τα αποτελεσματα των εφαρμογων ως εξης:
· Εγιναν συνολκα τρεις εφαρμογες με ενσταλλαξη αναμεσα στα πλαισια.
· 20 ημερες μετα το περας των εφραμογων ο νεος γονος παρουσιαστηκε ΣΥΜΠΑΓΗΣ και πολυπληθης «απο τοιχο-σε-τοιχο» των πλαισιων.
· Προσεθεσε σε καθε κυψελη απο 5 πλαισια και ο πληθυσμος ολοκληρουτ του κοπαδιου ειναι κατα μεσο ορο 10 πλαισια.
· Δεν υπαρχει κανενα συμπτωμα Νοζεμιασης.
· Οι μελισσες εχουν και διατηρουν εναν απιστευτα υψηλο βαθμο ευεξιας.

Με φιλικους χαιρετισμους
ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Αλεξανδρος Κουτρουμανιδης

ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ - ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Μελισσοκομος ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ -Ιεραπετρα , Λασηθίου
----------------------------------
Ο Γιαννης διατηρει μελισσοκομειο αποτελουμενο απο απο 350 κυψέλες περίπου.

Την περίοδο Δεκεμβριου 2007 αντιμετώπιζε πολυ σοβαρα προβληματα απωλειων εχοντας φθασει σε βαθμο απογνωσης μη γνωριζοντας τι να κανει για να σταματησει τον αποδεκατισμο των κυψελων του. Τα μελισσια αδυνατιζαν συνεχως, χωρις την προφανη εμφανιση καποιας παθησης. Ειχε μαλιστα φθασει στο σημειο να αρχιζει τις διαπραγματεύσεις για αγορα νεων μελισσων , για να μπορεσει να διατηρησει τον αριθμο κυψελων που αρχικα ειχε στο μελισσοκομιεο του.

10/12/2007. Προμηθεύτηκε Χυμους Αλοης Βερα Νο 15 και ταμπλετες Γυρης Νο 26.
Με την παραλαβη των προιοντων ξεκινησε αμεσως τις εφαρμογες συμφωνα με το πλανο εργασιας που του αποστειλαμε. Κατα την περιοδο Δεκεμβριου 2007-Ιανουαριου 2008 , εκανε τρεις εφαρμογες, σε διαστηματα 5-7 ημερων.
Ο τροπος εφαρμογων ηταν με ψεκασμο κατ’ ευθειαν επανω στις μελισσες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
11/3/2008 Ο Γιαννης μας ανεφερε, οτι προς πολυ μεγαλη εκπληξη του, οτι οχι μονον ο αποδεκατισμος σταματησε αμεσως μετα την πρωτη εφαρμογη, αλλα μετα το περας των εφαρμογων ειχε μια απιστευτη αναπτυξη γονου. Κατεληξε σημερα να εχει κυψελες 30 πλαισιων.

Ο Γιαννης, εχει τα μελισσια του στο πευκο αυτην την περιοδο. Ακολουθωντας τις συμβουλες μας, θα κανει ακομη την επομενη επεμβαση τον Μαιο, κατα την προετοιμασια των μελισσιων του πριν την αλλαγη του τοπου νομης (θυμαρια), για να βοηθήσεις τις μελισσες να αποφυγουν τις συνεπειες της νομης των απο τα πευκα.

Τα πληρη στοιχεια του Γιαννη στην διαθεση καθε ενδιαφερομενου.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλεφ. 6944-710993

ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ -ΚΑΡΠΑΘΟΣ

Μελισσοκόμος ΓΕΡΓΑΤΣΟΥΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Καρπαθος-----------------------------------------------

Νοζεμιαση προσεβαλλε 100 περιπου κυψελες του μελισσοκομίου του.

ΣΥΜΤΩΤΩΜΑΤΑ:

Υπαρξη περιττωματων στο εσωτερικο και εξωτερικο μερος των κυψελων, στην σανίδα πτήσης καθως και γυρω απο τις κυψελες ( στα τζαμια του αυτοκινητου) εμφανης, υποδηλωνοντας προσβολη υψηλου βαθμου.

Η Εφαρμογη για την καταπολεμηση της Νοζεμιασης εγινε σε 100 κυψελες των 12 πλαισιων κατα μεσο ορο.

Χρησιμοποιηθηκε μονον ο Χυμος Αλοης Βερα Νο 15 Η μεδοθος ηταν με ραντισμα (ψεκασμος) επανω στις μελισσες, αναμεσα στα πλαισια. Το μιγμα το επαιρναν με τετοια ταχυτητα οι μελισσες, που δεν προλαβαινε να πεσει στο πατωμα.

Εγιναν 3 συνολικα εφαρμογες σε διαστηματα 5 ημερων

Η Περιοδος εφαρμογων ηταν απο 29 Ιανουαριου - 11 Φεβρουαριου 2008.

Το αποτελεσμα με το περας των εφαρμογων αντικατοπριζεται με απολυτη σαφηνεια στο κατωθι μηνυμα του Βαγγελη:.
___________________________________

From: Βασω Χαλκια [mailto:vasoula22april@yahoo.gr]
Sent: Monday, February 11, 2008 8:56 PM
To: 4thway@hol.gr
Subject: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΗΔΗ ΕΧΩ ΨΕΚΑΣΕΙ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΜΟΥ 3ΦΟΡΕΣ ΜΕ ALOE VERA ΚΑΙ Η ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ!
ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΨΕΚΑΣΩ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΖΑΧΑΡΟΖΥΜΑΡΑ.

ΕΠΙΣΕΙΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΟΝΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 12-15 ΠΛΑΙΣΙΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΡΓΑΤΣΟΥΛΗΣ
_____________________________________

Ευχαριστουμε τον Βαγγελη που ειχε την καλωσύνη να μας ενημερώσει για τα αποτελεσματα των εφαρμογων.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλεφ. 6944-710993

ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ - ΛΗΞΟΥΡΙ

Μελισσοκόμος -ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ, Ληξουρι—Κεφαλληνια
-----------------------------------------------------
Ο Σωκρατης διατηρει μελισσοκομειο απο 300 κυψελες 10 πλαισιων.
Ενεσκηψε Νοζεμιαση οξειας μορφης, με αποτέλεσμα να αρχισει να χανει τα μελισσια του.

Μεχρι την 20/2/2008 ειχε χασει 50 κυψελες.
Οι μελισσες εμφανιζονταν μαυρες (πιθανολογειται και Μελανη Νοσος εκτος της Νοζεμιασης), σερνονταν στην κυριολεξια στο πατωμα, φυσικα δεν μπορουσαν να πεταξουν, ενω περιττωματα υπηρχαν παντου, εντος και εκτος κυψελων.

Η μικροσκοπικη εξεταση εδειξε Νοζεμιαση ΟΞΕΙΑΣ Μορφης. (4+) Ο πληθυσμος στις 250 κυψέλες ειχε μειωθει στα 4 πλαισια πληθυσμου.
21/2/2008 Ξεκινησε τις εφαρμογες προμηθευόμενος
10 Χυμους Αλοης Βερα Νο 15, 4 φιαλλιδια Ταμπλετες Γυρης Νο 26 και 4 φιαλιδια Βιταμινη Νο 188.

Εκανε 4 εφαρμογες ανα 5 ημερες με αναμιξη των προιοντων σε σιροπι, με οποιο τροφοδοτουσε μερα-παρα-μερα τις κυψέλες.

13/3/2008. Ο Σωκρατης μας πληροφορησε οτι:
1. Τα συμπτωματα Νοζεμιασης εξαφανιστηκαν, απο το συνολο των κυψελων
2. Το συνολο του πληθυσμου απεκτησε μια απιστευτη ευεξια με πολυ δυνατο πεταγμα
3. Εξακολουθουν να υπαρχουν ακομη μερικες μελισσες μαυρες, αλλα ταυτοχρονα υγιεστατες
4. Γονος αρχισε να εμφανιζεται σε υψηλα ποσοστα ΣΥΜΠΑΓΗΣ, ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ.
5. Ετοιμαζεται πολυ συντομα να αρχισει την προσθηκη νεων πλαισιων και υπολογιζει οτι ολες πλεον οι κυψελες θα εχουν μινιμουμ 10 πλαισια.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Αλεξανδρος Κουτρουμανιδης

ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ - ΚΡΕΝΤΗ

Μελισσοκόμος ΒΟΥΡΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Κρεντη - Ερυτανιας -------------------------------------------------------------------
Στις αρχες Ιανουαρίου 2008, ο Δημήτρης ειχε τα μελισσια του στον νομο Αιτωλοακαρνανιας στην περιοχη Αιτωλικου.

Διαπιστωσε την προσβολη των μελισσιων απο Νοζεμιαση, απο τα εμφανη συμτώματα της υπαρξης περιττωματων στις κυψέλες, στις σανίδες πτήσεων και στο περιβάλλον.

Πριν ξεκινησει τις εφαρμογες εκανε μικροσκοπικες αναλυσεις και διαπιστώθηκε υπαρξη Νοζεμιασης 3+.

8/1/2008. Ο Δημήτρης προμηθευτηκε χυμους Αλοης Βέρα Νο 15 για μια δοκιμαστικη εφαρμογη με ψεκασμα επανω στις μελισσες, για την ενισχυση του οργανισμου των μελισσων, στοχευοντας την αποκατασταση της υγείας των μελισσων και την αποφυγη περαιτέρω παθησεων .

28/3/2008 ο Δημήτρης μας ανεφερε οτι μετα την δευτερη εφαρμογη, εκανε ξανα μικροσκοπικη αναλυση και βρεθηκε οτι η Νοζεμιαση υποχωρησε στον 1+.
Απολυτα ικανοποιημενος ο Δημητρης απο τα αποτελεσματ, προχωρα τωρα στην γενικευση των εφαρμογων σε ολοκληρο το καπαδι .

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Αλεξανδρος Κουτρουμανιδης

ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ-ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Μελισσοκόμος -ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Λιτοχωρο Πιεριας----------------------------------------------------

Ο Βαγγελης προμηθευτηκε Χυμους Αλοης Βερα Νο 15, αρχες Σεπτεμβρίου 2007, για την ενισχυση της ευεξιας των μελισσων. Κατα την περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2007, εκανε τρεις εφαρμογες με ψεκασμο.

Τα αποτελέσματα των εφαρμογων ικανοποιησαν πληρως τις προσδοκιες του Βαγγέλη, οι μελισσες ανεκτησαν την απωλεσθεισα ευεξια τους, και η παραγωγη μελιου ηταν πολυ μεγαλυτερη απο τις προηγουμενες περιόδους.

Κατα την εναρξη της φετεινης περιοδου, αρχες Φεβρουαρίου 2008, διαπιστωθηκε η υπαρξη συμπτωματων Νοζεμιασης σε ολοκληρο το κοπαδι.

Δειγματα απεσταλλησαν στο Μελισσοκομικο Ινστιντουτο Αγιου Μάμα, Χαλκιδικης, οπυ οι αναλυσεις εδειξαν 5500 σπορια στο δειγμα.
Ακολουθησε μια τριπλη εφαρμογη με του Χυμο Αλοης Βέρα Νο 15.

Μετα το πέρας των εφαρμογων, δειγματα απεσταλλησαν και παλι στον Αγιο Μαμα στίς 24/3/2008 και μετα απο μια εβομάδα τα ευρηματα των αναλυσεων εδειξαν στο δειγμα 250 σπορια Νοζεμιασης.
Κατα την εκφραση του Βαγγέλη αυτο ισοδυναμει με ΜΗΔΕΝΙΚΗ υπαρξη Νοζεμιασης.
Την επιμελεια αναλυσης των δειγματων στο Ινστιστουτο Αγίου Μάμμα, επιμεληθηκε η κυρια Χατζίνα Φανή, η οποια κατα πληροφορίες μας θα επιθυμουσε να δει περισσοτερα παρόμοια περιστατικα, πριν εκφέρει την προσωπικη της αποψη για την αποτελεσματικότητα του Χυμου Αλοης Βερα Νο 15 εναντίον της Νοζεμίασης.

Τα πληρη στοιχεια του Βαγγέλη βρισκονται στην διαθεση καθε ενδιαφερομενου.
Ευχαριστουμε τον Βαγγέλη για την καλωσύνη που ειχε να μας δωσει τα αποτελεσματα των εφαρμογων του.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Τηλεφ. 6944-710993

ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ - ΙΣΤΙΑΙΑ

Μελισσοκόμος ΑΡΣΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ -Ιστιαια Ευβοιας
-------------------------------------------------------

Το Μαιο του 2007, Νοζεμιαση οξειας μορφης προσεβαλε τα μελισσια του Νικου.

Η προσβολη απο Νοζεμιαση σε συνδυασμο με την προσβολη απο Ασκοσφαιρωση (γυψινος γονος), ειχε σαν αποτελεσμα τον αποδεκατισμο του μελισσοκομειου.

Οι απωλειες ηταν βαρυτατες. (180 κυψέλες)

Ξεκινησε τις αρχικες εφαρμογες με Χυμους Αλοης Βερα Νο 15, κανοντας δυο εφαρμογες δια της εγχυσεως αναμεσα στα τελλαρα των κυψελων, σε διαστημα μιας εβδομαδος .(Κατι σαν εντατικη θεραπεια) .

Επανελαβε αυτην την διαδικασια ακομη δυο φορες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ—ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
——————————————————————

· Η ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ κοπηκε «μαχαιρι» μια εβδομαδα μετα την δευτερη εφαρμογη

· Η ΑΣΚΟΣΦΑΙΡΩΣΗ. 15 ημερες απο το περας της εφαρμογης για την Νοζεμιαση, εξαλειφθηκε ολοσχεως.

· Ο ΠΛΘΥΣΜΟΣ πριν απο την εναρξη των εφαρμογων, σε 150 κυψελες ηταν 10 πλαισια ανα κυψελη. Μετα την εφαρμογη και εξαλειψη της Νοζεμιασης ο πληθυσμος ανηλθε σε 20 πλαισια ανα κυψελη. Δηλαδη αυξηση πληθυσμου κατα 100%

· Συνεχιζοντας τις εφαρμογες σε διαφορους περιοδους, πριν και μετα την αλλαγη τοπου νομης, ο Νίκος απολαμβανει τωρα ηρεμα και υγιεστατα μελισσια.

· Οι συνθηκες κατα την την εφαρμογη ηταν κανονικες και υπηρχε στην περιοχη νομη.

Βλεπε πληρες Ιστορικο—Σελιδα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2007-2008.


ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Αλέξανδρος Κουτρουμανιδης

ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ -ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ?

ΙΣΤΙΑΙΑ, Ευβοιας. Γραφεια Μελισσοκομικου Συνεταιρισμου
Κοπη πιττας 2007। Μαρτιος 1, 2008।
===========================================
Με προσκληση του Δ.Σ. του Μ.Σ. Ιστιαιας, παρευρεθηκαμε στην κοπη της πιττας του Συλλογου το Σαββατο 1/3/2008.
Επι τη ευκαιρια αυτη, ο Συνεργατης και μελος του Δικτυου ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ κ. Νικος Αρσενοπουλος,Γραμματεας του Συλλογου, μας παρεχωρησε μια συνενετευξη, παραδιδοντας μας την πληρη καταγραφη των αποτελεσματων απο την χρηση του Χυμου Αλοης Βερα Νο 15 στα μελισσια του, για την περιοδο 08/05/2007 - 29/02/2008, και τα οποια εχουν ως ακολουθως:
Κατα την επιθεωρηση των κυψελων του την πρωτη εβδομαδα του Μαιου 2007, ειχε κανει τις ακολουθες διαπιστωσεις στα μελισσια του:

ΑΠΩΛΕΙΕΣ:

Κατα την περιοδο Οκτωβριος 2006- Αρχες Μαιου 2007, σε συνολο 250 κυψελων 10 πλαισιων εκαστη, απωλεσε 170 κυψελες, οφειλομενες κυριως στις κατωθι αιτιες.
ΑΙΤΙΕΣ και ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ
Υπαρξη περιττωματων στα καπακια των κυψελων, στην σανιδα πτησης, αλλα και στην γύρω

περιοχη (τζαμια αυτοκινητου κλπ).
Οι μελισσες βρισκοταν μπροστα στις κυψελες παρουσιαζοντας τρεμμούλα.
Οι μελισσες παρουσιαζαν σοβαρη νωθροτητα σε μεγαλο ποσοστο.
ΑΣΚΟΣΦΑΙΡΩΣΗ (ΓΥΨΙΝΟΣ ΓΟΝΟΣ)
Με το ανοιγμα των κυψελων, υπηρχε ασκοσφαιρωση στο 80% των κυψελων.
Η γενικη εικονα στο εσωτερικο των κυψελων ηταν ηταν η εικονα μιας παντελους αποδιοργανωσης.
Δεν υπηρχε συμπαγης γονος.
Λιγοστος και διασπαρτος γονος. Ο πληθυσμος γονου βρισκοταν στα 1-2 πλαισια ανα κυψελη.
ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΜΕΛΛΙΣΣΕΣ
Πληθυσμος ενηλικων μελισσων 5 πλαισια ανα κυψελη.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΛΙΟΥ
Ελαχιστο μελι, ενω εκεινη την περιοδο στην φυση υπηρχε αφθονια φυτων.
Υπο τις ανωτερω συνθηκες, απεφασισε την προμηθεια Χυμων Αλοης Βερα Νο 15, για να πραγματοποιησει διαφορες εφαρμογες στην προσπαθεια του να απαλλαγει απο τις παθησεις, να επαναφερει τον χαμενο πληθυσμο, και να εξασφαλισει την χαμενη ευρωστια των μελισσων.
Ξεκινησε δε ως ακολουθως:

08/05/ 2007
1η Εφαρμογη -
ΔΙΑ ΨΕΚΑΣΜΟΥ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ ΝΟ 15 ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ====================================================
11/05/ 2007. Πρωτη Επιθεωρηση, κατα την οποια παρατηρηθηκαν:
1) Σταματησε το τρεμουλο των μελισσων
2) Ολες οι μελισσες αρχισαν να παρουσιαζουν αυξημενη ζωηροτητα.
3) Τα συμπτωματα Νοζεμιασης μειωθηκαν κατα 50%

11/05/2007. Δευτερη επιθεωρηση, κατα την οποια παρετηρηθησαν:
1) Σοβαρη αυξηση γονου.
2) Ο Νεος Γονος παρουσιασθηκε ΣΥΜΠΑΓΗΣ.
3) Μειωση της Ασκοαφαιρωσης κατα 40-50%.

12/05/2007
Δευτερη Εφαρμογη
ΔΙΑ ΨΕΚΑΣΜΟΥ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ ΝΟ 1५/200 ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΣΙΑ.
======================================================
20/05/2007. Τριτη Επιθεωρηση κατα την οποια παρετηρηθηκαν:
1) Νοζεμιαση - ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ
2) Ασκοσφαιρωση - Μειωση σε ποσοστο 90%
3) Γονος - Πολυ αυξημενος εφθασε τα ΠΕΝΤΕ πλαισια ανα κυψελη. Αυξηση 300%.
4) Παρατηρηθηκε αυξηση αποθεματων μελιου.
5) Οι κυρηθρες εμφανισθηκαν καθαρες (γυαλισανε).
6) Εντονη δραστηριοτητα ολων των μελισσων, με εξαιρετικη ευεξια.

20/05/ 2007 Το συνολο των κυψελων φορτωθηκε με προορισμο το Βελουχι
(Στην περιοχη υπηρχε μελιτοεκκριση ελατης και χορτονομη).
30/05/ 2007 Επιθεωρηση - Παρατηρησεις
1) Αυξηση πληθυσμου ενηλικων μελισσων κατα ποσοστο 100%
2) Συνεχιζονταν η αυξημενη παρουσια δυνατου γονου.
3) Γενικη αριστη ευεξια ολων των μελισσων.
4) Αυξημενα αποθεματα μελιου.
5) Τα μελισσια που ειχαν προβληματικες μαννες, αρχισαν να τις αλλαζουν.
6) Βρεθηκαν Βασιλικα κελλια αντικαταστασης.
30/06/ 2007 Τα μελισσια τρυγηθηκαν και εληφθησαν οι ποσοστητες υπαρχοντος μελιου.
Μετα απο λιγες ημερες αρχισε η ανθοφορια της καστανιας.
Παρατηρηθηκε ακομη περισσοτερη αυξηση γονου και πληθυσμου επι 10-15 ημερες.
30/07/ 2007 Καυσωνας στο διαστημα 12-30 Ιουλιου. Οτι αποθεματα μελιου Καστανιας υπηρχαν, τρυγηθηκανε.
ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΘΗΣΗ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΘΗΚΕ.

1/8-15/9 07
3η ΕΦΑΡΜΟΓΗ
ΖΥΜΑΡΙ με προσθήκη ΧΥΜΩΝ ΑΛΗΣ ΒΕΡΑ Νο 15
==========================================
Λογω πολυ μειωμενης ανθοφοριας, εγινε η ακολουθη εφαρμογη: Προετοιμασθηκε ενα ΖΥΜΑΡΙ με την προσθήκη ΧΥΜΩΝ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ ΝΟ 15, με το οποιο τροφοδοτήθηκαν οι κυψελες.

20/09/ 2007 Μεταφορα μελισσιων στην Βορειο Ευβοια - ΠΕΥΚΟ. Η μελιτοφορια του πευκου στην περιοχη, αρχισε περιπου στις αρχες Οκτωβριου 2007.
Στην περιοχη υπηρχε και φθινοπωρινο ρεικι.

10/10/2007
4η ΕΦΑΡΜΟΓΗ
ΣΙΡΟΠΙ με προσθήξη ΧΥΜΩΝ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ Νο 15
==========================================
Σε αυτήν την περιοδο γινοταν τροφοδοσια των μελισσων με ΣΙΡΟΠΙ εμπλουτισμενο με ΧΥΜΟΥΣ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ :
Η τροφοδοσια γινοταν καθε δευτερη ημερα και για 15 ημερες. .
Ο στοχος του Νικου ηταν η διαρκης ευεξια των μελισσων να συνεχισθει, η προληψη και η αποφυγη παθησεων και η δημιουργια προυποθεσεων για αυξημενο γονο και η προετοιμασια των μελισσιων εν οψει του επερχομενου χειμωνα.

20/10-10/11 2007
5η ΕΦΑΡΜΟΓΗ
ΖΥΜΑΡΙ εμπλουτισμένο με ΧΥΜΟΥΣ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ Νο 15
================================================
Κατα το διαστημα αυτο εγενοντο παρομοιες τροφοδοσιες με ΖΥΜΑΡΙ και ΧΥΜΟΥΣ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ οπως στο διαστημα του Σεπτεμβριου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Ο γονος αυξηθηκε κατα 100% μεχρι τον Δεκεμβριο, οποτε και αρχισαν οι διακιδασιες για το ξεχειμωνιασμα.
ΒΑΡΡΟΑ. Εκανε την εμφανιση της δυο φορες σε πολυ μικροτερο αριθμο απο την προηγουμενη χρονια και καταπολεμηθηκε με Οξαλυκο Οξυ.
Εντυπωση προεκαλεσε η ΜΗΔΕΝΙΚΗ σχεδον προσβολη του γονου.

Κατα την διαρκεια του Ξεχειμωνιασματος, εκτος απο τις συνηθεις εργασιες τεχνικης φυσεως, και την τροφοδοσια των κυψελων με σκετο ζυμαρι, διχως αναμιξη Χυμου η αλλων συμπληρωματων, δεν εγινε καμμια εφαρμογη.

27/02/ 2008
ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟ 2008.

-------------------------------------------
Ενα εξαρετικο ξεκινημα, με ΜΗΔΕΝ ΠΑΘΗΣΕΙΣ και κυψελες με μεσο ορο 8-10 πλαισια
Παρουσια υγιους και ΣΥΜΠΑΓΟΥΣ γονου.
Ουδεμια σχεση με τις καταστασεις των παρελθοντων ετων.

Ο Νικος συνιστα ανεπιφυλακτα την χρηση των προιοντων Αλοης Βερα, για την αποφυγη παθησεων, την αυξηση πληθυσμου και την αυξηση παραγωγης μελιου, και συνιαστα επισης να γινονται περιοδικα αρκετες εφαρμογες κατα την διαρκεια του ετους, και καλη προετοιμασια των μελισσων απο τον Σεπτεμβεριο, εν οψει του ξεχειμωνιασματος, για να υπαρχουν παντα αυτα τα ευαχριαστα αποτελεσματα, στην εναρξη καθε νεας περιοδου.
Ο Νικος ελπιζει πλεον πολυ σοβαρα, οτι κατα την διαρκεια του 2008, θα επανακτησει σε πολυ σοβαρο ποσοστο τις απωλειες της περιοδου 2006-2007.
Το πληρη στοιχεια του Νικου ειναι στην διαθεση καθε ενδιαφερομενου
Εμεις ευχαριστουμε θερμα τον Νικο, που ειχε την καλωσυνη να πας παραχωρησει τα ανωτερω στοιχεια κα την συνεντευξη.

Με φιλικους χαιρετισμους
ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ

ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΥΟ ΕΤΩΝ

ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
====================================================================================
O Lao-tzu, Κινεζος φιλοσοφος του εκτου-ΠΧ αιωνα εγραψε: « Εαν μου πεις κατι θα ακουσω. Εαν μου δειξεις, θα δω. Εαν ομως μου επιτρεψεις να δοκιμασω, θα μαθω.»
Ο Αριστοτελης, το 2300 ΠΧ εγραψε:: «Ακριβως οπως ενας οικοδομος γινεται καλυτερος χτιζοντας περισσοτερα σπιτια, οπως ενας μουσικος βελτιωνεται παιζοντας την λυρα του συνεχως, ετσι και εμεις γινομαστε πιο δικαιοι κανοντας δικαιες πραξεις, γινομαστε εγκρατεις οταν ενεργουμε με εγκρατεια, γινομαστε γεναιοι κανοντας γενναιες πραξεις. Συνεχως και επαναλαμβανομενες. Οσες περισσοτερες αποφασεις παιρνουμε, τοσο καλυτερες θα γινονται καθε φορα αυτες οι αποφασεις.»
Σημερα οι ιδιες αυτες αρχες, διδασκονται στο πρωτο ετος καθε νομικης και επαγγελματικης και στρατιωτικης σχολης.

Με τον ιδιο τροπο, ακουμε, βλεπουμε, και καταγραφουμε τις εμπειριες και τις γνωσεις που αποκομιζονται, απο την χρηση των προιοντων Αλοης Βερα στην μελισσοκομια, σεβομενοι τις εμπειριες και τις αποψεις αυτες, εστω και εαν καποιες φορες ειναι αρνητικες. Οι εμπειριες αυτες αυτες και ειδικα οι αρνητικες, μας δινουν το εναυσμα για ακομη περισσοτερο ψαξιμο και αποκτηση γνωσεων, στην προσπαθεια μας να γινομαστε καλυτεροι οσο περνα ο χρονος.

Ταυτοχρονα το Δικτυο Μελισσοκομων μας, αναπτυσσεται με αρκετα γρηγορους ρυθμους και αυτο εχει ως αποτελεσμα την ανταλλαγη περισσοτερων αποψεων με πολυ μεγαλυτερο αριθμο μελισσοκομων. Γινομαστε πλουσιοτεροι σε γνωσεις. .

Αναφορικα με την Νοζεμιαση, μας εξηγηθηκε απο αρκετα μελη οτι το θεμα της καταπολεμησης της δεν ειναι τοσο απλο οπως θα ηθελε να πιστευει καποιος. Και εξηγουμεθα.
Τα τελευταία τρια χρόνια, λογω της απαγόρευσης των χημικων σκευασματων, δεν γινοταν καμμια προληψη για την καταπολεμηση της Νοζεμιασης, με αποτελεσμα τα μικροσποριδια της να ειναι και αυξημενα και πιο ανθεκτικα.
Σε μια μολυνση με 100 σπορους, ειναι δυνατο να εχουν προσβληθει μεσα σε μια εβδομαδα ολα τα κυτταρα του εντερου. Στην περιπτωση αυτη περιεχονται στο μεσο εντερο απο 30 εως 50 εκατομμυρια σποροι. Αν η μελισσα δεν εχει δυνατοτητα να αφοδευσει, μπορουν να βρεθουν στο εντερο της μεχρι και 250 εκατομμυρια σποροι.
Αλλα απο αυτα ευρισκονται εν «υπνωσει» περιμενoντας την καταλληλη ευκαιρια για να εκκολαφθουν, και ετσι δεν εμφανιζοται συμπτωματα, εκτος απο την γνωστη νωθροτητα των μελισσων.
Ευνοικες συνθηκες για την εκκολαψη των σποριων, αναφερονται ως:
Η κοπωση του οργανισμου των μελισσων απο τις εξαντλητικες πτησεις,
Νομη μελισσων σε πευκοφυτες περιοχες,
Αλλαγη τοπου νομης π.χ., απο βαμβακιες σε πευκα
Περιοχες με αυξημενη υγρασια
Κατα την διαρκεια βροχοπτωσεων αλλα και μετα το περας αυτων.

Αλλα, λογω των ευνοικων, για τα σπορια αυτα συνθηκων, εχουν ηδη εκκολαφθει, και τα συμπτωματα της Νοζεμιασης αρχιζουν πλεον να ειναι και ορατα, ητοι, λερωμενες κυψελες στα καπακια, στο πατωμα, κλπ.
Ολες οι παρατηρησεις των Μελισσοκομων –Συνεργατων μας συγκλινουν στα εξης σημεια κατα την εφαρμογη του Χυμου Αλοης Βερα Νο 15, ειτε δια ψεκασμου, ειτε δια εγχυσεως αναμεσα στα πλαισια.
Αμεσως μετα την πρωτη εφαρμογη, ειτε δια ψεκασμου ειτε με ενσταλαξη, ο αριθμος αυτος των εκατομυριων σποριων της Νοζεμιασης, αρχιζει σταδιακα να μειωνεται σε ποσοστο περιπου 50%, και παρατηρειται μια ανακαμψη του οργανισμου των μελισσων, η οποια διαρκει λιγες ωρες.
Μετα την δευτερη εφαρμογη, μετα απο πεντε η εξη ημερες, ο αριθμος των σποριων της Νοζεμιασης, συνεχιζει να μειωνεται σε ποσοστο 70% και η ανακαμψη του οργανισμου των μελισσων διαρκει περισσοτερες ωρες απ οτι μετα την πρωτη εφαρμογη.
Μετα την τριτη εφαρμογη, μετα απο 5 η εξη ημερες, τα σπορια της Νοζεμιασης συνηθως εξαφανιζονται τελειως και η ανακαμψη του οργανισμο ειναι πλεον διαρκης, οι μελισσες παρουσιαζουν συνεχομενη ζωηροτητα και γινονται πολυ πιο παραγωγικες.
Η συμπεριφορα των μελισσων ως περιγραφεται ανωτερω, αναφερεται απο την πλειονοτητα των Μελισσοκομων των οποιων τις αποψεις καταγραφουμε κατα την διαρκεια των συνεχων επαφων που εχουμε μαζι τους, για την παρακολουθηση των αποτελεσματων των εφαρμογων.

Υπαρχουν και μας μας εχουν αναφερθει οτι σε ορισμενες περιπτωσεις, μετα και την τριτη εφαρμογη η Νοζεμιαση δεν εξαλειφθηκε.
Χαρακτηριστικο παραδειγμα οι περιπτωσεις που αναφερθηκαν, οτι ενω αρχικα Νομεζιαση ειχε διαγνωσθει με 4+, μετα την τριτη εφαρμογη ειχε υποχωρησει στους 2+ και σε αλλη πεrιπτωση απο 3+ μειωθηκε στους 2+.
Εαν λοιπον μετα την 3η εφαρμογη η νοζεμιαση εξακολουθει να υπαρχει , οπως στα ανωτερω παραδειγματα, η εαν εξαφανισθει προσκαιρα και επανελθει μετα απο λιγες ημερες, αυτο σημαινει οτι ο αριθμος μικροβιων ηταν πολυ μεγαλυτερος απο οτι ανεμενετο και ισως οτι τα σπορια ειναι πιο ανθεκτικα στην αγωγη..

Υπαρχει ακομη μια σοβαρη περιπτωση κατα την οποιαν ο οργανισμος της μελισσας, εχοντας εξαντληθει απο την Νοζεμιαση, να εχει προσβληθει και καπο καποιον αλλο ιο, συνηθως της Σηψης, με αποτελεσμα την πολυ συχνη παρατηρηση της εξαφ'ανισης των μελισσων.

Επομενως επιβαλλεται η συνεχιση της εφαρμογης, για μια η δυο και ισως περισσοτερες φορες αν χρειασθει, διχως μαλιστα ν’ αυξηθει η ποσοτητα του χυμου για καθε επι πλεον ραντισμα, προκειμενου να εξαφανισθει η Νοζεμιαση σε αυτην την φαση και κατ’ ουδενα τροπο πρεπει να εγκαταληφθει η ολοκληρωτικη εφαρμογη και εξαφανισθει οριστικα η νοζεμιαση.

Πιστευουμε πως με αυτες τις διυκρινισεις, το κεφαλαιο περι Νοζεμιασης εχει ολοκληρωθει. Οπως αλλωστε επισημαινεται και στην βιβλιογραφια περι Αλοης Βερα «ειναι απαραιτητο να δωσουμε χρονο στην Αλοη για να δουλεψει σωστα “.

Με φιλικους χαιρετισμους
Αλεξνδρος Κουτρουμανιδης

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ & ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ

Αγαπητοι μου Μελισσοκομοι,

Δημιουργησαμε αυτον τον Ιστότοπο με σκοπο την πληρεστερη ενημερωση σας για την δραστηριοτητα των προιοντων Αλοης Βερα στην μελισσοκομια.
Προσωπικα, αλλα και το team του ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ, ανηκουμε στην κατηγορία των ανθρωπων εκεινων που εχουν σαν στοχο να βοηθησουν τους μελισσοκομους να ξεπερασουν τα πολλα προβληματα που αντιμετωπιζουν κατα την διαρκεια του ετους στην ενασκηση των καθηκοντων τους.

Θελουμε να σας βοηθησουμε να αποφυγεται τις παθήσεις απο τις οποιες προσβαλλονται οι μελισσες।
Θελουμε να σας βοηθήσουμε να αυξανετε τον πληθυσμο των κυψελων σας.
Θελουμε να σας βοηθησουμε να αυξανετε την ετήσια παραγωγη του μελιου σας.
Θέλουμε να μαθαινουμε την προοδο των εφαρμογων σας για να γίνομαστε καθε μερα και καλύτεροι για μπορουμε να βοηθήσουμε περισσοτερο.


Ζηταμε ομως και την δική σας βοήθεια και συνεργασία।

Οπως θ' αντιλαμβανεσθε δεν ειναι δυνατον να επικοινωνουμε με (σημερα)με 400 ατομα καθε μερα για να μαθαινουμε τίς αναγκες τους, επομενως κανετε τον κόπο να μας παιρνετε τηλεφωνο και να μας ενημερώντε για την προοδο των εφαρμογων σας, τις παρατηρήσεις σας και τίς υποδείξεις σας।

Θελουμε την οποια κριτικη θελετε να κανετε, και οχι απαραιτητα κριτικη που να ακουγεται ευχαριστα στα αυτια μας।

Οι τυχόν αρνητικες παρατηρήσεις σας θα μας βοηθήσουν να ψαξουμε ακομη περισσοτερο το θέμα που σας απασχολει και να βρουμε την λύση του.

Θελουμε να συμπερασματα σας και τα αμεσα αλλα και τα μακτοπροθεσμα μετα απο την

χρήση των προιοντων Αλοης Βερα।

Με αυτον τον τροπο θα συμβαλλετε και εσεις στην καλυτερη ενημερωση ολων των μελισσοκομων της χώρας।



Δεν προσπαθουμε και δεν επιδιώκουμε να σας παρουσιασουμε "ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ"। Δεν ανήκουμε σε αυτην την κατηγορια ανθρώπων।

Δεν προσπαθουμε να σας προσφέρουμε και δεν διαθέτουμε "ΚΑΜΜΙΑ ΜΑΓΙΚΗ" λύση।

Η Αλόη Βέρα δεν ειναι "πανάκεια"। Χρειαζεται και η σωστή εφαρμογη και παρακολουθηση για να εχουμε ολοκληρωμενα και επιτυχημενα αποτελεσματα


Στην προσπάθεια που κανουμε θα κανουμε και λαθη, καποιες φορες θα εκφρασθουμε και λανθασμενα, αλλα πιστευουμε πως με τις υποδείξεις σας θα βελτιωνομαστε καθημερινα।



Σας καλωσοριζουμε λοιπον στον Ιστοτοπομας.।

Σας ευχαριστουμε για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στα προϊόντα Αλόης Βέρα της Μητρικής μας εταιρίας FOREVER LIVING PRODUCTS του μεγαλύτερου καλιεργητη Αλόης Βέρα στον κόσμο.
Με φιλικους χαιρετισμους
ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
Αλεξανδρος Κουτρουμανιδης
Ανεξαρτητος Συνεργατης F.L.P.

Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ?

Απο τον Σεπτεμβριο το 2005, οποτε και αρχισα να ασχολουμαι με την προωθηση των προιοντων Αλοης Βερα της FOREVER LIVING PRODUCTS(FLP) στον κτηνιατρικο τομέα, οπως πολλοι ανθρωποι ετσι εγω αρχισα μια προσπαθεια ενημερωσεως μου απο βιβλιογραφια της εταιριας αλλα και απο την διεθνη βιβλιογραφια, για την δραστηριοτητα της Αλοης Βερα στον οργανισμο του ανθρωπου και των ζώων.
Βρηκα παρα πολλες ερευνες για την επιδραση της Αλοης Βερα τοσο στον ανθρωπινο οργανισμο αλλα και στον οργανισμο των ζωων σχεδον καθε ειδους καθώς και των πτηνων, αλλα πουθενα δεν βρηκα καμμια αναφορα σε εντομα.
Στα διαφορα αναφερομενα περιστατικα και στην χρηση της Αλοης Βερα διαπιστωνα οτι αλλοτε η χρηση της Αλοης Βερα ηταν η μονη δυνατη παρουσιαζομενη λυση επανω σε διαφορες καταστασεις, ενω αλλοτε η χρηση της αντιμετωπιζοταν με σκεπτικισμο.

Σε μια κλινικη ιστολογικη ερευνα π.χ., αριθ. 7561562 / Αυγουστος 1995, του Ιατρικου Συλλογου της Ταυλανδης που δημοσιευεται στην ιστοσελιδα της PubMed, με τιτλο «Επιδραση του τζελ Αλοης Βερα σε εγκαυματα», ενω η ομαδα των ερευνητων καταληγει στο συμπερασμα οτι « Αυτη η ερευνα απεδειξε την ευεργετικη επιδραση της Αλοης Βερα σε τραυματα απο εγκαυματα» καταληγει οτι «θα ειναι πολυ μεγαλο πλεονεκτημα εαν γινουν περαιτερω ερευνες για την επιδραση της Αλοης Βερα στα τραυματα εγκαυματων» .

Αυτη η επωδος των Ταυλανδων ερευνητων συνοδευει καθε κλινικη ερευνα (περισοτερες απο 200) για την δραση της Αλοης Βερα επανω στις διαφορες παθησεις ανθρωπων και ζωων απο τα μεσα του περασμενου αιωνα.
Η ιδια επωδος συνοδευει και σημερα σχεδον καθε in vivoεφαρμογη Αλοης Βερα, ειδικα οταν εφαρμοζεται απο επιστημονες.

Αναφερομενος στην Μελισσοκομία, ολα ξεκίνησαν ενα απογευμα του Ιουνίου २००६, οταν ο κτηνίατρος -Συνεργατης μου Κώστας Πεταλας, απο τον Αστακο Αιτωλοακαρνανιας, φανατικος εχθρος των χημικων και φαρμακευτικων παρασκευασμάτων, ο οποιος εχει ασπασθει την "ενναλακτικη ιατρικη", με φυτικα προϊόντα Αλόης Βέρα, με ρώτησε αν γνώριζα τι ειναι η "ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ"।
Πρώτη φορα ακουσα αυτην την λεξη।
Ο Κώστας μου εξήγησε σε απλά Ελληνικα οτι η Νοζεμιαση ειναι μια σοβαρή πάθηση του πεπτικου συστήματος των μελισσων, η οποια εχει παρα πολυ σοβαρές επιπτωσεις για τον μελισσοκόμο, ο οποιος ειναι ανίσχυρος να την αντιμετωπισει, διοτι μετα την απαγορευση των φαρακευτικων σκευασμάτων, δεν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης αυτης της πάθησης και με ρώτησε αν οι Χυμοι Αλόης Βέρα θα μπορουσαν να καταπολεμήσουν αυτην την πάθηση.
Η ερώτησή του για την ακρίβεια ηταν " Ρε Αστερίξ", σε 50 κυψέλες του πατερα μου εχει εμφανισθει Νοζεμίαση. Πιστεύεις οτι το "μαγικο σου φίλτρο" που λεγεται Αλόη Βέρα μπορει να βοηθήσει τον πατέρα μου να γλυτώσει απο τήν Νοζεμίαση?

Η απάντησή μου ηταν "και τί εχουμε να χασουμε δοκιμαζοντας το και στίς μελισσες?"

Ετσι μερικές εβδομάδες πριν τον τρυγητο, μη εχοντας καμμια αλλη εναλλακτικη λυση διαθεσιμη, απεφασισθηκε η καταπολεμηση της Νοζεμίασης με Αλοη Βερα। Τα αποτελεσματα μας δικαιωσαν πληρως και ανοιξε για μας το κεφαλαιο «Μελισσες και οι παθησεις τους»

Δύο χρονια αργοτερα η δυσπιστια απο την χρηση της Αλοης Βερα για την καταπλεμηση της Νοζεμιασης, αρχισε να παραχωρει την θεση της στην ελπίδα για την αποτελεσματικοτηα της Αλοης Βερας.
Οσοι μελισσοκομοι την χρησιμοποιησαν εμειναν εκπληκτοι απο τα αποτελεσματα.

Ταυτοχρονα, νεα αποτελεσματα ηλθαν στην επιφανεια και σημερα ειμαστε πλεον στο σταδιο να παρατηρουμε εγγυημενα αποτελεσματα σε οτι εχει σχεση με την ευεξια του οργανισμου των μελισσων.

Ετσι σημερα με απολυτη βεβαιοτητα μπορουμε να βεβαιώνουμε οτι με τις εφαρμογες του Χυμου Αλοης Βερα Νο 15, αλλα και των αλλων προιοντων της FOREVER:

· Η ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ—θεωρειται παρελθον
· Η ΑΣΚΟΣΦΑΙΡΩΣΗ—θεωρειται παρελθον
· Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ— αποτελει γεγονος αναμφισβητητο


Και εσχατως εχομε τα πρωτα δειγματα συμπεριφορας στην

· ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΗΨΗΓΟΝΙΑ—οπου οι πρωτες εφαρμογες εφεραν εκπληκτικα αποτελεσματα
· ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΗΜΨΗΓΟΝΙΑ– οπυ και εδω ειχαμε εκπληκτικα αποελεσματα


Εμεις συνεχιζουμε και θα συνεχιζουμε να ερχομαστε σ’ επαφη με τους με τους μελισσοκομους που συνεργαζομαστε και να τους ενημερωνουμε για αυτες τις εξελιξεις οι οποιες διαφαινεται οτι τους βοηθουν να αντιμετωπισουν με τον πιο καταλληλο τροπο τις διαφορες παθησεις των μελισσων, παραγοντας ακομη καλυτερης ποιοτητος μελι, και πολυ πιθανο σε μεγαλυτερες ποσοτητες απο τις συνηθισμενες οπως ακριβως συνεβη και με τα ζωα γαλακτοπαραγωγης με απολυτα φυσικο τροπο και συμφωνα με τις επιταγες της συμβατικης και βιολογικης καλλιεργειας.
Ζηταμε δε την βοηθεια των μελισσοκομων/συνεργατων μας για να ενημερωθουν και οι αλλοι μελισσοκομοι της Πατριδας μας.